Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ιταλία - Ελλάδα 70-76

Πρώτο δείγμα θετικό για την Εθνική ομάδα η οποία νίκησε 76-70 την Ιταλία στην πρεμιέρα του European Basketball Tour που διεξάγεται στην Κύπρο. Πολύ καλοί οι "παλιοί" Μπουρούσης, Φώτσης. Καθοριστικός ο Μπράμος.
Η Εθνική έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτη στο α' ημίχρονο του αγώνα και πέτυχε 50 πόντους κόντρα στην Ιταλία, ενώ ήταν πολύ καλή και στην άμυνα κατά διαστήματα.

Στην επανάληψη, έδειξε σημάδια κόπωσης και δεν κατάφερε να παίξει στο ίδιο τέμπο, ωστόσο το θετικό ήταν ότι πάλεψε κόντρα στους Ιταλούς που με τους Μπελινέλι και Μπαρνιάνι διεκδίκησαν τη νίκη.Το ευχάριστο για τον Ηλία Ζούρο είναι ότι όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν έδειξαν μεγάλη διάθεση, κάτι που φαίνεται κι από τα πολλά ριμπάουντ (38-25) που μάζεψαν οι διεθνείς. Τα 18 λάθη σίγουρα προβληματίζουν ωστόσο αυτή η ομάδα δεν έχει αναπτύξει ακόμα τους αυτοματισμούς που θα έχει σε περίπου 25 μέρες στο ξεκίνημα του Ευρωμπάσκετ.

Άλλωστε, μέχρι προχθές είχαμε την τελευταία άφιξη στην ομάδα (Μαυροειδής) και είναι φυσικό να θέλουν χρόνο οι διεθνείς. Στην 12άδα δεν συμπεριλήφθηκαν εκτός από τον πάουερ φόργουορντ της Μπιλμπάο οι τραυματίες Καλάθης, Βασιλειάδης, Μάντζαρης.

Πρώτος σκόρερ ο Μπουρούσης με 13 πόντους, καθοριστικός όμως στο τέλος ο Μάικ Μπράμος ο οποίος με τα δύο τρίποντα του έδωσε πνοή στην Εθνική, ενώ ήταν και ψύχραιμος στις βολές, τελειώνοντας το ματς με 12 πόντους.

Ο αγώνας:

Ο Ηλίας Ζούρος ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μπουρούσης, Ζήση, Ξανθόπουλο, Φώτση και Παπανικολάου, αλλά άρχισε να κάνει αλλαγές από το πρώτο κιόλας δίλεπτο, δείχνοντας την πρόθεση του να μοιράσει το χρόνο και να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες να αγωνιστούν. Η Εθνική είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα και προηγήθηκε με 8-2, ενώ στο πεντάλεπτο ήταν μπροστά με 14-4 μετά από καλάθι και φάουλ του Μπουρούση.

Οι διεθνείς έλεγχαν τα ριμπάουντ (11-4), ενώ οι Ιταλοί επιθετικά πήγαιναν σε ατομικές ενέργειες, χωρίς να έχουν υπομονή. Ο Ζούρος συνέχισε να αλλάζει πεντάδες ανά 2-3 λεπτά, όμως η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα. Ο Βουγιούκας έγραψε το 16-26 πριν οι Ιταλοί μειώσουν σε 18-26 που ήταν και το σκορ του α' δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια, η Ιταλία εξακολούθησε να πηγαίνει με ευκολία στο τρίποντο, όμως ήταν άστοχος ο Μπελινέλι που είχε σουτάρει τα περισσότερα μέχρι το ξεκίνημα της β' περιόδου. Ο Φώτσης με βολές έκανε το σκορ 18-28 και παρά τα πολλά λάθη της ελληνικής ομάδας (7-2) διατήρησε την υπέρ της διαφορά, ανεβάζοντάς την και στους 12 (20-32) με τον Καϊμακόγλου.

Η ιταλική ομάδα έπαιζε δυνατά στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι Έλληνες διεθνείς να πηγαίνουν συχνά πυκνά στη γραμμή των βολών. Στο 16' η Εθνική προηγήθηκε με 36-22, όμως ακολούθησε ένα σερί 8-0 από τους Ιταλούς χάρη κυρίως στον Ντατόμε που μείωσε σε 30-36. Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες και οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 33-38.

Ανέβηκαν οι Ιταλοί

Στην επανάληψη, οι Ιταλοί έπαιξαν ακόμα πιο δυνατά στην άμυνα και με τους Μπαρνιάνι, Μπελινέλι να σηκώνουν το επιθετικό βάρος κατάφεραν να πλησιάσουν στο σκορ. Στο 24' ο Φώτσης έγραψε το 39-46, ωστόσο η "σκουάντρα ατζούρα" μείωσε σε 43-46 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι.



Τα δεκάλεπτα: 18-26, 33-38, 45-50, 70-76

Ιταλία (Πιανιτζάνι): Μπελινέλι 21(2), Ποέτα 4, Μαντσινέλι 10, Μπαρνιάνι 14(1), Τσιντσιαρίνι, Καραρέτο 3, Μαεστράντσι 3(1), Μέλι 2, Κουζίν 2. Ντατόμε 11(2), Χάκετ.

Ελλάδα (Ζούρος): Σλούκας 4, Μπουρούσης 13, Ζήσης 9(1), Ξανθόπουλος, Μπράμος 12(2), Φώτσης 11(1), Παπανικολάου 11, Χαραλαμπίδης 3, Καλάθης, Κουφός 7, Βουγιούκας 3, Καϊμακόγλου 3.  








πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου