Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Two much για Dallas

Οι LeBron James και Dwayne Wade ανέλαβαν δράση στο τέλος και κάπως έτσι οι Heat κέρδισαν με 92-84 το Dallas και έκαναν το 1-0 στην σειρά των τελικών. Για τρία δωδεκάλεπτα οι αναπληρωματικοί του Miami έδιναν ανάσες στους Big-3 της ομάδας. Στο τέλος ήταν η σειρά των σταρ να μιλήσουν. Οι LeBron James και Dwyane Wade πήραν την σκυτάλη όταν χρειάστηκε και σημειώνοντας μαζί 46 πόντους πήραν την πρώτη τους νίκη στην σειρά των τελικών.



Οι Mavericks από την πλευρά τους πλήρωσαν το γεγονός ότι στο τέλος απλώς δεν είχαν αρκετές λύσεις στην επίθεση. Dirk Nowitzki (27 πόντοι) και Shawn Marion (16 πόντοι) έκαναν ότι μπορούσαν. Με τους Jason Terry και Jason Kidd όμως σε κακή μέρα δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.



Χέρι χέρι από την αρχή



Οι δύο ομάδες έδειξαν από νωρίς ότι δεν έχουν σκοπό να αφήσουν η μία την συντροφιά της άλλης. Καθοδηγούμενοι από τους Big-3 που πέτυχαν όλους τους πόντους της ομάδας στην πρώτη περίοδο οι Heat μπήκαν πιο δυνατά προηγούμενο μέχρι και με 6 πόντους. Η είσοδος όμως του Jason Terry είχε ως αποτέλεσμα να στρώσει η επίθεση του Dallas. Ο έκτος παίκτης της ομάδας παρέα με τον Jason Kidd άρχισαν να σκοράρουν από την περιφέρεια με τους Mavs να κλείνουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με βραχεία κεφαλή (17-16).



Στην δεύτερη περίοδο ήρθε η ώρα του Mario Chalmers να μιλήσει. Ο απόφοιτος του κολεγίου του Kansas βρέθηκε αρκετές φορές ελεύθερος και δεν συγχώρεσε το Dallas. Ο νεαρός γκαρντ πέτυχε 10 πόντους μαζεμένους στο δεύτερο δωδεκάλεπτο κρατώντας το Miami κοντά στο Dallas που έβρισκε λύσεις με τον Dirk Nowitzki. Την ίδια στιγμή από τους Big-3 των Heat μόνο ο Bosh είχε ανοιχτή επικοινωνία με το καλάθι κλείνοντας το ημίχρονο με 13 πόντους. Παρόλα αυτά το Dallas βρήκε πάλι τον τρόπο να κρατήσει το ισχνό προβάδισμα του ενός πόντου και με την λήξη του ημιχρόνου βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 44-43.



Στην τρίτη περίοδο ήρθε η ώρα των άλλων δύο μελών των Big-3 να μιλήσουν. Ο Dwyane Wade ανέλαβε δράση κοντά στο καλάθι σκοράροντας με διεισδύσεις και προκαλώντας φθορά στην άμυνα των Mavs. Την ίδια στιγμή ο LeBron James βομβάρδιζε από την περιφέρεια. Με δύο δικά του τρίποντα μάλιστα το Miami πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά μετά από 24 αγωνιστικά λεπτά (60-59 στο 35’), ενώ με το τρίτο του τρίποντο στην περίοδο ακριβώς με την λήξη της τρίτης περιόδου έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 65-61.



Η τέταρτη περίοδος ήταν μια άλλη ιστορία όμως. Ο Dirk Nowitzki έκανε ότι μπορούσε βέβαια για το Dallas σημειώνοντας τους... γνωστούς 10 πόντους του στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, έστω και με άσχημα ποσοστά (7/18 σουτ εντός πεδιάς). Στο τέλος όμως οι Mavericks απλώς δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την ενέργεια που έβγαλαν οι Heat στο παρκέ, κάτι που φάνηκε και από τα 16 επιθετικά ριμπάουντ των νικητών. Αν προσθέσει κανείς στις πολλές δεύτερες ευκαιρίες του Miami και το ξέσπασμα των Dwyane Wade και LeBron James καταλαβαίνει γιατί τελικά οι Heat ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη.



Just Flashing around



Στο πρώτο ημίχρονο ο Dwyane Wade απλώς έλεγχε την κατάσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ανέλαβε δράση για τα καλά. Εβρισκε διαρκώς διαδρόμους προς το καλάθι του Dallas κάνοντας ζημιά. Και τρία λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού σημάδεψε τον αγώνα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με το σκορ 79-73 αρχικά έκοψε το σουτ του Shawn Marion κερδίζοντας την κατοχή. Και μετά πήρε την μπάλα στην επίθεση και με τρίποντο έκανε το σκορ 82-73 καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.



Ο πάγκος



Πριν την έναρξη των τελικών πολλοί μιλούσαν για τους αναπληρωματικούς του Dallas. Στον πρώτο τελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες όμως ήταν οι παγκίτες των Heat που έκαναν την διαφορά. Mario Chalmers, Udonis Haslem, Mike Miller, ακόμα και ο βετεράνος Juwan Howard έβαλαν το λιθαράκι τους στη νίκη των Heat προσφέροντας πολύτιμες βοήθειες στους σταρ της ομάδας. Την ίδια στιγμή ο βάσει των αριθμών «καλύτερος πάγκος του ΝΒΑ» του Dallas έμενε σε ρηχά νερά σημειώνοντας μόλις 17 πόντους.






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου