Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-3

Με το φονικό δίδυμο εν δράσει (Τζιμπούρ 2 και Μιραλάς 1), ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Νέα Σμύρνη (3-0) δίχως να εντυπωσιάσει και να απειληθεί.Μετά το διάλειμμα και την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες και με εμφατικό τρόπο μάλιστα. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν χρειάστηκε να πατήσουν γκάζι για να πάρουν ένα ξεκούραστο τρίποντο (0-3) στη Νέα Σμύρνη, ούτε και να παραδώσουν μαθήματα ποδοσφαίρου.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν στο πρώτο μέρος το μυαλό τους στο ματς της περασμένης Τετάρτης με την Ντόρτμουντ, αλλά ακόμη και στο ρελαντί κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ, με τον Τζιμπούρ και τον Μιραλάς. Τα δύο μεγάλα επιθετικά τους όπλα.Στην επανάληψη, το θετικό για τον Βαλβέρδε είναι πως παρά την έλλειψη κινήτρου (με το 0-2 και χωρίς πίεση, δεν έχει και πολλή όρεξη για μπάλα) οι ποδοσφαιριστές του παρουσίασαν ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο, δημιούργησαν κάποιες φάσεις, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έκαναν το παιχνίδι τους. Το 3-0 από τον Τζιμπούρ ήταν απλά το κερασάκι στη τούρτα.

Έτσι λοιπόν, οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες και παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας και φυσικά αήττητοι, έχοντας περάσει από Κρήτη, Νέα Σμύρνη, ΟΑΚΑ (ΑΕΚ) και νικώντας στο "Καραϊσκάκης" Ξάνθη και ΠΑΟΚ. Όχι και άσχημα...

Από τους κορυφαίους της αναμέτρησης ήταν ο Τζιμπούρ που πέτυχε δύο γκολ και χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της πρώην ομάδας του (δεν πανηγύρισε τα γκολ από σεβασμό), αλλά και ο "μαέστρος" Ιμπαγάσα που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και επίσης δέχτηκε το χειροκρότημα.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος ήταν πραγματικά απογοητευτικός, δεν απείλησε ιδιαίτερα, έδειχνε ανίκανος να αντιδράσει και να σταματήσει του Πρωταθλητές Ελλάδα και το 0-3 ήταν κάτι που θα ερχόταν μ' αυτή την εμφάνιση. Οι "κυανέρυθροι" μπορεί να τα πηγαίνουν εξαιρετικά εκτός έδρας, όμως στη Νέα Σμύρνη ακόμη αγνοούν τη νίκη. Αυτό θα πρέπει να το διορθώσουν αν θέλουν να φτάσουν ψηλά.

1 σχόλιο: