Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ολυμπιακός - Άρης 87-64

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν και έφτασε στο 3-0 απέναντι στον Άρη μετά το 87-64 επί των "κιτρινόμαυρων" στο ΣΕΦ.Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα στον Άρη, φτάνοντας τελικά στο θετικό αποτέλεσμα με 87-64 και έκαναν το 35-0 φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις.



Πλέον οι "ερυθρόλευκοι" επικεντρώνονται στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου θα αναμετρηθούν με τον Παναθηναϊκό, στοχεύοντας φυσικά στην κατάκτηση του τίτλου.Ο αγώνας



Ο Ολυμπιακός άρχισε χαλαρά την αναμέτρηση κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Άρης και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 με τον Μπάβτσιτς. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να προηγηθούν με 14-9 έπειτα από καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή του Γιάννη Μπουρούση στο 5'.



Στη συνέχεια, οι "ερυθρόλευκοι" διατηρούσαν το προβάδισμα στο σκορ και κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (19-15), ύστερα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μάρκο Κέσελ.



Οι φιλοξενούμενοι, όμως αντέδρασαν και με τους Τσαϊρέλης, Χρυσικόπουλο πέρασαν μπροστά με καλάθι του τελευταίου, ενώ με 2/2 βολές του Κινγκ ο Άρης ξέφυγε με τρεις πόντους (22-25) στο 15'. Για ακόμα μία φορά, ο Ολυμπιακός... πάτησε γκάζι και κατάφερε να πάρει για ακόμα μία φορά τα ηνία της αναμέτρησης, καθώς με τρίποντο του Χαλπερίν έκανε το 31-25.



Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τους παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς να βρίσκονται κολλημένοι πίσω από τους "ερυθρόλευκους" και ενώ ο Γιάννη Μπουρούσης στο 17' σε μία διεκδίκηση της μπάλας χτύπησε στον αστράγαλο χωρίς πάντως να είναι τίποτα, από την στιγμή που επέστρεψε λίγο αργότερα στο παρκέ.



Παρόλα αυτά, το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με τέσσερις πόντους (43-39), μετά από ένα καλάθι του Κώστα Χαραλαμπίδη στην εκπνοή του δεύτερου δεκαλέπτου.



Χωρίς δυσκολία...



Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ανέβασαν στην τρίτη περίοδο την απόδοση τους και με δύο εύστοχες βολές από τον αρχηγό Θοδωρή Παπαλουκά ξέφυγαν για πρώτη φορά με δώδεκα πόντους στο 25' (59-47).



Κάπου εκεί, οι Πειραιώτες αύξησαν ακόμα περισσότερο την διαφορά που τους χώριζε από τον Άρη και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 21 πόντους (72-51), έχοντας αρχικά τον Γιοτάμ Χαλπερίν και εν συνεχεία τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο ρόλο του οδηγού της ομάδας.



Στην τελευταία περίοδο ο Άρης προσπάθησε να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς κράτησαν τη διαφορά και έφτασαν τελικά στο θετικό αποτέλεσμα με 87-64.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 43-39, 72-51, 87-64.







πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου