Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Άρης – Ρόζενμποργκ 2-0

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Αρης τι δουλειά που ξεκίνησε στη Μαδρίτη. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ επικράτησε με 2-0 της Ρόζενμποργκ με δυο γκολ στις καθυστερήσεις των δυο ημιχρόνων και πήρε το πολυπόθητο τρίποντο που της έδωσε την πρόκριση στους «32» του Europa League! 

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πολύ καλοί στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, αλλά στο δεύτερο οπισθοχώρησαν λιγάκι, ώστε να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Τρομερή η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των Θεσσαλονικιών, τόσο στην αρχή της αναμέτρησης, όσο και σε όλη τη διάρκεια του ματς.Απίστευτο ήταν το σκηνικό που έστησαν οι φίλοι του Άρη λίγο πριν έναρξη του αγώνα. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ μοίρασε πάνω από 5000 χαρτάκια στις κερκίδες και η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν άνευ προηγουμένου!
Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πολύ δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού και στο πρώτο δεκάλεπτο πάτησαν πολλές φορές την περιοχή του Έρλουντ, χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη έγινε στο 13ο λεπτό, όταν από κεφαλιά πάσα του Τσέζαρεκ ο Τόχα ήρθε σαν τρέιλερ από πίσω, αλλά το σουτ του σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα των Νορβηγών. Ένα λεπτό αργότερα ο Χαβίτο έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Η πίεση των παικτών του Κούπερ συνεχίστηκε και στο 22’ ήταν η σειρά του Μίτσελ να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως για ακόμα μια φορά ο Έρλουντ δήλωσε παρών απομακρύνοντας την μπάλα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο επόμενο δεκάλεπτο, αλλά όλα έγινε από το 40 έως το 45!

Στο 40 ο Ανάν έχασε πολύ σημαντική ευκαιρία για την Ρόζενμποργκ, ενώ ένα λεπτό αργότερο ο Τόχα μπήκε πάλι σαν κρυφός κυνηγός, αλλά άνοιξε πολύ το κοντρόλ. Το ημίχρονο όμως έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Άρη. Ο Κόκε σούταρε έξω από την περιοχή καθυστερημένα, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά χτύπησε στο δοκάρι και ο Τσέζαρεκ στην επαναφορά την έστειλε στα δίχτυα και τον κόσμο της ομάδας στον 7ο ουρανό.

Η Ρόζενμποργκ μπήκε αρκετά δυνατά με σκοπό να μην αφήσει τον Άρη να περάσει ένα εύκολο βράδυ, αλλά ο Άρης δεν την άφησε να πλησιάσει στα καρέ του Μιχάλη Σηφάκη. Αντίθετα σε μια κόντρα επίθεση στο 55’ ο Κόκε έφυγε μόνος του απέναντι από τον γκολκίπερ των Νορβηγών, ανατράπηκε από τον Ντεμίντοφ, αλλά ο διαιτητής που ήταν πολύ κοντά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στη συνέχεια ο Άρης οπισθοχώρησε και αυτό είχα ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προωθούνται πιο συχνά. Σε μια τέτοια προώθηση ο Ντόρσιν έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ, αλλά ο Σηφάκης έδιωξε μακριά τον κίνδυνο. Από εκεί και πέρα το ματς εξελίχθηκε γύρω από την περιοχή του Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος όμως ήταν ο φύλακας άγγελος της ομάδας του!

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Φατί στο 91ο λεπτό, όταν με εξαιρετική προσωπική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 2-0.




Άρης – Ρόζενμποργκ 2-0
45’ Τσέζαρεκ, 91’ Φατί

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Κουλουχέρης, Λαζαρίδης, Μίσελ, Χαβίτο, Τόχα, Πρίττας, Μενδρινός (83’ Καζναφέρης), Κόκε (87’ Φατί), Τσέζαρεκ (78’ Ρουίς).
ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Ερλουντ, Λούστιγκ, Μπιάρσμιρ, Ντεμίντοφ, Ντόρσιν, Χένρικσεν, Αναν, Σκίελμπρεντ, Πρίτσα, Γιάμτφαλ ( 55’ Ίβερσεν), Μόλντσκρεντ.
Κίτρινες: Πρίτσα















πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου