Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πήραν φωτιά οι Mavs

Σουτάροντας με απίστευτα ποσοστά εντός πεδιάς οι Mavericks κέρδισαν με 112-103 τους Heat και έκαναν το 3-2 στην σειρά των τελικών.

Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι αυτός ο αγώνας θα ήταν διαφορετικός από τους άλλους. Καταρχήν αυτή τη φορά τα σουτ έμπαιναν. Όποιες και αν ήταν οι συνθήκες. Και για τις δύο ομάδες. Απλώς οι Mavericks σούταραν καλύτερα στο τέλος. Τελειώνοντας το παιχνίδι με 13/19 τρίποντα το Dallas διέλυσε την άμυνα του Miami παίρνοντας έτσι το πάνω χέρι στην σειρά. Προηγούνται πλέον με 3-2 και χρειάζονται μια νίκη για να αναδειχτούν πρωταθλητές. Το επόμενο (όπως και το 7ο αν χρειαστεί) θα γίνουν στο Miami.



Ο Dirk Nowitzki έκανε τα… γνωστά του τελειώνοντας το παιχνίδι με 29 πόντους. Είχε όμως και βοήθεια και για αυτό κέρδισε το Dallas. Ο Jason Terry είχε 21 πόντους. Ο J.J Barea 17 πόντους. Οι Jason Kidd και Tyson Chandler από 13 πόντους. Με απλά λόγια: Δεν γινόταν να χάσει το Dallas. Ειδικά από την στιγμή που ο Dwyane Wade αγωνιζόταν τραυματίας και ο LeBron James εξαφανίστηκε πάλι στην τέταρτη περίοδο του αγώνα.

«Καυτοί» από την αρχή

Στους πρώτους τέσσερις τελικούς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να σημειώσει περισσότερους από 30 πόντους σε κανένα από τα 16 δωδεκάλεπτα που προηγήθηκαν. Στον πέμπτο τελικό όμως και οι δύο είχαν +30 πόντους με το τέλος της πρώτης περιόδου!



Με τις άμυνες των ομάδων να μην είναι κακές, απλώς τις επιθέσεις να είναι πολύ καλές είχαμε το πιο παραγωγικό δωδεκάλεπτο της σειράς. Καθοδηγούμενοι από τον Dwyane Wade οι Heat ακολουθούσαν κατά πόδας το Dallas που προηγήθηκε μέχρι και με 7 πόντους (17-10). Αυτός που έκανε την ζημιά στο Miami όμως δεν ήταν ο Nowitzki όπως θα περίμενε κανείς, αλλά ο Tyson Chandler που σημείωσε 9 πόντους στην πρώτη περίοδο.



Παρόλα αυτά οι Heat βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν τελικά. Και το περίεργο της ιστορίας είναι ότι το έκαναν αφού αποχώρησε ο Wade προσωρινά από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού. Με τους αναπληρωματικούς της ομάδας να προσφέρουν 15 πόντους στο πρώτο δωδεκάλεπτο το Miami γύρισε το παιχνίδι, κλείνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενο με 31-30 χάρη σε ένα τρίποντο του Mario Chalmers από το κέντρο του γηπέδου με την λήξη του δωδεκαλέπτου.



Στην δεύτερη περίοδο το Dallas συνέχισε στα κόκκινα στην επίθεση. Σουτάροντας με 61% στο ημίχρονο οι Mavericks συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις χάρη στο δίδυμο των Nowitzki (10 πόντοι σε αυτό το διάστημα) και Jason Terry (7 πόντοι στην δεύτερη περίοδο). Την ίδια στιγμή οι Heat ψαχνόντουσαν, αφού ο Wade είχε μεν επιστρέψει στο παρκέ αλλά ήταν εμφανές ότι πονούσε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το διάστημα. Ο Chris Bosh με τον Chalmers όμως βγήκαν μπροστά για τους φιλοξενούμενους κλείνοντας το ημίχρονο έχοντας από 13 πόντους. Στο τέλος όμως το προβάδισμα είχε αλλάξει χέρια με τους Mavs να μπαίνουν στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 60-57.



Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου τα νέα δεν ήταν καλά για τους Heat που επέστρεψαν στο παρκέ χωρίς τον Wade. Οχτώ αγωνιστικά λεπτά έμεινε στα αποδυτήρια ο Flash, με τους γιατρούς να κάνουν ότι μπορούν για να γιατρέψουν τον πονεμένο του αριστερό γοφό. Την ίδια στιγμή το Dallas συνέχιζε να σουτάρει με εξωπραγματικά ποσοστά, κλείνοντας την τρίτη περίοδο έχοντας 60% στα σουτ εντός πεδιάς. Τώρα πλέον την ζημιά την έκανε ο J.J Barea σημειώνοντας 8 πόντους σε αυτό το διάστημα. Η διαφορά έφτασε μάλιστα κάποια στιγμή και τους 9 πόντους (80-71). Το Miami όμως βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Mike Miller και έμεινε κοντά στο σκορ με την τρίτη περίοδο να λήγει με το σκορ 84-79 για τους Mavericks.



Στην τέταρτη περίοδο έγινε πραγματική μάχη. Το Dallas ξέφυγε πάλι με 7 πόντους (90-83), όμως το Miami δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με τον Wade να βρίσκει τρόπους να σκοράρει και παράλληλα να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του με τις πάσες του οι Heat μπόρεσαν να γυρίσουν το παιχνίδι και με ένα επιμέρους σκορ 17-7 να προηγηθούν με 10-97.



Μετά όμως ήρθε η σειρά των Mavericks να τρέξουν το δικό τους σερί, όπως σχεδόν σε κάθε τέταρτο δωδεκάλεπτο στα φετινά πλέι-οφ! Με τους Nowitzki, Terry, Kidd να πετυχαίνουν μερικά μεγάλα σουτ οι Τεξανοί έκαναν ένα σερί 11-1, ξέφυγαν με 108-101 και καθάρισαν το παιχνίδι. Την ίδια στιγμή ο James σκόραρε το πρώτο του καλάθι στην τέταρτη περίοδο 38 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, όταν ουσιαστικά είχαν κριθεί όλα.

Πέταξε ο Jet

O Jason Terry αποτέλεσε για άλλο ένα παιχνίδι το ιδανικό στήριγμα του Dirk Nowitzki στα φετινά πλέι-οφ. Ο Jet τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους και 6 ασίστ, πραγματοποιώντας την πληρέστερη εμφάνισή του στην σειρά των τελικών. Ποιο σημαντικό από όλα βέβαια ήταν το τρίποντο που πέτυχε 33 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του αγώνα με το οποίο έκανε το σκορ 108-101.



Welcome back J.J

Στους πρώτους τέσσερις τελικούς ο J.J Barea είχε συνολικά 21 πόντους με 8/32 σουτ εντός πεδιάς, 1/10 εκ των οποίων τρίποντα. Στον πέμπτο τελικό όμως ο Πορτορικανός γκαρντ θύμισε ξανά τον παίκτη που διέλυσε την άμυνα των Lakers και των Thunder στους προηγούμενους γύρους. Παίζοντας εξαιρετικά το πικ εν ρολ και εκμεταλλευόμενος κάθε στιγμή που βρέθηκε ελεύθερος πίσω από την γραμμή των 7.25 μ. τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους και 4/5 τρίποντα.

Small-3

Όταν οι Wade/James/Bosh αποφάσιζαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σίγουρα δεν είχαν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους. Οι τρεις σταρ των Heat εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων την χειρότερη δυνατή στιγμή τελειώνοντας το παιχνίδι έχοντας όλοι μαζί 59 πόντους με 20/43 σουτ. Και αν ο Wade έχει την δικαιολογία του τραυματισμού του στον αριστερό γοφό, οι άλλοι δύο δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε.

Ο LeBron James μπορεί να τελείωσε το παιχνίδι με triple-doube(17 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ), ωστόσο εξαφανίστηκε στην τέταρτη περίοδο του παιχνιδιού όπως και στους προηγούμενους τέσσερις τελικούς. Οσο για τον Bosh, αυτός είχε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά 50 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του παιχνιδιού με το σκορ 105-100 έχασε τη μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε λυγίζοντας κάτω από την πίεση της στιγμής.

“Σπουδαία δουλειά ο Terry”

Ο τεχνικός του Dallas, Rick Carlisle, αποθέωσε μετά το παιχνίδι τον Jason Terry, ωστόσο δεν ξέχασε να θυμίσει ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα: «Ο Terry ήταν εξαιρετικός σήμερα. Εκανε σπουδαία δουλειά, όχι μόνο σκοράροντας, αλλά και βρίσκοντας τρόπο να βοηθήσει και με τις πάσες του. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε την άμυνα στην συνέχεια της σειράς αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα».


Με τον προπονητή του συμφώνησε και ο Terry δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Επιθετικά ήμασταν καλοί, ωστόσο στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού κάναμε ένα βήμα πίσω σήμερα». Οσον αφορά την προσωπική του απόδοση ο Jet σημείωσε ότι «η δουλειά μου είναι να βγω μπροστά και να σκοράρω στην τέταρτη περίοδο του παιχιδιού. Αυτό κάνω όλη μου την καριέρα και με την βοήθεια του Θεού αυτό έκανα και σήμερα».


Από την πλευρά των Heat, o Dwyane Wade κλήθηκε να μιλήσει για τον τραυματισμό του αλλά δεν έψαξε για δικαιολογίες: «Δεν έχει σημασία ο τραυματισμός μου. Ενιωθα μία χαρά δεν θέλω να δικαιολογηθώ. Όταν βρίσκεσαι μέσα στο παρκέ όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Και εγώ ήμουν στο παρκέ και προσπάθησα να κάνω ότι μπορώ για να κερδίσουμε».



Ο LeBron James από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι οι Heat πρέπει να βελτιώσουν την άμυνά τους στην συνέχεια των τελικών: «Επιθετικά ήμασταν καλοί. Σκοράραμε 103 πόντους. Στην άλλη πλευρά του παρκέ όμως αφήσαμε το Dallas να κάνει το παιχνίδι του. Βρήκαν πολλά ελεύθερα σουτ στην αρχή και έχτισαν την αυτοπεποίθησή τους, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να μοιάζει δύσκολο να αστοχήσουν ακόμα και όταν σούταραν υπό πίεση».







πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου