Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Την έστειλε στον Τεό(ντοσιτς)!

Ο Μίλος Τεόντοσιτς επαναλαμβάνει εμφανίσεις «Πολωνίας» και οδηγεί τη Σερβία στα ημιτελικά. Ευστόχησε σε νικητήριο τρίποντο από τα 8 μέτρα και η Σερβία απέκλεισε την Ισπανία κερδίζοντας την με 92-89.
Όταν τρέχεις στον αιφνιδιασμό, σουτάρεις με καλά ποσοστά από την περιφέρεια και περιορίζεις επιθετικά τα ατού του αντιπάλου σου μπορείς να έχεις τον έλεγχο του αγώνα. Η Σερβία τα έκανε όλα αυτά και για αυτό προηγήθηκε με 23-13 στο 8’.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς με ηγέτες στο σκοράρισμα τους Μπιέλιτσα και Βελίτσκοβιτς και στην οργάνωση τον Τεόντοσιτς, τα πήγαν εξαιρετικά σε όλους τους τομείς, εκτός από τον περιορισμό του Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Και τέτοια λάθη πληρώνονται!

Ο Καταλανός γκαρντ πέτυχε 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και διέλυσε κάθε σχέδιο των Σέρβων για περιορισμό του. Παρόλα αυτά, η Σερβία έδειχνε ότι ελέγχει το παιχνίδι. Η Ισπανία δεν κατάφερνε να περάσει τη μπάλα κοντά στο καλάθι, στα σίγουρα χέρια του Γκασόλ και το παιχνίδι της έγινε προβλέψιμο.

Το ημίχρονο έκλεισε έτσι με τη Σερβία να έχει προβάδισμα οκτώ πόντων (49-41) και την Ισπανία να… κρέμεται αποκλειστικά στις εμπνεύσεις του Ναβάρο. Η πίεση ωστόσο στα γκαρντ των Σέρβων, έφερε αποτέλεσμα για τους Ισπανούς.

Με 10-0 σερί οι παίκτες του Σκαριόλο ανέτρεψαν τα δεδομένα (49-51, 23’) και μέσα σε ένα τρίλεπτο έβαλαν την ομάδα τους μπροστά. Ο Γκαρμπαχόσα έστω και ακροβολισμένος στη γωνία ήταν ουσιώδης για την ομάδα του και έπειτα το ματς ισορροπούσε σε μια λεπτή κλωστή (65-64, 30’).

Η ψυχολογία των Σέρβων από τη γραμμή του τριπόντου ήταν εξαιρετική και έτσι οι Κέσελι και Σαβάνοβιτς, εκμεταλλευόμενοι την αμυντική αδυναμία των Ισπανών άρχιζαν να… πυροβολούν και να χτίζουν διαφορά (79-71, 34’). Οι Ναβάρο και Φερνάντεζ επέλεξαν να χτυπήσουν σε «ένας εναντίον ενός» και κατάφεραν με προσωπικές ενέργειες να φθάσουν στο 79-76 του 35’.

Η άμυνα ζώνης που επέλεξε στη συνέχεια ο Σκαριόλο τιμωρήθηκε από τους Σέρβους και ο Σαβάνοβιτς έφθασε και πάλι τη διαφορά στο +8 (86-78). Οι Ισπανοί όμως, επανήλθαν ξανά. Επέλεξαν να χτυπήσουν μέσα από τη ρακέτα και μείωσαν σε 86-84 (38’) με διείσδυση του Φερνάντεζ.

Ο Κέσελι πετυχαίνει κρίσιμο τρίποντο για το 89-84, αλλά ο Ναβάρο απαντά με τον ίδιο τρόπο για το 89-87 (-1’25’’). Ο Τέπιτς αστόχησε, ο Ναβάρο κλείστηκε και ο Γκασόλ βρήκε τη λύση! Κάρφωσε και έκανε το 89-89 στα -25’’ πετώντας το μπαλάκι στους Σέρβους!

Ο Τεόντοσιτς πήρε πάνω του την τελευταία φάση και ευστόχησε σε τρίποντο από τα οκτώ μέτρα! Έκανε το σκορ 92-89 και πλέον οι Ισπανοί έψαχναν το τρίποντο για να στείλουν το ματς στην παράταση. Ο Γκαρμπαχόσα ανέλαβε την ευθύνη, αλλά έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και έτσι στα ημιτελικά προκρίθηκαν οι «πλάβι»!

Τα δεκάλεπτα: 
27-23, 49-41, 67-64, 92-89

ΠΗΓΗ:WWW.GAZZETTA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου