Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1

Στο χειρότερο ντέρμπι των τελευταίων ετών (δίχως φάσεις, ρυθμό και θέαμα) ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1. Πανέμορφα γκολ από Μιραλάς, Λεονάρντο, ενώ πολύ κακή η διαιτησία του Κωνσταντινέα. Το πρώτο ντέρμπι εντός Αθηνών, δεν βρήκε κανένα νικητή. Η ΑΕΚ με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της για πρώτη φορά εμφανίστηκε πιο αποφασισμένη και με περισσότερη θέληση, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο, αφού δεν μπόρεσε να μετατρέψει την κυριαρχία της σε ευκαιρίες και γκολ.Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός και φάνηκε ξεκάθαρα επηρεασμένος από την διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Βαλβέρδε έκανε όπως αποδείχτηκε λάθος με την επιλογή του Αμπντούν και οι ποδοσφαιριστές του ήταν πολύ light για ντέρμπι και με το μυαλό περισσότερο στο ματς της Τετάρτης με την Ντόρτμουντ.

Το παιχνίδι δεν θα είχε κανένα γκολ, αν στις δύο ομάδες δεν υπήρχαν δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο λόγος για τον Μιραλάς που άνοιξε το σκορ με ατομική προσπάθεια και πανέμορφο γκολ και τον Λεονάρντο που ισοφάρισε με εξίσου ωραία ενέργεια.

Δυστυχώς όμως, κανένας από τους δύο τους δεν ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και όχι γιατί δεν υπήρξε νικητής, αλλά για το γεγονός πως τη... δόξα τους την πήρε ο Κωνσταντινέας. Ο Μεσσήνιος ρέφερι έδινε σε κάθε επαφή φάουλ αλά μπάσκετ, έψαχνε αφορμές για να μοιράσει κίτρινες (στο 14' τέσσερις είχαν μπει στο μπλοκάκι του διαιτητή) και έτσι το ντέρμπι δεν είχε καθόλου ρυθμό, αφού οι διακοπές ήταν αμέτρητες. Μέσα σ' όλα αυτά βάλτε και κάποια λάθη που βέβαια δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα, επηρέασαν όμως το θέαμα και την εικόνα του ματς. Αρνητικός πρωταγωνιστής με τα όλα του.

Όσο για τους προπονητές, ο Κωστένογλου έκανε φυσιολογικές αλλαγές, ενώ ο Βαλβέρδε άργησε να κάνει τη τελευταία του κίνηση.

Μ' αυτό το αποτέλεσμα κανείς δεν είναι χαρούμενος, μα ούτε και δυστυχισμένος. Ο Ολυμπιακός έχασε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΚ έχει τους ίδιους βαθμούς (10) μ' ένα ματς περισσότερο βέβαια. Οι "κιτρινόμαυροι" κέρδισαν ηρεμία, ενώ οι Πειραιώτες ετοιμάζονται για το ματς με την Ντόρτμουντ, που είχαν από σήμερα στο μυαλό τους.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Γεωργέας (Κοντοές 84'), Μανωλάς, Κάλα, Καράμπελας, Μάκος, Βάργκας, Λαγός, Λεονάρντο (Κάρλος 75'), Γκούντγιονσεν (Καφές 46'), Λυμπερόπουλος.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Χολέμπας, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μοδέστο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (Μακούν 92'), Φουστέρ (Μέλμπεργκ 46'), Μιραλάς, Αμπντούν (Φετφατζίδης 63'), Τζεμπούρ.

Σκόρερ: Μιραλάς (23' σουτ) - Λεονάρντο (43' σουτ)








πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου