Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Αυτοκτόνησε

Απογοητευτικός ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 4-3 από την Οντένσε και αποκλείστηκε από τα πλέι οφ του Champions League.Κατέρρευσε ο Παναθηναϊκός μετά το 2-1 με τον Τοτσέ και το δοκάρι του Νίνη, με τους Δανούς να εκμεταλλεύονται τα τραγικά λάθη της άμυνας των πράσινων και να φτάνουν σε μια επιβλητική νίκη και πρόκριση. Έντονες αποδοκιμασίες στο Ολυμπιακό στάδιο για τους παίκτες του Παναθηναϊκού αλλά και τη διοίκηση. Οικονομική καταστροφή σημαίνει ο αποκλεισμός από το Champions League για τους πράσινους...



Τα αρχικά πλάνα


Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εξέπληξε με τη συμμετοχή του Κλέιτον στην αρχική ενδεκάδα. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 και τους Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, το Βύντρα δεξιά στην άμυνα τον Σπυροπουλο αριστερά και τους Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάο με τον Κατσουράνη σε ρόλο κεντρικών χαφ, με το Νίνη μπροστά τους σε ποιο ελεύθερο ρόλο. Στο αριστερό άκρο ο Λέτο στο δεξί ο Μαρίνος και στην κορυφή της επίθεσης ο Κλέιτον

Ο Κλάουσεν παρέταξε την ομάδα του με δυο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς και με σχημα 4-3-3.Οι Βέσελς, Ρούουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Ουτάκα, Ρεγκίνιουσεν, Γιόχανσον, Κρις Σόρενσεν, Τζεμπά-Τζεμπά, Μεντί και Καντρί ήταν οι πρώτοι 11 για τον τεχνικό της Οντένσε.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας να διαχειριστεί το σκορ του πρώτου αγώνα καθώς αν κρατούσε το μηδέν πίσω θα σφράγιζε την πρόκριση. Πολύ γρήγορα όμως τα πλάνα του Φερέιρα και των παικτών του άλλαξαν αφού το γκολ των Δανών στο 12ο λεπτό τους χάλασε τα σχέδια και βέβαια άλλαξε και τις ισορροπίες σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση.

Ο Σόρενσεν εκτέλεσε το φάουλ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Μπουμσόνγκ έκανε τραγικό λάθος με την κεφαλιά να φεύγει ψηλά και πίσω, ο Τζόρβας εμποδιζόμενος από τον Ρεγκίνιουσεν δεν έδιωξε καλά και ο Γιοχάνσον με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ, "παγώνοντας" παράλληλα και το ΟΑΚΑ.

Το γκολ αυτό σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Μαρίνου ανάγκασε το Φερέιρα να ρίξει πρόωρα στο ματς τον Τοτσέ. Ο Ισπανός πήγε στην κορυφή με το Νίνη να περνάει δεξιά και τον Κλέιτον να παίζει πίσω από το σέντερ φορ.

Οι πράσινοι άρχισαν να πιέζουν θέλοντας να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 22ο λεπτό ο Λέτο λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ με δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Βέσελς ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 33' με τη σέντρα του Κατσουράνη από δεξιά να παίρνει περίεργη τροχιά και το Βέσελς να διώχνει σε κόρνερ τελευταία στιγμή. Από αυτή τη φάση όμως προήλθε και το γκολ της ισοφάρισης για τον Παναθηναϊκό.
ο δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ από δεξιά το εκτέλεσε ο Νίνης και ο Μπουμσόνγκ πιο ψηλά και δυνατά από όλους με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Δανών ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Εκπληκτικό ξεκίνημα και κατάρρευση
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά το 2ο ημίχρονο θέλοντας να αιφνιδιάσει τους Δανούς και βέβαια να καθαρίσει την πρόκριση. Μόλις στο 1ο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, με το Νίνη να γυρνάει από δεξιά στην περιοχή όμως το σουτ του Τοτσέ από πολύ κοντά δεν ήταν καλό και έφυγε άουτ.

Ο Ισπανός ήταν πιο εύστοχος όμως στην δεύτερη προσπάθεια του δίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο 50ο λεπτό. Ο Νίνης έβγαλε στην πλάτη της άμυνας, ο Βέσελς απέκρουσε την προβολή του Κατσουράνη και ο Τοτσέ με τη μια έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1 με το πρώτο του γκολ με την φανέλα των πράσινων.

Δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει τον αγώνα με το Νίνη να στέλνει από τα 3 μέτρα τη μπάλα στο δοκάρι.

Οι Δανοί αναθάρρησαν και ανεβάζοντας την απόδοση τους σε συνδυασμό με την αγωνιστική καθίζηση των πράσινων έφτασαν στην ισοφάριση στο 59ο λεπτό.
Ο Ουτάκα έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από δεξιά, ξεπέρασε την αντίσταση και του Σπυρόπουλου, έστρωσε πολύ όμορφα στον επερχόμενο Ρούουντ ο οποίος με πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Τζόρβα ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Το γκολ αυτό ουσιαστικά έκοψε τα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού που όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να μην έχει δυνάμεις να αντιδράσει.Αυτό η Οντένσε το εκμεταλλεύτηκε όπως και τα αμυντικά λάθη και στο 80' πήρε το προβάδισμα με 2-3.

Ο Αντρεάνσεν πήρε την μπάλα ύστερα από το λάθος του Βύντρα και μπήκε μέσα στην περιοχή από αριστερά, γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι όπου ο επερχόμενος Καντρί με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Τζόρβα βάζοντας ταφόπλακα στις τελευταίες ελπίδες του Παναθηναϊκού για την πρόκριση.

Το 2-4 έγινε στο 88ο λεπτό με εντυπωσιακό σουτ του Αντρεάνσεν έξω από την περιοχή, ενώ το τελικό 3-4 διαμόρφωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πετρόπουλος.

Έτσι ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή θα μπει στην κλήρωση του Europa League και όχι σε αυτή του Champions League συμμετοχή η οποία θα του επέφερε και περίπου 3 εκατομμύρια στα ταμεία.Γήπεδο:ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)

ΠΑΟ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης (73' Καραγκούνης), Νίνης, Λέτο, Μαρίνος (20' Τοτσέ), Κλέιτον (68' Πετρόπουλος)
Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Καντέ, Μπιάρσμιρ
ΟΝΤΕΝΣΕ (Χένρικ Κλάουσεν): Βέσελς, Ρούουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Ουτάκα (84' Τραορέ), Ρεγκίνιουσεν, Γιόχανσον, Κρις Σόρενσεν, Τζεμπά-Τζεμπά, Μεντί, Καντρί (90' Χεγκ)
Στον πάγκο: Τόπελ, Σκουπ, Γιόχανσεν, Λάρσεν, Κρίστιαν Σόρενσεν




πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου