Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ναδάλ ο βροχοποιός!

Ο Ράφα Ναδάλ... δάμασε και τα στοιχεία της φύσης για να συμπληρώσει το Grand Slam καριέρας σε έναν εκπληκτικό τελικό με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς.Mπορεί ο Ράφα Ναδάλ να γίνει ο G.O.A.T (greatest of all time) δηλαδή ο σπουδαιότερος τενίστας όλων των εποχών; Οι Ναδαλ-ικοί έχουν πλέον ένα ακόμα ακατάρριπτο επιχείρημα.
Ο Νο1 παίκτης στον κόσμο αναζητούσε εδώ και καιρό το χαμένο κομμάτι του παζλ στη Νέα Υόρκη. Κατέκτησε το US Open, το μοναδικό τουρνουά που του έλειπε. Ο 24χρονος Ισπανός επικράτησε 6-4, 5-7, 6-4, 6-2 του δεύτερου στην κατάταξη παίκτη στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς σε έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία.

Μπορεί να μην ήταν ο τελικός-όνειρο με αντίπαλο τον Ρότζερ Φέντερερ που ίσως θέλαμε όλοι μας, αλλά ο "Νόλε" απέδειξε ότι άξιζε την τιμή. Παίκτης με μεγάλη καρδιά. Ίσως αν ο Ναδάλ δεν σέρβιρε τόσο καλά στο "Άρθουρ Ας", να είχε μεγαλύτερη τύχη. Ίσως!

Ο Ναδάλ έφτασε τα εννέα Grand Slams. Έγινε μέλος της παρέας των "Magnificent Seven", των επτά παικτών που έχουν συμπληρώσει το Grand Slam καριέρας δηλαδή έχουν κατακτήσει και τα τέσσερα Grand Slams. Είναι ο Φρεντ Πέρι, ο Ντον Μπατζ, ο Ροντ Λέιβερ, ο Ρόι Έμερσον, ο Άντρε Άγκασι, ο Ρότζερ Φέντερερ και τελευταίος και μη εξαιρετέος ο Ναδάλ.

Ο μεγαλύτερος αθλητής που έχει αναδείξει η Μαγιόρκα και λογικά ολόκληρη η Ισπανία είναι ο πρώτος Ίβηρας νικητής στη Νέα Υόρκη μετά το 1975 και τον Μανουέλ Οράντες και ο πρώτος αριστερόχειρας μετά τον Τζον Μάκενρο το 1984.

Πέντε ώρες και 43 λεπτά χρειάστηκε ο πρώην "Ελ Νίνιο" (σ.σ. το πρώτο παρατσούκλι που του δόθηκε και το επαναφέρουμε) για να εξασφαλίσει το τρίτο φετινό Grand Slam μετά το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον, αλλά και να φτάσει το αήττητο σερί του στο 21-0.

Τρεις ώρες και 43 λεπτά ήταν η διάρκεια του τελικού και μεσολάβησε και διακοπή δύο ωρών γιατί άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί. Ο αγώνας σταμάτησε στο 4-4 (30-30) στο δεύτερο σετ. Θυμίζουμε ότι ο τελικός μετατέθηκε για τη Δευτέρα (13/9) γιατί η βροχή δεν έλεγε να σταματήσει.

Οι πρωταγωνιστές... πήραν ανάσες και ανέβασαν το ρυθμό με τον "Τζόκερ" να κατακτάει το σετ, το μοναδικό που έχασε ο Ναδά στο τουρνουά. Μικρή απώλεια. Στη συνέχεια ο Σέρβος άρχισε να χάνει τη σπιρτάδα του και με εξαίρεση ορισμένες στιγμές μαγείας, ο υπόλοιπος τελικός ήταν γεμάτος... Ναδάλ.

Μία κακή επιστροφή του Τζόκοβιτς έριξε στα... πατώματα τον Ναδάλ για να πανηγυρίσει με το γνωστό τρόπο. Την ίδια ώρα ο θείος Τόνι, ο σημαντικότερος άνθρωπος στην καριέρα του, τον κοιτούσε συγκινημένος.

Ο Ναδάλ εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον φίλο, παρτενέρ στο διπλό (σ.σ. σε ένα από τα τουρνουά της US Open Series) και αντίπαλο του.

"Συγχαρητήρια στον Νόλε γιατί είσαι σπουδαίος παίκτης και θα κερδίσεις αυτό το τουρνουά κάποια στιγμή. Έχεις υπέροχη συμπεριφορά και είσαι σωστό παράδειγμα για τα παιδιά. Ήταν όνειρο για μένα να κερδίσω αυτό το τουρνουά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, την οικογένεια μου (σ.σ. για πρώτη φορά ανέφερε και την κοπέλα του), όλους όσους με βοήθησαν στην καριέρα μου. Κυρίως εσάς το κοινό γιατί είσαστε εκπληκτικοί".

"Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ μετά από τρία χρόνια. Συγχαρητήρια στον Ράφα και στην ομάδα του για ένα εκπληκτικό τουρνουά. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και του αξίζει αυτό ο τίτλος. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και την οικογένεια μου, γιατί βρίσκονται κοντά μου και στις καλές και στις άσχημες στιγμές. Συχνά με ρωτάνε γιατί επιμένω να θέλω να κερδίσω αυτό το τουρνουά. Γιατί εσείς οι θεατές δίνετε απίστευτη ενέργεια σε αυτό το κορτ.", υποστήριξε ο Τζόκοβιτς που προσπάθησε να γίνει ο πρώτος Σέρβος νικητής στη Νέα Υόρκη μετά τη Μόνικα Σέλες το 1992.

Ο τυχερότερος όλων είναι ο... δύσκολος Μπενίτο Πέρεθ-Μπαρμπαντίγιο, εκπρόσωπος Τύπου τόσο του Ναδάλ, όσο και του Τζόκοβιτς.

Μετά το θρίαμβο στη Νέα Υόρκη ο Ναδάλ θα εισβάλλει και στην αμερικάνικη αγορά. Κι αν ο Πέρεθ και ο μάνατζερ Κάρλος Κόστα δυσκολεύονται, τότε μπορούν να καλέσουν τον... Θεό των μάνατζερ, Άρι Γκολντ της τηλεοπτικής σειράς Entourage. Ο Τζέρεμι Πίβεν που ενσαρκώνει τον ήρωα παρακολούθησε σχεδόν όλους τους αγώνες του Ναδάλ στο Open.

πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου