Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σιένα - Ολυμπιακός 81-72

Η Σιένα δεν έχασε την ευκαιρία μετά το "διπλό" στο ΣΕΦ και έκανε το 2-1 στη σειρά, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού στην Ιταλία με 81-72.Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι πραγματοποίησαν πολύ καλό παιχνίδι, είχαν διάρκεια σε ολόκληρο το ματς, ενώ οι Μάρκο Γιάριτς και Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς έδειχναν ασταμάτητοι.



Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό και να ελέγξει το ματς σε κανένα σημείο του, παρά τις προσπάθειες κατά διαστήματα των Ράσο Νεστέροβιτς και Θοδωρή Παπαλουκά.Τα 20 λάθη των "ερυθρολεύκων" κόστισαν στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, απέναντι στα 12 της Σιένα. Ο Μάρκο Γιάριτς έκανε... πράγματα και θαύματα, τελειώνοντας το ματς με 24 πόντους (2/2β., 8/8δ., 2/3τρ.) στο καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα των πρωταθλητών Ιταλίας. Για τον Ολυμπιακό ο Ράσο Νεστέροβιτς σημείωσε 16 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής.



Ο αγώνας



Οι Ιταλοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της έδρας τους και θέλησαν να επιβάλουν από τα πρώτα λεπτά του ματς τον ρυθμό τους. Προηγήθηκαν 11-10 με τον Νίκο Ζήση, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με 2/2 βολές από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (11-12). Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι εκείνο το σημείο στο σκορ αλλά...



Ο Μάρκο Γιάριτς, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι ανέλαβε δράση. Ο Σέρβος πραγματοποίησε ένα πολύ καλό τρίλεπτο και οδήγησε την ομάδα του με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου στο +7 (21-14), σημειώνοντας 7 διαδοχικούς πόντους και έδωσε την απαιτούμενη ώθηση για να ξεκολλήσει η Σιένα.



Με την έναρξη της δεύτερη περιόδου, οι Ιταλοί προσπάθησαν και πάλι να αιφνιδιάσουν τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς και να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο. Ο Ράκοβιτς, ύστερα από έξοχη πάσα του Νίκου Ζήση έκανε το 29-22 για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός, όμως είχε και πάλι τη λύση.



Οι Βασίλης Σπανούλης, Θοδωρής Παπαλουκάς έφεραν τους "ερυθρόλευκους" και πάλι κοντά στο σκορ, με τον πρώτο να είναι εύστοχος σε 2/2 βολές και δίνει το προβάδισμα στους Πειραιώτες (35-37). Κάπου εκεί, η Σιένα με δύο πόντους του Ζήση και ένα αρκετά δύσκολο καλάθι του Ριμάντας Καουκένας στην εκπνοή του δεκαλέπτου έκλεισε το ημίχρονο με το οριακό προβάδισμα 39-37.



Έπαιξε "έξυπνα"...



Στην τρίτη περίοδο, οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι μπήκαν πολύ δυνατά και με διαδοχικά τρίποντα από τους Λαβρίνοβιτς και Γιάριτς κατάφεραν να προηγηθούν στο 25' με 51-44! Οι Ιταλοί κυκλοφορούσαν πολύ σωστά την μπάλα, την στιγμή που ο Ολυμπιακός έδειχνε να βιάζεται στις επιθέσεις του.



Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Ο Γιάριτς με τον Μος πίεζαν ψηλά τους γκαρντ του Ολυμπιακού και δεν τους επέτρεπαν να φτιάξουν το παιχνίδι τους τους "ερυθρόλευκους", ενώ παράλληλα - κυρίως με τον πρώτο - να ανοίξουν ακόμα περισσότερο την ψαλίδα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στην μέγιστη τιμή της (60-50) με τη λήξη του δεκαλέπτου.



Οι Λαβρίνοβιτς και Γιάριτς βρισκόντουσαν σε πολύ καλή κατάσταση και το επιβεβαίωναν σε κάθε ευκαιρία. Με τρίποντο, μάλιστα του Λιθουανού η Σιένα αποσπάστηκε με 13 πόντους στο 33' (70-57). Στη συνέχεια, οι Ιταλοί προσπάθησαν να... παίξουν με τον χρόνο, καθώς στο 36' βρισκόντουσαν μπροστά με 75-61.



Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς προσπάθησαν να "τρέξουν" και εν μέρη τα κατάφεραν, μειώνοντας στους 10 πόντους, δύο λεπτά πριν το φινάλε (75-65). Αυτό, όμως δεν έφτασε, με τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς να ηττούνται τελικά με 81-72.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 39-37, 60-50, 81-72.

Σιένα (Πιανιτζάνι): Ζήσης 4, Χέρστον 2, Καραρέτο, Ράκοβιτς 5, Λαβρίνοβιτς 15(3), Καουκένας 15(1), Μικελόρι 2, Ακιντέλε, Γιάριτς 24(2), Στόουνρουκ 3(1), Μος 11.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 8, Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 15(1), Μπουρούσης, Μαυροκεφαλίδης 6, Νίλσεν 5(1), Παπανικολάου 6(2), Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 2, Χαλπερίν 5(1), Γκόρντον 9.

1 σχόλιο:

  1. Ελπίζω να περάσουν από τη Σιένα κάνοντας το break αύριο και να μην ξεφτιλιστούν. Έχω παίξει τον ολυμπιακό νικητή final four στο vistabet όταν του έδινε 5.00! Αν και ο Βάζελος αποκλείσει την Μπαρτσελόνα έχουμε το κύπελλο σίγουρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή