Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 1-0

Μία... καραβολίδα του Λουκά Βύντρα στο 20ο λεπτό ήταν αρκετή για να “λυγίσει” ο Παναθηναϊκός την αντίσταση του ΠΑΟΚ (1-0) φτάνοντας τις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα. Με φόντο ένα “παγωμένο” (άδειο λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ, ο δικέφαλος του βορρά πραγματοποίησε μέτρια (έως κακή) εμφάνιση και απογοήτευσε αφού το παιχνίδι παρέμενε ανοιχτό μόνο λόγω σκορ.
Άοσμος, άγευστος, άχρωμος, κοινώς... ασύνδετος ο ΠΑΟΚ που δεν απείλησε σχεδόν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο (εξαίρεση η φάση του 11ου λεπτού όταν ο Βιεϊρίνια ξέχασε να πλασάρει) και οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη κοιτούσαν στα λεξικά τους να δουν τι σημαίνει η λέξη “κατοχή”.

Μια κατοχή που την είχε ο Παναθηναϊκός αλλά κι αυτός από την πλευρά του δυσκολευόταν να πατήσει την περιοχή του Κρέσιτς, με εξαίρεση -πάλι- μία ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Σισέ αλλά και τον Κροάτη τερματοφύλακα.

Τελικά, τη λύση έδωσε ο Βύντρα με ένα σουτ (20΄) από αυτά συνήθως χαρακτηρίζονται “χαζά”, αφού και η γωνία και η απόσταση κρίνονται απαγορευτικά για μία τέτοια προσπάθεια, αλλά η μπάλα έφυγε από το πόδι του αμυντικού του Παναθηναϊκού με την ιδανική κατεύθυνση και ταχύτητα. Ο Κρέσιτς, μάλιστα, τα... χρειάστηκε στο 28΄ αλλά στάθηκε τυχερός με τη μπάλα να βρίσκει και το κάθετο δοκάρι και τα χέρια του.

Οι φιλοξενούμενοι μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ανέβασαν την απόδοση τους και πρόσθεσαν περισσότερους παίκτες στην επίθεση πιέζοντας την άμυνα του Παναθηναϊκού. Η τελευταία απέδειξε για ακόμα μία φορά πως δεν θέλει και πολύ για να αρχίσει η τρικυμία, αλλά όχι μόνο διασώθηκε αλλά ο Σισέ μπροστά θα μπορούσε να είχε κάνει και το 2-0 εάν ήταν πιο τυχερός και φυσικά δεν καθόταν κάτω από τα δοκάρια ο Κρέσιτς που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να κλέψει το άτυπο βραβείο του MVP από τον Βύντρα.

Παρόμοια η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, μόνο που τώρα η απόδοση των γηπεδούχων όσο περνούσε η ώρα έπεφτε αφού η κούραση έκανε την εμφάνιση της και ήταν εμφανής ειδικά στο πρόσωπο του Κατσουράνη. Παρόλα αυτά ο Νιόπλιας έβγαλε από το παιχνίδι τους πιο ανέτοιμους Λουίς Γκαρσία και Χριστοδουλόπουλο αλλά και τον κουρασμένο Καραγκούνη. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ παρέμενε φλύαρος ακόμα και μετά την είσοδο του Ελ Ζαρ.

Ο Δερμιτζάκης έριξε στο ματς και τον Φωτάκη για καλύτερη κυκλοφορία και σουτ έξω από την περιοχή, αλλά το πλάνο του δεν δικαιώθηκε στην πράξη. Κυρίως, γιατί δεν δόθηκε ευκαιρία στον Ίβιτς να αποδείξει πως είναι φτιαγμένος για τέτοια παιχνίδια και ο Σέρβος γενικά ήταν σε πολύ κακή μέρα.

Οι Θεσσαλονίκείς, βέβαια, είχαν την ευκαιρία τους για ισοφάριση στο 86ο λεπτό, αλλά ο Τζόρβας ήταν σε ετοιμότητα μετά από κεφαλιά του Φωτάκη (!) έπειτα από εξαιρετική προσωπική ενέργεια του Ελ Ζαρ.

πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου