Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ανετα η Γιουνάιτεντ, "Χ" στο "Αϊμπροξ"

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε πολύ πιο άνετα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 (7' Νάνι) της Μπούρσασπορ, πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στον 3ο όμιλο και πλέον, μετά την ισοπαλία στον αγώνα της Ρέιντζερς με τη Βαλένθια στο "Αϊμπροξ" με 1-1 (με... δύο γκολ του Εντού), απολαμβάνει τη... μοναξιά της κορυφής. 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ 1-0
Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ"
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Σκόρερ: 7' Νάνι
Κίτρινες: 40' Νάνι - 40' Ιπέκ, 63' Ταντογκάν
Κόκκινες: -

Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Γουέιν Ρούνι να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα του "Ολντ Τράφορντ" ξεπερνούσε ανώδυνα, αλλά "φτωχά" το εμπόδιο της Μπούρσασπορ. Το γκολ που πέτυχε ο Νάνι μόλις στο 7' της αναμέτρησης, ήταν αρκετό για να χαρίσει στους "κόκκινους διαβόλους" τους τρεις βαθμούς της νίκης, οι οποίοι τους έφεραν ακόμα πιο κοντά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος άφησε εκτός ενδεκάδας πολλούς βασικούς ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη... Στόουκ, δεν απειλήθηκαν καθόλου από την τουρκική ομάδα, πέτυχαν τη δεύτερη σερί νίκη τους (ξανά με 1-0 όπως στο "Μεστάγια την προηγούμενη αγωνιστική) και διατήρησαν απαραβίαστη την εστία τους για τρίτο σερί παιχνίδι.

Για την ομάδα του Ερτουγκρούλ Σαγκλάμ, αυτή ήταν η τρίτη ήττα σε ισάριθμα ματς, χωρίς μάλιστα να καταφέρει να σκοράρει (την ώρα που έχει ήδη παθητικό έξι τερμάτων).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. (Σερ Aλεξ Φέργκιουσον): Κούστσακ, Εβρά, Αντερσον (78' Ερνάντες), Σμόλινγκ, Παρκ (71' Ομπερτάν), Βίντιτς, Κάρικ, Νάνι, Ράφαελ, Φλέτσερ, Μακέντα
Στον πάγκο: Αμος, Νέβιλ, Μπερμπάτοφ, Ο' Σέι, Μπεμπέ
ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ (Ερτουγκρούλ Σαγκλάμ): Ιβάνκοφ, Βέντερσον, Ερντογάν, Ινσούα, Γιλντιρίμ (46' Μπαχαντίρ), Βολκάν Σεν, Σβένσον, Ιπέκ, Ταντογάν (71' Κετσελί), Εργκίτς, Στεπάνοφ (46' Οζτούρκ)
Στον πάγκο: Οζκάν, Τσιμσίρ, Μπατάλια, Νούνιεζ

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ 1-1
Γήπεδο: "Αϊμπροξ"
Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
Σκόρερ: 34' Εντού - 46' (αυτ.) Εντού
Κίτρινες: 29' Μπουγκέρα, 66' Εντού, 78' Γουαΐρ - 59' Αντούριθ, 83' Μάτα
Κόκκινες: -

Η "μάχη" για την κατάκτηση της 2ης προνομιούχου θέσης του 3ου ομίλου που χαρίζει ένα "εισιτήριο" για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ αφορά τη Ρέιντζερς και τη Βαλένθια. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στο "Αϊμπροξ" με σκορ 1-1, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αμερικανό μέσο των γηπεδούχων, Εντού, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στην... ίδια εστία, ενώ είχε και δοκάρι!

Ο 24χρονος άσος, στο 34' με κεφαλιά, μετά από το κόρνερ του Βάις, νίκησε στον αέρα του Θέσαρ και άνοιξε το σκορ. Στο 43' είχε δοκάρι με μακρινό σουτ και 46" μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα μετά το φάουλ του Τίνο Κόστα, την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει ΜακΓκρέγκορ, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ.

Έτσι η αναμέτρηση στο "Μεστάγια" στις 2 Νοεμβρίου ανάμεσα στις δύο ομάδες θα κρίνει πολλά...

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Γουόλτερ Σμιθ): ΜακΓκρέγκορ, Γουαΐρ, Πάπατς, Εντού, Ντέιβις, Μίλερ, Νέισμιθ, Φόστερ, Γουίτακερ, Βάις (88' Λάφερτι), Μπουγκέρα
Στον πάγκο: Αλεξάντερ, Φλεκ, Γουέμπστερ, Λιτλ, Γουάιλντ, Χάτον
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ουνάι Εμερί): Θέσαρ, Μπρούνο, Ναβάρο, Τοπάλ, Ντομίνγκεζ (46' Σολδάδο), Μάτα (85' Βιθέντε), Αντούριθ, Πάμπλο Ερνάντεθ, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Τίνο Κόστα (76' Μανουέλ Φερναντές)
Στον πάγκο: Μόγια, Μαντούρο, Αλμπέλδα, Μπανέγκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου