Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ξεκινήσει το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα, καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας από την Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη με 76-61.Ο Ολυμπιακός έπειτα από πέντε διαδοχικές νίκες σε πρεμιέρα Ευρωλίγκας θα γνωρίσει την ήττα από την Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη στην Βασκονία με 76-61.

Οι Βάσκοι, λοιπόν κατάφεραν να γιορτάσουν με νίκη την πρώτη τους παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ένα θετικό αποτέλεσμα που πανηγύρισαν περίπου δέκα χιλιάδες οπαδοί των γηπεδούχων.Ο Μάρκο Μπάνιτς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση από τους νικητές, καθώς σημείωσε 22 πόντους, δίνοντας πολύτιμες λύσεις. Άξιος συμπαραστάτης ήταν και ο Ντορ Φίσερ που σταμάτησε στους 16 πόντους. Ο Κώστας Βασιλειάδης σε 20 λεπτά πέτυχε 9 πόντους και μοίρασε δύο ασίστ.

Από τον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους σημείωσε 15 πόντους, κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι, όπως και ο Χάινς (14π., 4ριμπ.). Στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στοίχισαν τα γρήγορα φάουλ που φορτώθηκε ο Κώστας Παπανικολάου, αλλά και η τεχνική ποινή του Γιώργου Πρίντεζη λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο αγώνας:

Η Μπιλμπάο κατάφερε να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον ρυθμό της και με τον Άαρον Τζάκσον πήρε από τα πρώτα λεπτά του ματς το προβάδισμα στο σκορ (5-0), με τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς να μην μπορούν να βρουν τρόπο να πλησιάσουν το καλάθι των Βάσκων.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε ικανός να βρει λύσεις, από την στιγμή που ο Κώστας Παπανικολάου φορτώθηκε με τρία φάουλ στα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 18-11, έπειτα από τρίποντο του Μουμπρού με την εκπνοή.

Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες μετά τον Γιώργο Πρίντεζη μείωσαν σε 20-13 και ο Χάινς με τέσσερις διαδοχικούς πόντους έφερε το παιχνίδι στο 20-17. Από εκείνο, όμως το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, ο κόσμος... έσπρωχνε τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη και οι Βάσκοι προηγήθηκαν με 26-19 με τον Γκριμάου.

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δεν σημείωνε καλάθια, αλλά δημιουργούσε διάφορα "ρήγματα" στο "στρατόπεδο" της Μπιλμπάο. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έλεγχαν το ματς.

Έπειτα οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, αλλά η Μπιλμπάο διατήρησε το προβάδισμα της για να φτάσει τελικά στο 37-31 μετά από καλάθι του Μπάνιτς, στο σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ξέφυγε και διατήρησε το προβάδισμα...

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, η Μπιλμπάο κατάφερε για πρώτη φορά στο ματς μετά το 41-39 έπειτα από 2/2 βολές του Άντιτς να ξεφύγει με 11 πόντους, ύστερ από καλάθι του Μπάνιτς. Το σκορ, λοιπόν έγινε 50-39, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να καλεί τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του.

Η Μπιλμπάο κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμα της, έπειτα από φάουλ και τεχνική ποινή του Γιώργου Πρίντεζη μισό λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (60-47) για να βρει το 30 τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 60-49.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης η Μπιλμπάο συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να μη μπορεί να πλησιάσει την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη και να κάνει την ολική επαναφορά. Ο Μπάνιτς συνέχισε να δίνει λύσεις και να σημειώνει καλάθια στα τελευταία δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς χάνουν έδαφος.

Με αυτόν τον τρόπο οι Βάσκοι κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σε ένα ματς όπου σχεδόν δέκα χιλιάδες κόσμος βρέθηκαν στο πλευρό τους για να στηρίξουν την προσπάθεια τους.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 37-31, 60-49, 76-61.
Μπιλμπάο (Κατσικάρης): Φίσερ 2, Τζάκσον 11(1), Χαμπλ 2, Μπάνιτς 22, Μουμπρού 4(1), Στέβιτς, Ερβέλ, Φίσερ 16, Λόπεθ, Βασιλειάδης 9(2), Γκριμάου 7(1), Μπλουμς 3(1).
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 14, Άντιτς 4, Σπανούλης 9(1), Χάουαρντ 2, Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 15(2), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου