Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μίλαν - Τότεναμ 0-1

Με εξαιρετική εμφάνιση και σκόρερ τον Πίτερ Κράουτς η Τότεναμ νίκησε με 1-0 την Μίλαν μέσα στο "Σαν Σίρο" και βρίσκεται κοντά σε μία ιστορική πρόκριση.Ο Άγγλος στράικερ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης από την εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Άαρον Λένον στο 80'.



Οι "ροσονέρι" έκαναν απαράδεκτη εμφάνιση και μάλιστα έχασαν μόνο δύο καλές ευκαιρίες και αυτές με τον κεντρικό αμυντικό, Μάριο Γέπες, στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η Τότεναμ θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ νωρίτερα.Μίλαν - Τότεναμ 0-1



Σκόρερ: 80' Κράουτς

Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Μιλάνο

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)



Η Τότεναμ ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και πίεσε αρκετά την Μίλαν, ενώ στην πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 11', με τον Λένον να κάνει την σέντρα από δεξιά και τον Αμπιάτι να διώχνει προ του Κράουτς.



Ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν όμως άτυχος, καθώς στο 16' τραυματίστηκε στο κεφάλι και αντικαταστάθηκε από τον Μάρκο Αμέλια.



Στην καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή στο 42' και ο Αμέλια απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.



Το δεύτερο ημίχρονο



Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο ημίχρονο πέρασε στο ματς τον Πάτο αντί του Ζέεντορφ, αλλά η Τότεναμ έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία με τον Φαν ντερ Φάαρτ στο 49' να γυρνά το σώμα του έξω από την περιοχή και να κάνει ψηλοκρεμαστό πλασέ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.



Έπρεπε να φτάσουμε στο 50' για να απειλήσει για πρώτη φορά η Μίλαν στο ματς, με τον Γκατούζο να κάνει την σέντρα, το Μάριο Γέπες να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και τον Εουρέλιο Γκόμες να αποκρούει στο δεξί του "γάμα" εντυπωσιακά σε κόρνερ.



Τρία λεπτά αργότερα ο Ιμπραχίμοβιτς αστόχησε σε νέα κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ενώ στο 60' ο Γέπες πήρε νέα κεφαλιά, αλλά έδιωξε ξανά ο Γκόμες.



Το γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 80', από την εντυπωσιακή αντεπίθεση τη Τότεναμ, με τον Άαρον Λένον να είναι δημιουργός και ο Πίτερ Κράουτς εκτελεστής.



Ο Λένον πήρε την μπάλα πίσω από την σέντρα και έφυγε ταχύτατα από δεξιά, λίγο έξω από την περιοχή απέφυγε το τάκλιν του Γέπες, τράβηξε πάνω του τον Νέστα και πάσαρε στον Κράουτς, ο οποίος απλά πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμέλια.



Στις καθυστερήσεις η Μίλαν έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Ρομπίνιο, ο οποίος σούταρε από κοντά και απλά κέρδισε κόρνερ.



Από αυτό ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ανάποδο "ψαλίδι", αλλά είχε πρώτα σπρώξει τον Ντόσον και το τέρμα δεν μέτρησε.



ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι (18' Αμέλια), Αμπάτε, Νέστα, Γέπες, Αντονίνι, Τιάγκο Σίλβα, Γκατούζο, Φλαμινί, Ζέεντορφ (46' Πάτο), Ρομπίνιο, Ιμπραχίμοβιτς.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Εουρέλιο Γκόμες, Τσόρλουκα (59' Γούντγκεϊτ), Γκαλάς, Ντόσον, Ασού-Εκοτό, Παλάσιος, Σάντρο, Λένον, Πίνααρ (77' Κράνιτσαρ), Φαν ντερ Φααρτ (62' Μόντριτς), Κράουτς.



*Στον πάγκο για την Μίλαν έμειναν οι Παπασταθόπουλος, Λεγκροτάλιε, Όντο, Γιανκουλόβσκι και Μέρκελ, ενώ στον πάγκο για την Τότεναμ έμειναν οι Κουντιτσίνι, Μπασόνγκ, Ντεφόου και ΠαβλιουτσένκοΤο επεισόδιο με Γκατούζο & Τζόρνταν



Τα νεύρα ήταν πολλά για τους Ιταλούς και έτσι μετά την λήξη ο Τζενάρο Γκατούζο πιάστηκε στα χέρια με τους αναπληρωματικούς της αγγλικής ομάδας και μάλιστα έριξε μια μικρή κουτουλιά στον Τζο Τζόρνταν, βοηθό του Χάρι Ρέντναπ, ενώ νωρίτερα κατά την διάρκεια του ματς τον είχε σπρώξει... στον λαιμό (υπάρχουν videos παρακάτω από τα 2 περιστατικά).



Ο Γκατούζο πάντως αργότερα ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά του και παραδέχτηκε πως έχασε τον έλεγχο.



"Μετά την λήξη έχασα το μυαλό μου και παίρνω όλη την ευθύνη. Έκανα κάτι που δεν έπρεπε. Ο Τζόρνταν με προκαλούσε σε όλο το 2ο ημίχρονο, αλλά η αντίδρασή μου είναι αδικαιολόγητη", τόνισε ο Γκατούζο και δεν σταμάτησε εκεί.



"Είχα νευριάσει από τα λόγια που αλλάξαμε νωρίτερα. Μιλούσαμε Σκωτσέζικα, αλλά δεν θα αποκαλύψω τι λέγαμε. Ήταν λάθος να το κάνω αυτό σε έναν μεγαλύτερο άνθρωπο και ζητώ συγγνώμη. Ποια θα είναι η τιμωρία; Περιμένω την απόφαση".



Ο Τζο Τζόρνταν είναι 59 ετών, Σκωτσέζος και ως ποδοσφαιριστής (επιθετικός) έχει παίξει στην Μίλαν (!) από το 1981 μέχρι το 1983 με 12 γκολ σε 52 ματς.



Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ



7 γκολ

Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)



6 γκολ

Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)



5 γκολ

Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)



4 γκολ

Μάρκο Μποριέλο (Ρόμα)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)



*ΑΣΙΣΤΣ: 5 Άαρον Λένον (Τότεναμ), Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα). 4 Χουάν Κούλιο (Κλουζ). 3 Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ), Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ), Λουΐς Σουάρες (Άγιαξ), Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ) και Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου