Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΠΑΟΚ - Βαλερένγκα 3-0

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό με τη Βαλερένγκα στην Τούμπα, καθώς η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι επικράτησε με 3-0 και θα βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής (14:30) για τα πλέι οφ του Europa League.Ο "Δικέφαλος του Βορρά" πέρασε με δύο νίκες επί των Νορβηγών, αφού μετά το 2-0 του Όσλο, έφτασε σε μία άνετη νίκη και στην Τούμπα με 3-0, παρόντων μάλιστα των υποψηφίων επενδυτών της ομάδας, Βασίλη Φλωρίδη και Γιώργου Σαχπατζίδη.Τα γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχαν στο 44' ο Βιεϊρίνια με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, στο 49' ο Αθανασιάδης με ωραίο πλασέ μετά από κάθετη πάσα του Φωτάκη και στο 58' ο Φωτάκης με σουτ έξω από την περιοχή μετά από απόκρουση του Χίρσφελντ.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Άριας, Γκαρσία (79' Κοντρέρας), Ίβιτς (61' Γεωργιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (69' Ρομπέρ), Αθανασιάδης 
ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ (Άντρεσεν): Χίρσφελντ, Ντος Σάντος, Μούρι, Στράντμπεργκ, Νόρντβικ (46' Λι), Σινγκ, Ζάιτς (73' Νίλσεν), Φελά, Ογκούντε (60' Χέσταντ), Μπέρε, Κονέ

Γκολ: 44' Βιεϊρίνια, 49' Αθανασιάδης, 58' Φωτάκης

Κίτρινες κάρτες: Φελά

Διαιτητής: Κρίστο Τόχβερ (Εσθονία)

Βοηθοί: Ντμίτρι Βινογκράντοβ, Νέμε Νέμλαϊντ



Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο, τουλάχιστον στα πρώτα 30 λεπτά δεν είχε να προσφέρει τίποτα από πλευράς θεάματος και ευκαιριών, αφού ναι μεν πίεζαν οι Νορβηγοί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 14ο λεπτό, η Βαλερένγκα θα μπορούσε κάλλιστα να μείνει με 10 παίκτες, όταν ο Αθανασιάδης ανατράπηκε από πίσω ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Χίρσφελντ, αλλά ο Εσθονός διαιτητής δεν έδωσε καν φάουλ.

Τελικά, μετά από κάποια σουτ των φιλοξενούμενων, που δεν είχαν τύχη, το γκολ ήρθε για τον ΠΑΟΚ, χάρη στην οξυδέρκεια του Βιεϊρίνια, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των Νορβηγών και με ωραία κίνηση προς τα αριστερά και δυνατό σουτ, νίκησε τον Χίρσφελντ για το 1-0.


Το 2-0 για τους γηπεδούχους έγινε με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49', όταν ο Φωτάκης βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Αθανασιάδη, ο οποίος είχε ξεμαρκαριστεί με όμορφο τρόπο και με ιδανικό πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χίρσφελντ.

Το 3-0 δεν άργησε να έρθει. Ο Αθανασιάδης βγήκε μόνος του απέναντι στον Χίρσφελντ στο 58', αλλά νικήθηκε από τον Καναδό τερματοφύλακα. Ωστόσο, ο επερχόμενος Φωτάκης έγινε κάτοχος της μπάλας και χωρίς να το πολυσκεφτεί, σημάδεψε την άδεια εστία, γράφοντας το τελικό 3-0.








πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου