Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 65-78

Σε ένα παιχνίδι παρωδία στο οποίο ο Άρης κατέβηκε μόνο με ξένους και εφήβους σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό του οποίου οι παίκτες του έσπασαν την απεργία οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το πρώτο ροζ φύλλο για το φετινό πρωτάθλημα καθώς επικράτησαν με 65-78.Παρά το κακό ξεκίνημα και το γρήγορο προβάδισμα του Ολυμπιακού με 1-9 η απάντηση των κίτρινων ήταν άμεση. Πιρς και Τάκερ ανέλαβαν να καθοδηγήσουν τους συμπαίκτες τους και να μειώσουν γρήγορα σε 10-13. Ενώ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο τέλος της περιόδου με 15-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν την αντεπίθεσή τους και παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν μόνο με ξένους και τους μικρούς Χρυσικόπουλο και Μποχωρίδη προηγήθηκαν ακόμα και με οχτώ πόντους στα μισά της δεύτερης περιόδου(28-20). Οι φιλοξενούμενοι όμως με προσωπικές ενέργειες του Σπανούλη και του Νεστέροβιτς μείωσαν στο σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα του Παλέ να «γράφει» το 37-35.

Οι αποδοκιμασίες των φίλων του Άρη προς τους παίκτες του Ολυμπιακού ήταν έντονες στα είκοσι λεπτά του αγώνα ενώ τα περισσότερα πυρά συγκέντρωσαν οι Παπαλουκάς, Μπουρούσης και Σπανούλης. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι πάτησαν γκάζι και αφού ισοφάρισαν πέρασαν ανέβασαν γρήγορα την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπροστά με 47-60 χάρη σε καλάθι του Παπαλουκά. Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός κράτησε σε όλη την διάρκειά του την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους και πήρε τελικά τη νίκη με 65-78.

Το συγκρότημα του Σαρόν Ντρούκερ αγωνίστηκε με έξι παίκτες τέσσερις ξένους και δύο εφήβους παρόλα αυτά πάλεψε σε όλη την διάρκεια του αγώνα για την τιμή των όπλων. Το σύνθημα: « κάνατε το μπάσκετ παρωδία με αυτή την μαλα...» ηχούσε σε όλη την διάρκεια του αγώνα από τους φίλους του Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 37-35, 47-60, 65-78.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου