Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1

Την ευκαιρία να διεκδικήσει απέναντι στον Ατρόμητο τον πρώτο της τίτλο από το 2002 έχει η ΑΕΚ που νίκησε στην Τούμπα με 1-0 τον ΠΑΟΚ χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Δέλλας. Ο Χιμένεθ είχε ζητήσει παίκτες-πολεμιστές και αυτοί έκαναν το χρέος τους παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό. Πολύ κακός ο ΠΑΟΚ (είχε μόλις μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ίβιτς στο 38΄), “ασχήμιες” από μερικούς ανεγκέφαλους, καπνογόνο βρήκε τον Σάχα, στο 89΄ ο κόσμος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και τον μετέτρεψε σε αρένα καταστρέφοντας ότι έβρισκε μπροστά του, ενώ επιτέθηκε και στους παίκτες της ΑΕΚ.Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην αρχή είχαν προετοιμάσει μία φανταστική ατμόσφαιρα, αλλά αρκετές φορές η κατάσταση ξέφευγε και ο Μάνταλος αναγκάστηκε μια-δυο φορές να διακόψει προσωρινά το ματς. Εικόνες με τον Σκόκο να εκτελεί φάουλ και δίπλα του να πέφτει καπνογόνο και τη φανέλα του Σάχα να παίρνει φωτιά (σκίστηκε λίγο και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έπεσε στο έδαφος) σίγουρα δεν χωρούν σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου...

Στο 89ο λεπτό, μάλιστα, όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συνειδητοποίησαν πως η ομάδα τους θα μείνει εκτός τελικού, γύρω στα 50-60 άτομα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους. Από κάμερες, μέχρι διαφημιστικές πινακίδες. Ο Μάνταλος και οι παίκτες (της ΑΕΚ, αυτοί του ΠΑΟΚ έμειναν για να χειροκροτήσουν τον κόσμο) έφυγαν αμέσως για τα αποδυτήρια.

Αλλά αυτοί που τα προκάλεσαν όλα αυτά τα δραματικά γεγονότα είναι απλά η εξαίρεση του κανόνα. Διότι ο “κανόνας” φώναζε από τη θέση του: “Πόσο μαλ... είσαστε!”. Πάλι, οι “λίγοι” έκαναν ότι γούσταραν...

Φυσικά, περιμένει μεγάλη “καμπάνα” τον ΠΑΟΚ μετά από αυτά που θύμισαν όσα έγιναν πριν λίγες ημέρες στο Καραϊσκάκη...

Η Ανάλυση

Γιατί υπήρξε και αγώνας... Για τη νίκη κατέβηκαν και οι δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να έχει για πρώτη φορά μετά από καιρό τους βασικούς στην ενδεκάδα με τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή και τους Σαλπιγγίδη, Ίβιτς και Βιεϊρίνια πίσω του. Όσο για τον Χιμένεθ έβαλε τρία αμυντικά χαφ (Μίτσελ, Ντιόπ και Μάκο) πίσω από τον Σκόκο που βρισκόταν σε ελεύθερο ρόλο ανάμεσα σε μεσαία γραμμή και επίθεση (Λυμπερόπουλος-Μπλάνκο).

Στα πρώτα λεπτά, δεν κυριάρχησε ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, αλλά τα... νεύρα και το άγχος! Πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και κακή ανάπτυξη από τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να συνέρχονται πιο γρήγορα και μέχρι το 20΄ να ελέγχουν τουλάχιστον αμυντικά το ματς, αλλά το αμέσως επόμενο κομμάτι ανήκε στους παίκτες του Χάβου που άρχισαν να “βρίσκονται” στο γήπεδο. Και πάλι, όμως, το θέαμα, αν και το παιχνίδι απέκτησε έναν “άλφα” ρυθμό, δεν ήταν ελκυστικό.

Μοιρασμένες στο πρώτο ημίχρονο ήταν και οι μεγάλες φάσεις για κάθε ομάδα, αφού στο 38΄ ο Ίβιτς, στο “τετ-α-τετ” με τον Σάχα πλάσαρε άουτ και ο Σκόκο δύο λεπτά αργότερα πολύ κοντά στην εστία και σχεδόν αφύλακτος έπιασε την “καρφωτή” κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατήρι και στον Αργεντινό. Κάπως έτσι “ξοδεύτηκαν” 45 λεπτά από τις δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται, πάντως, για πέναλτι σε χέρι του Μίτσελ στο 28΄.

Η ΑΕΚ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με κεφαλιά του Δέλλα, ενώ λίγο αργότερα ο Σάχα είδε ένα καπνογόνο να πέφτει πάνω στη φανέλα του. Ο ΠΑΟΚ αμέσως μετά ζήτησε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε χέρι του Λυμπερόπουλου, αλλά και πάλι ο Μάνταλος δεν έδωσε τίποτα. Ο Χιμένεθ αμέσως έβγαλε τον έμπειρο επιθετικό και έριξε στη μάχη τον Γκερέιρο για να έχει καλύτερη κυκλοφορία, ενώ ο Χάβος απάντησε με την είσοδο του Κουτσιανικούλη και λίγο αργότερα του Τσουκαλά, ρισκάροντας παράλληλα (έβγαλε τον Σνάουτσνερ).

Οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να αμυνθούν αρκετά καλά και έπαιξαν σαν... πολεμιστές, όπως τους είχε ζητήσει ο Χιμένεθ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε τελικά να απειλήσει ούτε στα τελευταία λεπτά (δεν δημιούργησε ούτε καν τις προϋποθέσεις για την καταρχήν ισοφάριση) και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μία άξια πρόκριση στον τελικό που θα τους δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουν τον πρώτο τους τίτλο από το 2002.

Το παιχνίδι, βέβαια, δεν τελείωσε ποτέ, καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, όπως περιγράψαμε παραπάνω έκαναν γης μαδιάμ το γήπεδο της Τούμπας με αποτέλεσμα Μάνταλος και παίκτες να φύγουν στα αποδυτήρια στο 89ο λεπτό.


ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1
48΄ Δέλλας

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ (72΄ Τσουκαλάς), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Ιβιτς (69΄ Κουτσιανικούλης), Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Ματέος, Δέλλας, Καράμπελας (32΄ Λαγός), Ντιοπ, Μάκος (82΄ Καφές), Μίτσελ, Σκόκο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος (68΄ Γκερέιρο)

Διαιτητής: Σ. Μάνταλος
Κίτρινες κάρτες: Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο – Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Λαγός, Γκερέιρο
Κόκκινες: -








πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου