Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ουρουγουάη - Παραγουάη 3-0

Η Ουρουγουάη νίκησε με 3-0 την Παραγουάη στον τελικό του Copa América 2011 και κατέκτησε το 15ο τρόπαιο στην ιστορία της. Ένα γκολ ο Λουΐς Σουάρες, δύο ο Ντιέγκο Φορλάν.Η νέα βασίλισσα του νοτιοαμερικανικού ποδοσφαίρου είναι η Ουρουγουάη, καθώς κατέκτησε το Copa América 2011, νικώντας με 3-0 την Παραγουάη στον τελικό του "Monumental" στο Μπουένος Άιρες.

Ο Λουΐς Σουάρες στο 12' και ο Ντιέγκο Φορλάν στο 42' και το 90' πέτυχαν τα γκολ για την "σελέστε", η οποία κατέκτησε το τρόπαιο για 15η φορά και πρώτη μετά το 1995.

Η Ουρουγουάη είναι η καλύτερη ομάδα της Νοτίου Αμερικής τα δύο τελευταία χρόνια και το απέδειξε, καθώς μετά την 4άδα στο Μουντιάλ, κατέκτησε με άνεση το Copa América 2011.

Ο Περουβιανός, Χοσέ Πάολο Γκερέρο, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 5 γκολ, ενώ ο Λουΐς Σουάρες με αυτό στον τελικό τερμάτισε 2ος με 4 τέρματα, ενώ 3 πέτυχε ο Σέρχιο Αγκουέρο.

Ο Σουάρες βραβεύτηκε ως κορυφαίος του τουρνουά, καλύτερος νέος παίκτης ο Κοάτες (παρτενέρ του Λουγκάνο στο κέντρο της άμυνας της Ουρουγουάης) και καλύτερος τερματοφύλακας ο Χούστο Βιγιάρ (Παραγουάη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου