Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάλκε 4-1

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε την Σάλκε και στο "Ολντ Τράφορντ" (4-1), έτσι θα είναι ο αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League την 28η Μαΐου στο "Γουέμπλεϊ".Αντόνιο Βαλένσια και Ντάρον Γκίμπσον έδωσαν προβάδισμα με 2-0 στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, για να μειώσει ο Χοσέ Μανουέλ Χουράδο πριν το ημίχρονο.



Στο δεύτερο μέρος ο Άντερσον σκόραρε δύο φορές και διαμόρφωσε το τελικό 4-1, ενώ για την Σάλκε έπαιξε 90 λεπτά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.Για τους φιλοξενούμενους επέστρεψε μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού ο Κλάας-Γιαν Χούντελααρ, ενώ κατά πάσα πιθανότητα αυτή ήταν η τελευταία συμμετοχή του Ραούλ στο Champions League (πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης).



Επανάληψη του τελικού του 2009



Πρόκειται για επανάληψη του τελικού του 2009 στην Ρώμη και η οι Άγγλοι θα προσπαθήσουν να πάρουν την ρεβάνς για την ήττα τους με 0-2.



Αυτός μάλιστα είναι ο μόνος χαμένος τελικός της Μάντσεστερ στην ιστορία της, καθώς έχει πάρει το τρόπαιο στους άλλους 3, το 1968, το 1999 και το 2008.



Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει φυσικά πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φτάνει για 3η φορά στον τελικό του Champions League τα τελευταία 4 χρόνια.



Η Μπαρτσελόνα είναι τυπικά γηπεδούχος στον τελικό του "Γουέμπλεϊ", ενώ αμφότεροι οι αντίπαλοι έχουν από 3 κατακτήσεις, διεκδικούν έτσι το 4ο τρόπαιο της ιστορίας τους.



Μάντσεστερ Γ. - Σάλκε 4-1



Σκόρερς: 26' Βαλένσια, 31' Γκίμπσον, 72' και 76' Άντερσον / 35' Χουράδο

Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)



Το πρώτο καλό σουτ του αγώνα έκανε ο Φαρφάν για την Σάλκε στο 8' με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ η επόμενη αξιόλογη φάση ήταν αυτή στην οποία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 26' με τον Αντόνιο Βαλένσια.



Ο Κολομβιανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Γερμανών με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ντάρον Γκίμπσον.



Ο Ιρλανδός μέσος μάλιστα μετά την ασίστ έγινε και σκόρερ, καθώς στο 31' με σουτ λίγο μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα των "κόκκινων διαβόλων".



Το σουτ πάντως δεν ήταν σπουδαίο και έχει ευθύνη στο γκολ ο Μάνουελ Νόιερ, καθώς έκανε κακό υπολογισμό και δεν κατάφερε να μπλοκάρει ή έστω να διώξει σωστά, με την μπάλα να χτυπά εν συνεχεία στο αριστερό του δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα του.



Στο 35' ο Χοσέ Μανουέλ Χουράδο μείωσε για την Σάλκε (2-1) σκοράροντας με σουτ μέσα από την περιοχή, φάση που ξεκίνησε από λάθος του Σμόλινγκ, ενώ η μπάλα... στρώθηκε στον Ισπανό από αδυναμία της αγγλικής άμυνας να απομακρύνει.



Το δεύτερο ημίχρονο



Ο Νόιερ έδειξε την κλάση του στο 55', αποκρούοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Άντερσον, από την πάσα του Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ.



Εν συνεχεία στο δεύτερο ημίχρονο... μετρούσαμε κόρνερ, για να φτάσουμε στο 72', όταν και έκανε το 3-1 ο Άντερσον με κοντινό σουτ, έπειτα από προσπάθεια του Νανί από δεξιά.



Ο Βραζιλιάνος μέσος πέτυχε και δεύτερο γκολ μόλις 4 λεπτά αργότερα (76'), διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 πλασάροντας σε κενό τέρμα από ασίστ του Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ.

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ.: Φαν ντερ Σαρ, Ραφαέλ (60' Εβρά), Σμόλινγκ, Έβανς, Ο'Σέι, Γκίμπσον, Σκόουλς (73' Φλέτσερ), Άντερσον, Βαλένσια, Νανί, Μπερμπάτοφ (77' Όουεν).
ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεντες (70' Χούντελααρ), Μέτσελντερ, Εσκουδέρο, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μπάουμγιοχαν (46' Εντού), Χουράδο, Φαρφάν (75' Ματίπ), Ντράξλερ, Ραούλ.

***στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν οι Κούστσακ, Βίντιτς, Γκιγκς και Χαβιέρ Ερνάντες, ενώ για την Σάλκε οι Σόμπερ, Σάρπεϊ, Σμιτς και Καρίμι







πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου