Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Α.Ε.Κ.-ΖΕΝΙΤ 0-3

Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τη Ζενίτ με 3-0 στο «Σπύρος Λούης» και αποχαιρέτησε άδοξα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μοιραίος παίκτης για τον «δικέφαλο» ήταν ο Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος στο 40' αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Αν ο «Ζορό» είχε σκοράρει σε εκείνο το σημείο, ενδεχομένως όλα να ήταν διαφορετικά. Μπουκχάροφ (43'), Ροσίνα (67') και Ντενίσοφ (88') οι σκόρερ των φιλοξενούμενων.

Το κλίμα στο παγωμένο «Σπύρος Λούης» πριν την έναρξη του αγώνα ήταν εορταστικό. Ο κόσμος της ΑΕΚ είχε στήσει ένα... μίνι πάρτι, όμως η καλεσμένη, όχι μόνο αδιάφορη δεν αποδείχθηκε, αλλά συνέχισε τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στο Europa League και ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων, με το απόλυτο των βαθμών, σημειώνοντας έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Η «Ένωση» πέταξε στα... σκουπίδια μία τεράστια ευκαιρία να περάσει στους «32» της διοργάνωσης και να ακολουθήσει τους ΠΑΟΚ και Αρη στην κλήρωση της Παρασκευής. Αντ' αυτού, οι «κιτρινόμαυροι» θα... καθίσουν στον καναπέ και μαζί με τους «αιώνιους» θα παρακολουθούν τις ομάδες της Θεσσαλονίκης να αγωνίζονται στην Ευρώπη τη νέα χρονιά.

Μάλιστα το χειρότερο και πιο... πικρό για τους «κιτρινόμαυρους» είναι ότι αποκλείστηκαν στην ισοβαθμία με την Αντερλεχτ (στα μεταξύ τους ματς υπερείχε η βελγική ομάδα η οποία είχε κερδίσει στο «σπίτι» της και είχε έρθει ισόπαλη στο «Σπύρος Λούης»), η οποία επικράτησε με 2-0 της Χάιντουκ και δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το «δώρο» της Ζενίτ.


Γήπεδο: "Σπύρος Λούης"
Διαιτητής: Σαΐντ Ενζιμί (Γαλλία)
Βοηθοί: Ολιβιέ Τουάλ (Γαλλία), Ρούντι Μπουκέ (Γαλλία)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Φρεντερίκ Κανό (Γαλλία), Φρέντι Χαρκέ (Γαλλία)
4ος: Φιλίπ Μαλίζ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας (74' Ντιόπ), Γκέντσογλου (54' Μπερνς), Μάκος (80' Λεονάρντο), Καφές, Μπλάνκο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Αργυρίου, Λαγός, Νασούτι

Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Ντενίσοφ, Ουμποτσάν, Μπρούνο Αλβες, Λόμπαερτς, Λούκοβιτς, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ (84' Ιόνοφ), Ροσίνα, Λάζοβιτς (74' Χούσζτι), Μπουκχάροφ (83' Κασουνίκοφ)
Στον πάγκο: Ζεβνόφ, Μέιρα, Φαϊζούλιν, Σέμακ








πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου