Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1

Στίχοι: Σπύρος Γιατράς, εκτέλεση: Νότης Σφακιανάκης, επανεκτέλεση 2010: Στέλιος Σφακιανάκης! Ο Ατρόμητος με γκολ του έμπειρου μεσοεπιθετικού πήρε ένα πολύ μεγάλο “διπλό” μέσα στην Τούμπα επικρατώντας με 1-0 απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ πολύ πιο φρέσκο αλλά με σοβαρά προβλήματα τόσο στην αμυντική (ελλείψει Βιτόλο) όσο και στην επιθετική λειτουργία (ελλείψει Ίβιτς και Μουσλίμοβιτς). Αυτή ήταν η 5η ήττα για τον δικέφαλο του βορρά. Έχασε πέναλτι ο Μιχαηλίδης (!) στο πρώτο ημίχρονο, ενώ αποβλήθηκε ο Φωτάκης στο 85΄.
Οι αρκετές απουσίες βγήκαν σε καλό στον ΠΑΟΚ, όσον αφορά την εικόνα μέσα στο γήπεδο. Περισσότερη φρεσκάδα και ευελιξία με τους Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ και Κριστιάνο πίσω από τον Σαλπιγγίδη και πιο γρήγορη ανάπτυξη με τον Φωτάκη δίπλα στον Πάμπλο Γκαρσία. Την ίδια στιγμή, όμως, παρατηρήθηκε πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία (δεν υπήρχε ο Βιτόλο) και η απουσία ενός παίκτη σαν τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς να “γεμίζει” την περιοχή. Μάλιστα, οι σέντρες που έβγαζαν οι ακραίοι του δικεφάλου ήταν εξαιρετικές από κάθε πλευρά, γωνία και απόσταση, αλλά... στόχος ήταν ο Σαλπιγγίδης...

Όσο για το πρώτο πρόβλημα του ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος είχε τις ευκαιρίες του να το εκμεταλλευτεί, αλλά τις πέταξε στον... κάλαθο των αχρήστων! Ο Καμαρά είχε όσο χώρο ήθελε και δυο-τρεις φορές έφυγε σχεδόν αφύλακτος προς την εστία του Κρέσιτς αλλά στην τελική ενέργεια παίρνει... μηδέν. Ωστόσο, ήταν ο παίκτης που δημιούργησε τους περισσότερους “πονοκεφάλους” στην αντίπαλη άμυνα και κέρδισε και το πέναλτι στο 40ο λεπτό όταν με μία πολύ όμορφη ενέργεια μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή. Αλλά ο Μιχαηλίδης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι...

Στο πρώτο ημίχρονο, ξεχώρισε ο Κριστιάνο από πλευράς ΠΑΟΚ, αφού πρόσφερε εκτός από διεισδυτικότητα και ωραίες μεταβιβάσεις, όντας ο μοναδικός που διέκρινε τις κινήσεις χωρίς τη μπάλα του Ελ Ζαρ μέσα στην περιοχή του Ατρόμητου.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη, αλλά σε μία στιγμή αδράνειας, ο Σαγκανόφσκι βρήκε το χώρο να σουτάρει και ο Σφακιανάκης από πολύ κοντά σκόραρε “τραγουδώντας”: “Ο αετός πεθαίνει στον αέρα...”!

Η αντίδραση του Χάβου ήταν σχεδόν άμεση, έβαλε στο ματς τον Παπάζογλου για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ έναν καλύτερο “στόχο” στις σέντρες από τα πλάγια, αλλά την ίδια στιγμή “απογύμνωνε” σιγά-σιγά τους παίκτες που βγάζουν αυτές τις μπαλιές αφού κατά σειρά έβγαλε από το ματς τόσο τον Κριστιάνο όσο και τον Μπουσαϊντί. Ο τελευταίος, μάλιστα, άφησε τη θέση του στο 78ο λεπτό στον... Ζουέλα!

Ο Δώνης από την πλευρά, απαντούσε σε κάθε αλλαγή του ΠΑΟΚ και αφού πρώτα φρέσκαρε την επίθεση του με τον Περόνε αντί του Καμαρά και τον Φαβάλι αντί του Καραγκούνη, αμέσως μετά έβαλε και τον Σαμπού αντί του Σαγκανόφσκι, αφού περίμενε περισσότερη πίεση στο κέντρο της άμυνας του. Ωστόσο, αν μη τι άλλο ήταν ρίσκο να ολοκληρώσει 12 λεπτά πριν το 90΄ και τις τρεις αλλαγές του.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για ένα οφσάιντ του Σαλπιγγίδη στο 59ο λεπτό, αλλά παρόλο που είχε δυο-τρεις ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Βιεϊρίνια και Παπάζογλου, δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Μιχαηλίδη. Ήρθε και η αποβολή του Φωτάκη λίγο πριν το φινάλε να βάλει “στοπ” στα όνειρα των γηπεδούχων για ανατροπή ή τουλάχιστον ισοφάριση.

ΠΑΟΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1
56΄ Σφακιανάκης

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (78΄ Ζουέλα), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Φωτάκης, Ελ Ζαρ (63΄ Παπάζογλου), Βιεϊρίνια, Κριστιάνο (74΄ Κουτσιανικούλης), Σαλπιγγίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Νάστος, Ολιβέιρα, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Τάτος, Καραγκούνης (65΄ Φαβάλι), Σαγκανόφσκι (78΄ Σαμπού), Σφακιανάκης, Καμαρά (74΄ Περόνε)

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Βιεϊρίνια – Σαγκανόφσκι, Σφακιανάκης, Μιχαηλίδης
Κόκκινες: 85΄ Φωτάκης





πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου