Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Την 12η αγωνιστική το ντέρμπι

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 με το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να αργεί ακόμα, καθώς θα γίνει την προτελευταία αγωνιστική. Με Άρη στο "Αλεξάνδρειο" ο ΟΣΦΠ την 1η αγωνιστική.Οι λάτρεις του αθλήματος θα καθυστερήσουν να παρακολουθήσουν το ντέρμπι των "αιωνίων" στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, καθώς η κλήρωση το έβγαλε στην 12η αγωνιστική.Αντίθετα, νωρίς νωρίς Άρης και ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, καθώς κληρώθηκαν να παίξουν στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος με βάση τους κλειδάριθμους που πήραν.

Την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να περάσει από το Αλεξάνδρειο, καθώς η κληρωτίδα έπαιξε το... παιχνίδι της και έβγαλε σπουδαίο ματς κόντρα στον Άρη. Να υπενθυμίσουμε ότι και πέρσι οι "ερυθρόλευκοι" στην 1η αγωνιστική βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο για το ματς με τον Άρη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, τονίζοντας
"Σας καλωσορίζω στην κλήρωση του πρωταθλήματος. Κάθε χρόνο ξεκινάμε με ευχές, αλλά αυτός ο χρόνος θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα. Όλα αυτά τα χρόνια γίνεται μια προσπάθεια από μένα και από το Δ.Σ. για να οδηγήσουμε το μπάσκετ. Πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες μας γιατί έρχονται σε μία δύσκολη περίοδο με οικονομικές δυσκολίες. Πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι. Η κατάσταση που υπάρχει, θέλει προσπάθεια από όλους. Πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι. Όλοι όσοι αγαπάνε το μπάσκετ, πρέπει να βοηθήσουν όλοι και να μην χαθεί ούτε μία ώρα.

Θα περάσουμε από... Συμπληγάδες. Ίσως όμως η χρονιά αυτή να μας βοηθήσει κιόλας και να αφυπνίσει τις ΚΑΕ. Πρέπει να φέρουμε τις οικογένειες στο γήπεδο. Η αλήθεια όμως είναι ότι κανείς δεν μπορεί να λύσει το φαινόμενο της βίας. Το μπάσκετ μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα με τη βοήθεια των άλλων φορέων και με την πολιτική βούληση, θα το πετύχουμε. Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να κρατήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη ενός καλού ανθρώπου και εργάτη του αθλητισμού".  

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας, Διατροφής και Άθλησης Ανδρέας Λοβέρδος ήταν λακωνικότατος"Είναι η πρώτη μου παρουσία με τη νέα μου ιδιότητα. Θα μιλήσουμε πρώτα στη Βουλή με τους ιθύνοντες του αθλήματος και μετά στα μίντια. Θέλω να ευχηθώ να έχουν όλα τα σωματεία μια καλή, ειρηνική και όχι βίαιη χρονιά". 

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι δημιουργοί του νέου σήματος του ΕΣΑΚΕ, λέγοντας πως το νέο σήμα συμβολίζει το κύρος και την αξιοπιστία της διοργανώτριας αρχής, ενώ μετά από λίγο σειρά πήραν οι βραβεύσεις.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος πήρε το τρόπαιο από τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Αηδόνη. "Ένα μεγάλο ευχαριστώ που ο ΕΣΑΚΕ βραβεύει τον Παναθηναϊκό και αποτελεί ένα μικρό δείγμα και της εκτίμησης των αγώνων που κάνει ο Παναθηναϊκός", σχολίασε ο πρόεδρος της "πράσινης" ΚΑΕ.

Στη συνέχεια, κλήθηκαν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού για να πάρουν την τιμητική πλακέτα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο, όπως είχαν ενημερώσει, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού δεν έδωσαν το παρών στην εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τιμωρία από τον Αθλητικό Δικαστή.

Ο κ. Χαλβατζάκης πήρε την πλακέτα και σχολίασε: "Είμαι ο Γενικός Γραμματέας του ΕΣΑΚΕ. Είναι μεγάλη τιμή για το μπάσκετ να υπάρχουν εκπρόσωποι στις ομάδες όπως οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι".

Σειρά πήραν οι βραβεύσεις στη συνέχεια, με τον Νίκο Παππά να βραβεύεται από τον πρόεδρο του Κολοσσού, Κώστα Γιαννά.
 "Ευχαριστώ όλους όσοι με ψήφισαν. Να ευχαριστήσω τον Κολοσσό τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου. Με σκληρή δουλειά να συνεχίσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της ομάδας", σχολίασε ο Παππάς ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κολοσσού τόνισε ότι ελπίζει όλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κολοσσού και να δώσουν χρόνο συμμετοχής στους νέους.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο πρώτος που βραβεύτηκε από την καλύτερη πεντάδα του περσινού πρωταθλήματος. Την τιμητική πλακέτα πήρε από τον Υφυπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, Μιχάλη Τιμοσίδη
. "Σίγουρα οι στόχοι είναι υψηλοί και φέτος για τον Παναθηναϊκό. Θα δουλέψουμε πολύ. Πιστεύω ότι με τη σκληρή δουλειά, θα κάνουμε κάτι καλό", τόνισε ο Διαμαντίδης, ενώ απάντησε στην ερώτηση μέχρι πότε θα αγωνίζεται: "Μέχρι να είμαι καλά".

Κι ο δεύτερος παίκτης που βραβεύτηκε ήταν από τον Παναθηναϊκό και δεν ήταν άλλος από τον Ντρου Νίκολας ο οποίος σχολίασε: "Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για τον Παναθηναϊκό που έχει τρεις παίκτες στην καλύτερη πεντάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου γιατί ήταν μία συλλογική προσπάθεια". Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ιωαννίδης που τον βράβευσε, επισήμανε: "Θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να λέμε ότι τους φτάνουμε τους Αμερικανούς. Είναι μία κλάση ανώτεροι. Όσο για τον Νίκολας, κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παρκέ, παίζει άμυνα, βάζει πόντους και γι' αυτό βραβεύτηκε". 

Ο κ. Γιάννης Γιαννάς παρέλαβε το βραβείο για τον Τζος Τσίλντρες, από τη στιγμή που δεν ήταν κανείς εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στην κλήρωση. Στη συνέχεια, ο Κώστας Καϊμακόγλου παρέλαβε το βραβείο του από τον Θανάση Γιαννακόπουλο.
"Να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου. Είναι το πρώτο ατομικό βραβείο που πήρα και ελπίζω ότι από εδώ και πέρα να παίρνουμε ομαδικά βραβεία", σχολίασε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ενώ ο Θανάσης Γιαννακόπουλος σχολίασε: "Είναι μία πραγματικότητα, είναι το νέο πουλέν του Παναθηναϊκού. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή σεζόν να έχει". 

Σειρά πήρε στη συνέχεια ο Μάικ Μπατίστ ο οποίος αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος: "Σκοπός μας είναι να πετυχαίνουμε ομαδικά και όχι ατομικά. Κάθε χρονιά είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι με τους παίκτες που έχουμε θα κάνουμε το ίδιο και φέτος. Δεν βλέπω το λόγο να μην το κάνουμε". 

Ολοκληρώνοντας τις βραβεύσεις της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος, βραβεύτηκε ο καλύτερος κόουτς της χρονιάς που δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. "Η ανάμνηση που θα έχω θα είναι αυτό το βραβείο. Θα είναι στο σπίτι μου, αλλά ανήκει σε όλους τους παράγοντες της περσινής σεζόν. Αφορά όλη την ομάδα που έκανε πολλές υπερβάσεις, κάτω από αντίξοες συνθήκες", σχολίασε ο πρώην προπονητής του Αμαρουσίου. Το βραβείο πήρε από τα χέρια του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος παίζει μπάσκετ στην ομάδα της Βουλής, όπως ακούστηκε! 

Τέλος, βραβεύτηκαν οι δύο ομάδες που δεν... άνοιξαν παρτίδες με τον Αθλητικό Δικαστή την περασμένη σεζόν και δεν ήταν άλλες από τον Πανελλήνιο και τον Κολοσσό. Τα βραβεία ήθους απένειμαν ο κ. Οικονομίδης και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με τον τελευταίο να λέει:
"Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες. Ας είμαστε ρεαλιστές ποτέ δεν θα σταματήσουν οι φασαρίες από τα γήπεδα. Απλά, εύχομαι η φετινή χρονιά να έχει λιγότερα παρατράγουδα, από την περσινή". 
Παύλος Γιαννακόπουλος: Έχει ορισμένους αγώνες και εντός και εκτός. Θανάσης: Δεν παίζει κανένα ρόλο η κλήρωση. Θα παίξουμε με όλους. 

Από την πλευρά του, ο Μπάμπης Καραμανλής επισήμανε: Σύσσωμη στο πλευρό του Γιώργου Αμερικάνου. Από εκεί και πέρα θα τα δούμε όλα". 

Διαμανίδης: Να έχουμε υγεία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μας λείπουν κάποιοι παίκτες, αλλά πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα είμαστε έτοιμοι για τα ντέρμπι. 

Λιανός: Είμαστε πολύ λίγοι που έχουμε την... τρέλα με το μπάσκετ. Να έχουμε την πιο καλή χρονιά που μπορούμε.
πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου