Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Με εκτέλεση φάουλ του Στίβεν Τζέραρντ η Λίβερπουλ προηγήθηκε, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την ισοπαλία με 1-1 στο "Άνφιλντ" χάρη σε γκολ του Χαβιέρ Ερνάντες.Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να φύγει από το "Άνφιλντ" έστω και με έναν βαθμό για πρώτη φορά μετά 4 χρόνια, καθώς πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Λίβερπουλ.

Οι "κόκκινοι" προηγήθηκαν στο 68' με την εκτέλεση φάουλ του Στίβεν Τζέραρντ και η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον απάντησε στο 81' με την κοντινή κεφαλιά του Χαβιέρ Ερνάντες.Η Λίβερπουλ έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την ManUtd στους 3 βαθμούς, αλλά και να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Premier League (από 1992) που την νικάει για 4η σερί φορά στην έδρα της.

Η εξέλιξη του ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε θέαμα και είχε ουσιαστικά μόνο μία καλή φάση, αυτήν του 34ο λεπτού, όταν ο Λουΐς Σουάρες ταλαιπώρησε τον Φλέτσερ με ντρίμπλες, αλλά σούταρε πάνω στον Νταβίντ ντε Χέα που απέκρουσε.

Πρώτη φορά απείλησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 48' με την εκτέλεση φάουλ του Άσλεϊ Γιανγκ, αλλά ο Πέπε Ρέινα απέκρουσε.

Στο 51' η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τζόνι Έβανς στην περιοχή της Λίβερπουλ από κεφαλιά του Ντιρκ Κάιτ, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι, καθώς δεν υπήρχε πρόθεση.

Στο 68' έγινε η φάση που έγινε τον αγώνα. Ο Τσάρλι Άνταμ έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και λίγο έξω από την περιοχή τον ανέτρεψε ο Ρίο Φέρντιναντ.

Το σημείο ήταν ιδανικό, ο Στίβεν Τζέραρντ εκτέλεσε απευθείας και σκόραρε ανοίγοντας το σκορ, με την μπάλα να περνά μέσα από το τοίχος, με τον Ράιαν Γκιγκς να φέρει ευθύνη, καθώς έφυγε από την θέση του.

Η ομάδα του Μάντσεστερ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 81', με τον Χαβιέρ Ερνάντες να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Ντάνι Γουέλμπεκ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό σουτ του Ντιρκ Κάιτ, όπως και στο 91' το ψηλοκρεμαστό σουτ του Χέντερσον.

Στο 92' ο Σρτελ μετά από φάση διαρκείας αστόχησε από κοντά, ενώ στην επόμενη φάση η Λίβερπουλ έχασε νέα ευκαιρία με την κοντινή κεφαλιά του Χέντερσον.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Κέλι, Σκρτελ, Κάραγκερ, Χοσέ Ενρίκε, Λούκας (57' Χέντερσον), Τζέραρντ, Τσάρλι Άνταμ, Κάιτ, Ντάουνινγκ, Λουΐς Σουάρες.
MANUTD: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Ρίο Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά, Φιλ Τζόουνς (76' Χαβιέρ Ερνάντες), Φλέτσερ, Άσλεϊ Γιανγκ (69' Νανί), Παρκ (69' Ρούνεϊ), Γκιγκς, Γουέλμπεκ.








πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου