Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

"Γκέλα" με το καλημέρα για Λίβερπουλ

Θύμα έκπληξης έπεσε στην πρεμιέρα η Λίβερπουλ, η οποία αν και προηγήθηκε νωρίς με τον Λουίς Σουάρες είδε τη Σάντερλαντ να φεύγει με το βαθμό από το "Άνφιλντ" χάρη σε γκολάρα του Λάρσον.Όπως και πέρυσι (1-1 με Άρσεναλ) έτσι και φέτος η Λίβερπουλ ξεκίνησε με εντός έδρας ισοπαλία τις υποχρεώσεις της στην Πρέμιερ Λιγκ, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι όμως πιο επώδυνο για τους "κόκκινους" καθώς θεωρητικά ήταν το ακλόνητο φαβορί απέναντι στη Σάντερλαντ.

Ο Κένι Νταγκλίς είδε την ομάδα του να μπαίνει πολύ επιθετικά στο ματς και παρά το χαμένο πέναλτι του Σουάρες στο 5ο λεπτό (το κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Ρίτσαρντσον αλλά έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ) η ομάδα του Μέρσισαϊντ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 12'.Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Ουρουγουανός επιθετικός, ΜVP στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Άνταμ (θετικότατος στο επίσημο ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ) και με κοντινή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα του Μινιολέ.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να είναι απόλυτα δίκαια μπροστά στο σκορ ικανοποιώντας κατά διαστήματα τους οπαδούς τους με την αγωνιστική τους εικόνα, όμως στο 57' ήρθε η ψυχρολουσία διά ποδός... Σεμπαστιάν Λάρσον.

Ο Σουηδός εξρέμ, καλοκαιρινό απόκτημα των "μαύρων γάτων" από τη Μπέρμιγχαμ, δέχτηκε μία σέντρα από τα δεξιά από τον Γκιαν και με εκπληκτικό γυριστό σουτ με το δεξί κεραυνοβόλησε τον Ρέινα στέλνοντας τη μπάλα να αναπαυτεί στην αριστερή του γωνία.

Μετά το γκολ αυτό, η ψυχολογία των παικτών της Σάντερλαντ ανέβηκε σε αντίθεση με τους παίκτες της Λίβερπουλ που έδειχναν εντελώς αποδιοργανωμένοι και έτσι το τελικό 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ξεχωρίζει φυσικά το θριαμβευτικό πέρασμα της Μπόλτον από το "Λόφτους Ρόουντ" με το 4-0 επί της ΚΠΡ, με περσινούς πρωταθλητές στην Τσάμπιονσιπ Λονδρέζους να γνωρίζουν τη συντριβή στο πρώτο τους παιχνίδι για την Πρέμιερ Λιγκ μετά από 15 χρόνια απουσίας.

Σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία και μάλιστα με ανατροπή πανηγύρισε η Γουλβς, 2-1 τη Μπλάκμπερν, ενώ η Νόργουιτς ξεκίνησε ελπιδοφόρα στην πρεμιέρα της στην μεγάλη κατηγορία ύστερα από έξι χρόνια απουσίας, με το 1-1 στο "DW Stadium" απέναντι στη Γουίγκαν.

Όσο για το μοναδικό ματς που δεν είχε τέρματα, αυτό έλαβε χώρα στο "Κρέιβεν Κότατζ", με τη Φούλαμ του Μάρτιν Γιολ να μένει στο 0-0 με την Άστον Βίλα του Άλεξ ΜακΛις, στο ντεμπούτο των δύο προπονητών στον πάγκο των ομάδων τους σε αγώνα πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου