Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-1

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", με τους "μπλαουγκράνα" να "αγκαλιάζουν" τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο.
Τα δύο γκολ σημειώθηκαν από ισάριθμα πέναλτι, σε ένα "clasico", το 210ο στην ιστορία, που θα ξεχαστεί γρήγορα, αλλά και στο οποίο "έσπασαν" κάποιες παραδόσεις.

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε για πρώτη φορά εναντίον ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε... σεφτέ (επίσης με οποιαδήποτε ομάδα) κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ενώ ο Πεπ Γκουαρντιόλα... δεν νίκησε για πρώτη φορά τους "μερένχες" ως τεχνικός των "μπλαουγκράνα".

Ο λόγος που το μεγάλο ντέρμπι θα ξεχαστεί γρήγορα είναι ότι Ρεάλ και "Μπάρτσα" θα αναμετρηθούν άλλες τρεις φορές, αρχής γενομένης από τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και με αποκορύφωμα τους δύο ημιτελικούς του Champions League. Διότι... κατά τα άλλα και παρά το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα ακόμη και με ήττα θα παρέμενε φαβορί για τον τίτλο, το "clasico" του "Μπερναμπέου" τα είχε σχεδόν όλα.

Η Μπαρτσελόνα διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν δόθηκε σε ανατροπή του Βίγια από τον Κασίγιας στο 27' κι ενώ στο 19' ο Μέσι είχε χάσει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Η Ρεάλ "απάντησε" στις -μεγάλες- ευκαιρίες στο 34', όταν ο Αντριάνο σταμάτησε τον Ρονάλντο μέσα στην περιοχή. Το ημίχρονο έληξε 0-0 παρά το γεγονός ότι στο 43' ο Μέσι ανάγκασε τον Κασίγιας σε εντυπωσιακή απόκρουση και στο 45' ο Αντριάνο έδιωξε την μπάλα ακριβώς πάνω από τη γραμμή του τέρματος μετά από κεφαλιά του Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος έψαχνε το πρώτο του γκολ εναντίον των "μπλαουγκράνα" και στο 50' σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Βαλντές με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ωστόσο, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Αλμπιόλ ανέτρεψε τον Βίγια στην περιοχή, με τον Φερνάντεθ να δίνει το πέναλτι και να αποβάλει τον διεθνή Ισπανό στόπερ. Ο Μέσι δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και με το πρώτο του γκολ εναντίον του Μουρίνιο, έδωσε το προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα.

Στο 62' ο Τσάβι είδε το σουτ του να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνάει άουτ, ενώ στο 66' ο Πέπε έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με σουτ και κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Ο Οζίλ, τον οποίο ο Μουρίνιο άφησε στον πάγκο για λόγους τακτικής, πέρασε στη "μάχη" στο 57' και έδωσε πνοή στη Ρεάλ, η οποία αν και με 10 παίκτες δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 81' ο Άλβες ανέτρεψε τον Μαρσέλο στην περιοχή, με τον Ρονάλντο να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να ισοφαρίζει σε 1-1, σκοράροντας για πρώτη φορά εις βάρος της "Μπάρτσα". Όπως σε κάθε "clasico" τα νεύρα δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά, με τους παίκτες, ωστόσο, να μην ξεπερνούν τα όρια και το σκορ να μένει στο 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Διοργάνωση: Πριμέρα Ντιβισιόν
Αγωνιστική: 32η
Γήπεδο: "Σαντιάγο Μπερναμπέου"
Διαιτητής: Θέσαρ Φερνάντεθ
Βοηθοί: Χοσέ Μανουέλ Φερνάντεθ, Χαβιέρ Ρόβλες
4ος: Βίκτορ Γκονζάλεθ

ΡΕΑΛ Μ. (Μουρίνιο): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ραούλ Αλμπιόλ, Πέπε, Μαρσέλο, Αλόνσο (67' Αρμπελόα), Κεντίρα, Ντι Μαρία (67' Αντεμπαγιόρ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (57' Οζίλ)
Στον πάγκο: Αντάν, Γκαράι, Ιγκουαΐν, Κακά

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ (58' Κεϊτά), Πικέ, Αντριάνο (80' Μάξουελ), Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Βίγια, Πέδρο (68' Αφελάι)
Στον πάγκο: Φοντάς, Μιλίτο, Πίντο, Αλκάνταρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου