Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1

Happy end δεν είχε το τελευταίο παιχνίδι της Λάρισας στο «Αλκαζάρ». Οι «βυσσινί» που ετοιμάζονται για την μετακόμιση στο νέο γήπεδο, έχασαν από τον Πανιώνιο με 1-0. Ο σκόρερ Σάμαρης πήρε εκδίκηση 46 χρόνια μετά (πρώτος αγώνας και νίκη με 2-1 της Λάρισας στο Αλκαζάρ με Πανιώνιο) ξεχώρισε σε ένα ματς που έδωσε ανάσα στους «κυανέρυθρους».Ο Γιάννης Παπακώστας τόλμησε, και πολύ καλά έκανε, και διατήρησε τον Κολοβέτσιο στα στόπερ με παρτενέρ τον Νταμπίζα. Ο Ταλ πήγε στα δεξιά, ενώ ο Σίμιτς έπαιξε μπροστά του με τον Κουζέν μοναδική επιθετική αιχμή. Από την άλλη ο Ακης Μάντζιος που έκανε διάφορα κατά την διάρκεια του αγώνα, λόγω της απουσίας Κουμορτζί έβαλε στα χαφ τον Όμο και άφησε τον Μπάλαμπαν στον πάγκο.
Στο πρώτο μέρος μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά τι να το κάνεις. Η Λάρισα έχασε καλές ευκαιρίες, όμως δίχτυα δεν βρήκε. Και δεν έφτανε αυτό, αφού ένα εξαιρετικό δυνατό πλασέ του Σάμαρη έξω από την περιοχή στο 42΄, έπιασε απροετοίμαστη την άμυνα της Λάρισας. Οι «βυσσινί» δικαιούνταν κάτι παραπάνω, όμως το παιχνίδι από δεξιά με τον Σίμιτς δεν πέρασε από την πολυπληθή «γραμμή μαζινό» που είχε στήσει ο Μάντζιος.

Η Λάρισα αντί να πιέσει από το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, ανεξήγητα πήγε αρκετά συντηρητικά τον αγώνα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Μάντζιου να φέρουν τον ρυθμό στα μέτρα τους. Οι γιόμες στα καρέ του Μάχο ήταν καταδικασμένες, ενώ οι «κυανέρυθροι» ήταν φανερό ότι περίμεναν μία καλή αντεπίθεση.

Ο Παπακώστας πέρασε γρήγορα Μπλάζεκ και Μακίνουα στον αγωνιστικό χώρο για να δώσει χρώμα στην επίθεση, ενώ ο τεχνικός των φιλοξενούμενων πολύ σωστά απέσυρε τον Σαλαλί που περίσσευε με αυτή την τακτική και έβαλε τον Οκπάκο. Η φάση του Μετίν στο 93΄ ήταν όλα τα λεφτά, με τον Τούρκο μόνο του να στέλνει την μπάλα ψηλά.
Λάρισα: Αμπάρης, Ταλ (74΄ Βελάσκο), Κολοβέτσιος, Νταμπίζας, Βενετίδης, Ρομέου, Ιγκλέσιας (67΄ Μπλάζεκ), Σίμιτς (59΄ Μακίνουα), Κανόμπιο, Μετίν, Κουζέν
Πανιώνιος: Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Όμο, Αναστασόπουλος, Γουνδουλάκης (83΄ Χίκα), Σάμαρης, Σαλαλί (65΄ Οκπάκο), Ριέρα (91΄ Γιόνσον)

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Βενετίδης, Σαλαλί, Μανιάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου