Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Τσέλσι – Άστον Βίλα 3-3

Σε ένα ματς που έσπασαν καρδιές μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, η Τσέλσι δέχθηκε ένα ακόμα καίριο χτύπημα, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου στην Αγγλία. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Premier League, παραχώρησε ισοπαλία με 3-3 στην Άστον Βίλα μέσα στο “Στάμφορντ Μπριτζ”, ούσα πλέον στο -6 από την κορυφή με ματς περισσότερο, αλλά και στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη μεριά, η Άστον Βίλα πήρε ένα πολύτιμο πόντο στη μάχη παραμονής που δίνει πλέον, ούσα μόλις στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Τσέλσι κατάφερε στο 89' να ανατρέψει το εις βάρος της 1-2 σε 3-2, αλλά στις καθυστερήσεις τα συναισθήματα ανατράπηκαν εκ νέου...

Στο πρώτο μέρος το σκληρό παιχνίδι της Άστον Βίλα προβλημάτισε έντονα τη Τσέλσι, όμως η λύση δόθηκε από την άσπρη βούλα. Στο 23' ο Κόλινς έπεσε άγαρμπα πάνω στον Μαλουντά εντός της μεγάλης περιοχής, με αποτέλεσμα να σφυριχθεί δικαιολογημένα το πέναλτι και ο Φρανκ Λάμπαρντ να γράψει το 1-0. Η απάντηση της Άστον Βίλα ήρθε στο 41' με το... ίδιο νόμισμα. Μετά από τραγικό λάθος του Φερέιρα ο Εσιέν έπεσε επίσης άγαρμπα, αυτή τη φορά πάνω στον Ρίο-Κόκερ, με τον Άσλεϊ Γιανγκ να νικάει τον Τσεχ για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, η Άστον Βίλα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 47', με σέντρα του Ντάουνινγκ και κοντινή κεφαλιά του Χέσκεϊ, δίνοντας εντελώς νέα τροπή στην αναμέτρηση. Στο 55' ο Ραμίρες, από πλάγια θέση, αστόχησε μόνος του απέναντι από τον Φρίντελ, με τον τελευταίο στο 63' να διώχνει εξεπαφής το σουτ του Λάμπαρντ, σε μια φάση που ξεκίνησε πάντως με τον Μαλουντά σε θέση οφσάιντ.

Στο 67' ο Μαλουντά απέτυχε να νικήσει σε τετ α τετ τον Φρίντελ, αλλά τελικά η ισοφάριση για τη Τσέλσι ήρθε στο 84', όταν μετά από φάση διαρκείας ο Ντιντιέ Ντρογκμπά από κοντά κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, στην ουσιαστικά πρώτη φορά που έγινε απειλητικός σε όλο το ματς. Η προσωρινή ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 89', με τον Φρίντελ να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντρογκμπά, αλλά στην επαναφορά ο Τέρι να είναι σε επίκαιρη θέση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-2.

Δύο λεπτά αργότερα όμως η άμυνα της Τσέλσι... κοιμήθηκε και ο Κλαρκ με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 3-3, “παγώνοντας” εκ νέου το γήπεδο. Στο 93' ο Ντρογκμπά πρόλαβε τον Φρίντελ, αλλά η εξεπαφής προβολή που επιχείρησε έφυγε άουτ, με το τελικό σφύριγμα να έρχεται μέσα στην απόλυτη παγωμάρα στις εξέδρες...
Τσέλσι – Άστον Βίλα 3-3
23' πεν. Λάμπαρντ, 84' Ντρογκμπά, 89' Τέρι – 41' πεν. Γιανγκ, 47' Χέσκεϊ, 91' Κλαρκ
Τσέλσι: Τσεχ, Άσλεϊ Κόουλ, Φερέιρα (57' Μποσίνγκβα), Τέρι, Μπρούμα, Εσιέν, Ραμίρες (73' Καλού), Λάμπαρντ, Μαλουντά, Ντρογκμπά, Ανελκά (78' Στάριτζ).
Άστον Βίλα: Φρίντελ, Νταν, Κλαρκ, Κουέγιαρ, Κόλινς, Ντάουνινγκ, Γιουνγκ, Πετρόφ, Ρίο-Κόκερ, Αγκμπονλαχόρ (85' Ολμπράιτον), Χέσκεϊ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου