Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ 73-69

Η χαρά έγινε λύπη και η γιορτή... μέρα που δε θα θέλουν να θυμόνται οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Το ΟΑΚΑ είχε φορέσει τα... καλά του, καθώς ο Παναθηναϊκός συμπλήρωνε τα 500 ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά η Βαλένθια χάλασε το πάρτι, περνώντας νικηφόρα από την έδρα των «πρασίνων» με 73-69.


Η παρέα του Ρομέιν Σάτο (19π., πήγε να ηγηθεί της ομάδας του, αλλά δεν το κατάφερε μέχρι τέλους) υπέστη τη δεύτερη φετινή ήττα της στην Ευρωλίγκα (6η αγ.), την παρθενική όμως εντός έδρας, καθώς παρουσιάστηκε σε πολύ κακή μέρα στην επίθεση και έκανε ουκ ολίγα λάθη.

Αντιθέτως, οι Ισπανοί του νεοφερμένου στα λημέρια τους Σβέτισλαβ Πέσιτς, είχαν τη θέληση, ήταν διαβασμένοι και το έδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπου ακολουθούσαν βήμα-βήμα στο σκορ τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για πολύ γερά νεύρα και ιδίως στα τελευταία λεπτά, που από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ (41'' πριν τη λήξη 66-64), δεν το έχασαν ξανά.

Δράστης ήταν ο Ναντο Ντε Κολό (64-64, 66-64), ο οποίος ανέλαβε να δώσει και τη χαριστική βολή στον Πρωταθλητή Ελλάδος γράφοντας το τελικό σκορ με δύο εύστοχες βολές, μετά από λάθος πάσα του Σάτο στον Φώτση, ο οποίος έκανε μπρος πίσω στα 2'' και το ματς έληξε για τους παίκτες του «Ζοτς».

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Ισπανοί επέβαλλαν το ρυθμό τους στον οποίο εγκλώβισαν τους «πράσινους», με τους τελευταίους να μη μπορούν να βγάλουν αιφνιδιασμούς, αλλά και στο «5 εναντίον 5» να μη μπορούν να περάσουν τη μπάλα στους ψηλούς τους και δη στον Μάικ Μπατίστ.

Αντιθέτως, οι περιφερειακοί του Πέσιτς... έκαναν παιχνίδι δίνοντας ασίστ σε Σαβάνοβιτς και Λίστσουκ, οι οποίοι δε δυσκολεύονταν να σκοράρουν (39-37 ημίχρονο). Η ψυχολογία των παικτών του «Ζοτς» φάνηκε να αλλάζει μετά την ανάπαυλα και με τον Σάτο να εντυπωσιάζει έγραψαν το 57-48 (γ' δεκ.).

Οι «πράσινοι» ήθελαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά τα λάθη τους συνεχίστηκαν, όπως και τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ και απ' την άλλη ο Κλαβέρ με δέκα συνεχόμενους πόντους του έδωσε το προβάδισμα στους Ισπανούς (59-58). Ο Διαμαντίδης προσπάθησε να κάνει τη διαφορά, μάταια όμως, καθώς ο Κουκ έβαζε εμπόδια με τη βοήθεια του Λιστσουκ, ώσπου ανέλαβε "δράση" ο Ντε Κολό και έκανε τη... ζημιά.




Τα δεκάλεπτα: 22-22, 39-37, 57-48, 69-73
Διαιτητές: Σουτούλοβιτς (Μαυροβούνιο), Λότερμόσερ (Γερμανία), Σαμπέτα (Ιταλία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Περπέρογλου 11 (1), Μπατίστ 9, Φώτσης 4 (1), Σάτο 19 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10 (2), Βουγιούκας 4, Καλάθης 5, Καϊμακόγλου.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Κουκ 8, Ρίτσαρντσον 7 (1), Κλάβερ 12 (2), Σιμεον, Λίστσουκ 9, Μαρτίνεθ 7 (1), Πιετρούς 2, Σαβάνοβιτς 12 (2), Ντε Κολό 14 (1), Γιαβτόκας 2.









πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου