Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Πανελλήνιος - Ολυμπιακός 65-92

Με χαρακτηριστική ευκολία έκανε ο Ολυμπιακός το "6 στα 6" στο πρωτάθλημα νικώντας με σκορ 92-65 τον Πανελλήνιο μέσα στο Χαλκιοπούλειο.Ούτε για... προπόνηση δεν ήταν ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Πανελλήνιο, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα για να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους.

Τι κι αν ο Ολυμπιακός έπαιζε εκτός έδρας; Από το ξεκίνημα του αγώνα επέβαλε το ρυθμό του ξεκινώντας με τους Τεόντοσιτς, Σπανούλη, Παπανικολάου, Νίλσεν και Νεστέροβιτς. Δύο τρίποντα από τους Παπανικολάου και Σπανούλη έδωσαν αέρα 8 πόντων στον Ολυμπιακό (8-16) και η διαφορά άρχισε να παίρνει διαστάσεις.
Γιατί θα αναρωτηθεί κανείς; Μα, για τον απλούστατο λόγο ότι οι γηπεδούχοι είχαν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια στην άμυνα τους. Ο Σκουρτόπουλος προσπάθησε με άμυνα ζώνης να περιορίσει τους "ερυθρολεύκους" αλλά δεν μπορούσε. Ο Παπανικολάου έστειλε τη διαφορά στους 10 πόντους (15-25) και ο Πανελλήνιος μένοντας άποντος για δυόμιση λεπτά έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο προηγούμενος 17-32, έχοντας κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ (12-3).
Τα πράγματα ουσιαστικά κρίθηκαν από πολύ νωρίς και τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια. Ο Μαυροκεφαλίδης με έξι προσωπικούς του πόντους εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους (21-41). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμα και με 24 πόντους (30-54), όμως ο Πανελλήνιος κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά.
Ο Ίβκοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ και ζήτησε από τους παίκτες του να είναι προσεκτικοί ενώ είχε περάσει στο παρκέ και τον Γιοτάμ Χαλπερίν. Ο τελευταίος έχασε και τρίποντο στο τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει 23 ριμπάουντ έναντι 11 και τους Σπανούλη, Μαυροκεφαλίδη, Παπανικολάου με διψήφιο αριθμό πόντων.Στην επανάληψη, ο Πανελλήνιος έκλεισε στην άμυνα και έκλεψε σε 3-4 περιπτώσεις κρατώντας τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα. Ο Ξανθόπουλος μάλιστα στον αιφνιδιασμό μείωσε στους 13 πόντους (43-56). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν και κάποιες αλλαγές του Ολυμπιακού και μείωσαν σε σε 51-65 μετά από καλάθι και φάουλ του Όστοϊτς.
Οι "Ολυμπιονίκες έχασαν πολλά σουτ και τελικά ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Ο Κέσελ με σουτ δύο πόντων έκανε το 53-75 που ήταν και το σκορ στο 30'.
Στο δ' δεκάλεπτο κι αφού είχαν κριθεί τα πάντα, ο Ολυμπιακός με τον Παπανικολάου εκτόξευσε τη διαφορά στους 23 (58-81) και ο Ίβκοβιτς στο τελευταίο πεντάλεπτο έβαλε στο παρκέ και τον νεαρό Κατσίβελη στη θέση του Σπανούλη.

Τα δεκάλεπτα:
 17-32, 41-56, 53-75,






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου