Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0

Την είχε ανάγκη πολύ αυτή τη νίκη, μετά από δύο ήττες στο πρωτάθλημα και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Ο Άρης επικράτησε εύκολα με 2-0 μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” του Ατρόμητου χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Χαβίτο (19΄) και Λαζαρίδης (25΄). Εκπληκτική εμφάνιση από τον Ισπανό μέσο του Άρη, πολύ κακή η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Γιώργου Δώνη που έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να σκοράρουν για πρώτη φορά φέτος (!) δύο γκολ σε ένα παιχνίδι.
Η απορία που προκύπτει μετά από αυτό το παιχνίδι είναι κάτι σαν το “Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό;”. Και εξηγούμεθα... Ο Άρης από τη μία πλευρά ήταν “διαστημικός”, πίεζε ψηλά, ανάγκαζε τον αντίπαλο σε λάθος, κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα και “πατούσε” συχνά περιοχή. Από την άλλη πλευρά, όμως, μήπως όλα αυτά συνέβαιναν γιατί η άμυνα του Ατρόμητου ήταν τραγική; Θα δείξει η συνέχεια, που λένε...
Οι Θεσσαλονικείς, λοιπόν, μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και με δύναμη τις πτέρυγες έβαλε τον Ατρόμητο στην περιοχή του. Μετά τις πρώτες προειδοποιήσεις με πιο σημαντική το παραλίγο αυτογκόλ του Ολιβέιρα στο 14ο λεπτό, ο Χαβίτο με ένα γκολ και μία ασίστ (στον Λαζαρίδη) έβαλε τον Άρη μπροστά στο σκορ με 2-0 μέχρι τον 25ο λεπτό. Ενώ, εάν ήταν λίγοι πιο ψύχραιμοι στην τελική ενέργεια οι “κίτρινοι” θα είχαν πετύχει και τρίτο γκολ.
Οι Περιστεριώτες, βέβαια, διαθέτουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που ξέρουν να βγάλουν σωστά τη μπάλα από την περιοχή και να πραγματοποιήσουν αντεπιθέσεις, αλλά πέρα από ένα σουτ του Νεμπεγλέρα δεν φάνηκαν στο παιχνίδι. Να μην ξεχάσουμε, βέβαια, και τη φάση με το... καλημέρα, όταν ο Μπρίτο από πολύ κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει.
Ο Δώνης κατάλαβε (επιτέλους) πως με τον Σκόνδρα αριστερά υπάρχει πρόβλημα και έβαλε τον Νάστο πάνω στον Χαβίτο, ενώ λίγο αργότερα θέλησε με την προσθήκη και του Τάτου στη μεσαία γραμμή να κερδίσει το κέντρο.
Κάτι που το κατάφερε ο Έλληνας τεχνικός, αλλά το δικαίωμα για να συμβεί αυτό του το έδωσε και ο Άρης, αφού οι παίκτες του Κούπερ χαλάρωσαν και έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους. Αλλά φάσεις όπως αυτή στο 80ο λεπτό με τον Περόνε -να μπαίνει στην περιοχή αλλά από πλάγια θέση αντί να πασάρει προτίμησε να σουτάρει- έβγαλαν από τα... ρούχα του τον Δώνη με τον τηλεοπτικό φακό να τον πιάνει να μονολογεί: “Πασάρουμε, δεν σουτάρουμε από εκεί...”.
Έτσι, το ματς κύλησε, ο Κούπερ έριξε στο ματς και τον Φαμπιάνο που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη και οι Θεσσαλονικείς πήραν εύκολα τους τρεις βαθμούς της νίκης. Και για όποιος απορεί, ο Κόκε δεν σκόραρε και πάλι, ούτε στις δύο φάσεις των καθυστερήσεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου