Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ολυμπιακός - Σιένα 89-41

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκας απέναντι στην Σιένα και έκανε το 1-0 στη σειρά με το επιβλητικό 89-41!
Οι "ερυθρόλευκοι" σκόρπισαν τη Σιένα στο ΣΕΦ, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τους ήθελαν φαβορί στη σειρά με τους πρωταθλητές Ιταλίας.



Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς φρόντισαν να "φωνάξουν" ότι φέτος έχουν πολύ άγριες διαθέσεις, καθώς το τελικό... δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης σε κανέναν, στο τελευταίο εμπόδιο των Πειραιωτών πριν το Final-4 της Βαρκελώνης...Οι ""ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και πήραν το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Σιένα, σε ένα παιχνίδι, όπου μόνο η παρέα του Θοδωρή Παπαλουκά υπήρχε στο γήπεδο.



Ο αγώνας



Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε ούτε σαν... ιδέα την Σιένα να πιστέψει ότι θα καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης και να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα. Οι "ερυθρόλευκοι" από τα πρώτα λεπτά κατάφεραν να επιβάλουν το παιχνίδι τους και να προηγηθούν από νωρίς με 9-0.



Στη συνέχεια η άμυνα "έσφιξε" ακόμα περισσότερο και οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς με τους Βασίλη Σπανούλη, Γιάννη Μπουρούση και Θοδωρή Παπαλουκά έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 24-4.



Οι Ιταλοί, οι οποίοι σημείωσαν το πρώτο τους καλάθι στο 6' δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν, την ίδια ώρα που οι Πειραιώτες ήταν στην κυριολεξία πυραυλοκίνητοι.



Το... ρεζερβουάρ του Ολυμπιακού παρέμενε γεμάτο και με μία εξαιρετική προσπάθεια του Τζαμόν Γκόρντον (κάρφωμα και κερδισμένο φάουλ) προηγήθηκε στο 15' με 36-6! Οι Ιταλοί φαίνεται να είχαν αποδεχτεί την ήττα τους από πολύ νωρίς στο παιχνίδι...



Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν στο ίδιο τέμπο και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με προβάδισμα 38 πόντων(!) 47-9.



Αποθέωση και "Όλε"!



Στο τρίτο δεκάλεπτο, το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί και ο κόσμος φρόντισε να αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία τα καλάθια που σημείωναν οι πρωταθλητές Ιταλίας. Έτσι, έπειτα από τις δύο εύστοχες βολές του Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς (55-11), ακούστηκαν και τα σχετικά "Όλε" από τους "ερυθρόλευκους" οπαδούς.



Οι γηπεδούχοι εν μέσω αποθέωσης συνέχισαν να παραδίδουν μαθήματα αμυντικής λειτουργίας και κατάφεραν να κλείσουν την τρίτη περίοδο με 61-22.



Τα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα... Ο Ολυμπιακός είχε ουσιαστικά πετύχει αυτό που ήθελε. Έκανε το 1-0 στη σειρά απέναντι στην Σιένα και έδειξε ποιος είναι το "αφεντικό" στο τελευταίο βήμα πριν το Final-4 της Βαρκελώνης.



Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, οι Πειραιώτες απελευθερωμένοι από ώρα πλέον προσπάθησαν να προσφέρουν θέαμα κυρίως με τους Μαυροκεφαλίδη, Έρτσεγκ.



Η λήξη βρήκε τους "ερυθρόλευκους" με το πρώτο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Ιταλούς με 89-41, οι οποίοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να διεκδικήσουν ή έστω να απειλήσουν τους υπερηχητικούς παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς...





Τα δεκάλεπτα: 24-4, 47-9, 61-22, 89-41.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3(1), Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 11(1), Μπουρούσης 14(1), Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 15, Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 10, Κατσίβελης 7(1), Χαλπερίν 7(1), Γκόρντον 7.

Σιένα (Πιανιτζάνι): Μακάλεμπ 1, Ζήσης 5(1), Χέρστον 10, Καραρέτο 3(1), Ράκοβιτς, Λαβρίνοβιτς 12(1), Καουκένας 4, Ρες 1, Ακιντέλε, Γιάριτς 2, Στόουνρουκ 3, Μος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου