Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Προημιτελικά χωρίς Άγγλους

Οι Άγγλοι έμειναν χωρίς εκπρόσωπο στα προημιτελικά του Europa League, καθώς Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ αποκλείστηκαν από Ντιναμό και Μπράγκα, αντίστοιχα. Μπενφίκα, Τβέντε, Σπαρτάκ, Βιγιαρεάλ, Πόρτο και Αϊντχόφεν επίσης στην κλήρωση της Παρασκευής.Η κλήρωση των "8" του Europa League θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 14:00 στην Νιόν της Ελβετίας, μία ώρα μετά την κλήρωση του Champions LeagueΣτους "8" της διοργάνωσης τρεις εκπροσώπους έχει οι Πορτογαλία (Πόρτο, Μπενφίκα, Μπράγκα), δύο η Ολλανδία (Τβέντε, Αϊντχόφεν) και από μία η Ισπανία (Βιγιαρεάλ), η Ρωσία (Σπαρτάκ Μόσχας) και η Ουκρανία (Ντιναμό Κιέβου).


Έμεινε στο μηδέν η Λίβερπουλ



Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να σκοράρει στο "Άνφιλντ" και να στείλει το ματς έστω στην παράταση, έτσι αποχαιρέτησε την διοργάνωση, καθώς είχε χάσει με 0-1 στην Πορτογαλία.



Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 1-0 την Ντιναμό στην Αγγλία χάρη στο γκολ του Αλεξάντρ Κολάροβ, αλλά οι Ουκρανοί πήραν την πρόκριση, καθώς είχαν νικήσει με 2-0 στο Κίεβο.



Μοιραίος για τους "πολίτες" ήταν ο Μάριο Μπαλοτέλι, καθώς στο 36' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στο Γκόραν Ποπόβ, τον Σκοπιανό πρώην παίκτη της ΑΕΚ και του Αιγάλεω.



Η Μπενφίκα πήρε την ισοπαλία με 1-1 στο "Παρκ ντε Πρενς" και πέρασε στα προημιτελικά σε βάρος της Παρί Σεν-Ζερμέν, την οποία είχε νικήσει με 2-1 στην Λισαβόνα.



Όπως και η Σίτι, έτσι η Ζενίτ νίκησε αλλά αποκλείστηκε, καθώς το 2-0 επί της Τβέντε δεν ήταν αρκετό, αφού οι Ολλανδοί είχαν επικρατήσει με 3-0 στο Ένσχεντε.



Άνετη πρόκριση πήρε η Σπαρτάκ Μόσχας, η οποία μετά την νίκη της με 1-0 στο "Άμστερνταμ Αρίνα" νίκησε και στην Ρωσία τον Άγιαξ με 3-0.



Πόρτο και Βιγιαρεάλ νίκησαν (αμφότερες με 2-1) για δεύτερη φορά τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Λεβερκούζεν, ενώ η Αϊντχόφεν νίκησε με 1-0 μέσα στο "Άιμπροξ" την Ρέιντζερς με γκολ του Λενς και προκρίθηκε καθώς δεν υπήρχε σκορ στο πρώτο ματς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Πέμπτη
Μάντσεστερ Σίτι - Ντιναμό Κιέβου 1-0 (39' Κολάροβ) [0-2]
Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπενφίκα 1-1 (35' Μποντμέρ / 27' Γκαϊτάν) [1-2]
Ζενίτ - Τβέντε 2-0 (16' Σιροκόβ, 38' Κερζακόβ) [0-3]
Σπαρτάκ Μ. - Άγιαξ 3-0 (21' Κιρίλ Κομπαρόβ, 30' Ουέλιτον, 54' Άλεξ) [1-0]
Βιγιαρεάλ - Λεβερκούζεν 2-1 (33' Καθόρλα, 61' Τζ. Ρόσι / 82' Ντερτιγιόκ) [3-2]
Πόρτο - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1 (1' Χουλκ, 24' Γκουαρίν / 29 Τόσιτς) [1-0]
Ρέιντζερς - Αϊντχόφεν 0-1 (14' Λενς) [0-0]
Λίβερπουλ - Μπράγκα 0-0 [0-1]






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου