Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ 0-0

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε πολύ καλύτερο πρόσωπο από ότι στο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη, πάλεψε το ματς όμως το τελικό 0-0 απέναντι στους Ρώσους της Ρουμπίν Καζάν δεν επέτρεψε στους "πράσινους" να ξεφύγουν από την τελευταία θέση του ομίλου. Μειώθηκαν και άλλο οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακυρώθηκε γκολ του Σισέ.

Ο Νίκος Νιόπλιας χρησιμοποίησε τους... γνωστούς τέσσερις αμυντικούς (Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ) και μπροστά τους, τον Σιμάο αντί του τιμωρημένου Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Μοζαμβικανός είχε παρτενέρ τον Κατσουράνη. Μπροστά τους ο Καραγκούνης και στα άκρα λόγω των απουσιών (Λέτο, Νίνη και Γκοβού) αγωνίστηκαν οι Μαρίνος και Λουίς Γκαρσία που είχαν μπροστά τους τον Σισέ. Στην απέναντι πλευρά, ο Κούρμπαν Μπερντίεβ με σύστημα 4-2-2-1-1 ήθελε να έχει έμφαση και περισσότερη προσοχή στο παιχνίδι της μεσαίας γραμμής.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στο πρώτο 20λεπτο, αλλά όχι απειλητικός. Οι "πράσινοι" με πίεση ψηλά ανάγκασαν αρκετές φορές τους Ρώσους να υποπέσουν σε λάθη, κάτι, που όμως, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Νίκου Νιόπλια.

Αυτό διότι ο πανταχού παρών Σιμάο έκοβε τις επιθέσεις της Ρούμπιν αλλά από κει και πέρα δεν υπήρχε ο παίκτης που θα έβγαζε την κατάλληλη μπαλιά στο Σισέ. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε ο παίκτης που θα οργανώσει το παιχνίδι άρχισαν οι βαθιές μπαλιές προς τον Σισέ, που έγιναν εύκολη λεία για τους παίκτες του Μπερντίεφ.

Και όπως συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια που έχουν δώσει εφέτος οι "πράσινοι", μετά το 20' άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα σημάδια κόπωσης. Ακριβώς, όπως συνέβη και με την Κοπεγχάγη. Μόνο που αυτή την φορά δεν το "πλήρωσε" η άμυνα του "τριφυλλιού", αν και οι Ρώσοι έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί σε δύο φάσεις στο 24΄και 28΄ με τον Κορνιλένκο.

Στην πρώτη η κεφαλιά του στράικερ της Ρούμπιν μετά από κόρνερ έγυγε άουτ, ενώ στη δεύτερη ο Λουκάς Βύντρα διόρθωσε το λάθος του κι απεσόβησε βέβαιο γκολ (η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα) απομακρύνοντας (άθελά του ίσως) σε κόρνερ.

Η μοναδική φάση που ο Παναθηναϊκός αεπίλησε την πρωταθλήτρια Ρωσίας σημειώθηκε στο 43' με την καρφωτή κεφαλιά του Σισέ από τη σέντρα του Βύντρα να περνάει άουτ.

Κακό παιχνίδι παίχτηκε στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Μετά το 60΄ το παιχνίδι άνοιξε, ιδιαίτερα στα τελευταία 15 λεπτά με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο φρέσκος μετά τις αλλαγές που έκανε ο Νίκος Νιόπλιας.

Στο 64', ο Κασάεφ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ που επιχείρησε από τη γραμμή της μικρής περιοχής απεσόβησε σωτήρια σε κόρνερ ο Τζόρβας. Στο 77' ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ με τον Σισέ (κεφαλιά), αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Γάλλου, φάση που ούτε από την τηλεόραση φάνηκε εάν ο Γάλλος καλυπτόταν ή ήταν εκτεθειμένος. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, από κόρνερ και λάθος έξοδο του Ριζίκοφ, τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: : Μάνουελ Γκράφε (Γερμανία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Καραγκούνης (61' Πλεσί), Κατσουράνης (61' Χριστοδουλόπουλος), Μαρίνος (79' Μαυρίας), Λουίς Γκαρσία, Σισέ
Στον πάγκο: Φερνάντες, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης, Δημούτσος

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κουρμπάν Μπερντιέβ): Ριζικόφ, Ανσάλντι, Σέζαρ Νάβας, Ριαζάντσεφ, Κασάεφ (84' Μπιστρόφ), Νομπόα, Καλέσιν, Μποκέτι, Καραντενίζ (67' Μάρτινς), Νάτσο, Κορνιλένκο
Στον πάγκο: Αρλάουσκις, Κουσμίν, Σιμπάγια, Ορεκόφ, Κάρλος Εντουάρντο

πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου