Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Η Λίβερπουλ "άλωσε" το Λονδίνο

Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής επικρατώντας με 2-0 της Άρσεναλ στο "Emirates". Σάντερλαντ-Νιούκαστλ 0-1.Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ρέφαρε η Λίβερπουλ την εντός έδρας ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στη Σάντερλαντ, αφού πήρε το πολύτιμο τρίποντο στην 2η αγωνιστική με το 2-0 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη επιτυχία για την ομάδα του Μέρσισαϊντ κόντρα στους "κανονιέρηδες" εκτός έδρας, από τότε που μετακόμισαν εκείνοι στο "Emirates Stadium" και η πρώτη γενικά εκτός έδρας επί της Άρσεναλ από το Φεβρουάριο του 2000.Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις στο "Emirates Stadium", με τις αξιόλογες φάσεις να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η Λίβερπουλ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 20' με εξαιρετική κεφαλιά του Κάρολ (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στσέσνι), ενώ στον αντίποδα ο Ρέινα χρειάστηκε να δείξει μόλις μία φορά τα αντακλαστικά του, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και βγάζοντας σε κόρνερ δυνατό σουτ του Φρίμπονγκ.

Το ματς ήταν ισορροπημένο και στο δεύτερο ημίχρονο, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν από μία μεγάλη στιγμή (στο 55' το σουτ του Ενρίκε έστειλε τη μπάλα δοκάρι και άουτ ενώ στο 68' ο Ρέινα απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια σουτ εντός περιοχής του Φαν Πέρσι), όμως στο 70' η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει υπέρ των "κόκκινων" ύστερα από την δίκαιη αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Φρίμπονγκ.

Ακολούθως η Λίβερπουλ πήρε τα ηνία του αγώνα και μετά από τις δύο ευκαιρίες των Σουάρες (74') και Ντάουνινγκ (75') που σταμάτησαν στο σώμα του Στσέσνι έφτασε στο γκολ, με τη βοήθεια ενός... "κανονιέρη".

Οι Μεϊρέλες και Σουάρες συνδιάστηκαν μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Μικέλ να προσπαθεί να απομακρύνει αλλά τη μπάλα να βρίσκει το κεφάλι του Ράμσι και να καταλήγει στα δίχτυα της Άρσεναλ (0-1).

Η αποδεκατισμένη από τραυματισμούς και με 10 παίκτες από το 70' Άρσεναλ έμοιαζε ανήμπορη να απαντήσει και στο 90' η Λίβερπουλ σφράγισε την επιτυχία της με δεύτερο γκολ: Μεϊρέλες και Ντάουνινγκ γύρισαν ωραία τη μπάλα και ο Σουάρες σε κενή εστία έκανε το τελικό 2-0.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέσνι, Κοσιενλί (16' Μικέλ), Βερμάελεν, Τζένκινσον, Σανιά, Φρίμπονγκ, Ράμσι, Νασρί, Αρσάβιν (72' Λάνσμπουρι), Γουόλκοτ (80' Μπέντνερ), Φαν Πέρσι

Λίβερπουλ (Κένι Νταλγκλίς): Ρέινα, Κέλι, Κάραγκερ, Άγκερ, Χοσέ Ενρίκε, Λούκας Λέιβα, Χέντερσον, Άνταμ, Ντάουνινγκ, Κάιτ (72' Μεϊρέλες), Κάρολ (74' Κάρολ)

Η Νιούκαστλ έσβησε τα... φώτα στο Σάντερλαντ

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής , η Νιούκαστλ νίκησε 1-0 τη Σάντερλαντ εκτός έδρας στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι Χάρη σε τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ράιαν Τέιλορ.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Σάντερλαντ να απειλεί περισσότερο, με τον γκοκίπερ της Νιούκαστλ Κρουλ να χρειάζεται να πραγματοποιεί τρεις αρκετά καλές αποκρούσεις σε σουτ των Σεσενιό (9', 37') και Καμπάγ (32') και τους γηπεδούχους να έχουν δύο ακόμα καλές ευκαιρίες με τα σουτ των Σεσενιό (10') και Γκιάν (καθυστερήσεις).

Στον αντίποδα, οι "καρακάξες" φαίνονταν επιθετικά κυρίως μέσα από στημένες φάσεις, είχαν όμως και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου για να ανοίξουν πρώτοι το σκορ.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Αμεόμπι (άστοχη έξοδο του Μινιολέ), ο Μπάρτον πήρε δεύτερη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο αριστερό χέρι του Λάρσον- που ήταν πάνω στη γραμμή- και απομακρύνθηκε.

Οι παίκτες της Νιούκαστλ φώναξαν δικαιολογημένα για πέναλτι και απευθείας κόκκινη κάρτα στον Λάρσον, όμως ο Χάουαρντ Γουέμπ έδωσε κόρνερ, με τον βοηθό του να τον συμβουλεύει λανθασμένα.

Η ποδοσφαιρική αυτή αδικία αποκαταστάθηκε πάντως στο 62', με την ομάδα του Άλαν Πάρντιου να φτάνει στην επίτευξη του γκολ με έναν μάλλον αναπάντεχο τρόπο.

Ο Ράιαν Τέιλορ (αριστερός μπακ) χτύπησε φάουλ από τα αριστερά με το δεξί του πόδι, με την εκτέλεση να είναι φαλτσαριστή και να στέλνει τη μπάλα στο απέναντι "παραθυράκι" του Μινιολέ που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

Η Νιούκαστλ κράτησε το 0-1 μέχρι το τέλος πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη για τη σεζόν (0-0 με Άρσεναλ στην πρεμιέρα), ενώ ταυτόχρονα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο "Στάδιο του Φωτός" μετά τον Απρίλιο του 2006.

Να σημειωθεί ότι η Σάντερλαντ ολοκλήρωσε το ντέρμπι με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μπάρντσλεϊ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 88ο λεπτό, για σκληρό φάουλ πάνω στον Κολοτσίνι.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάντερλαντ (Στιβ Μπρους): Μινιολέ, Μπάρντσλεϊ, Μπράουν, Ρίτσαρντσον (71' Γκάρντνερ), Φέρντιναντ, Κάτερμολ, Λάρσον (82' Γουίκαμ), Κόλντμπακ, Ελμοχαμαντί (71' Ντονγκ-Γον), Σεσενιόν, Γκιάν

Νιούκαστλ (Άλαν Πάρντιου): Κρουλ, Κολοτσίνι, Σίμπσον, Ρ. Τέιλορ, Σ.Τέιλορ, Καμπάγ (85' Γουίλιαμσον), Μπάρτον, Γκουτιέρες, Τιοτέ, Αμεόμπι, Ομπερτάν (86' Γκόσλινγκ)







πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου