Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου 3-0

Την πρώτη του νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου φέτος και στα πλέι οφ της Superleague πέτυχε ο Παναθηναϊκός με 3-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Χρειάστηκε να φτάσει στο τέταρτο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» και στο τέταρτο παιχνίδι του μίνι πρωταθλήματος για να πάρει το τρίποντο. Πλέον, οι «πράσινοι» μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης με επτά βαθμούς, αφού υπολείπονται ένα βαθμό από την ΑΕΚ, αλλά έχουν ένα ματς λιγότερο.

Αποθέωση από τους παίκτες στον Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά τη σημείωση του δεύτερου τέρματος από τον Τζιμπριλ Σισέ στο δεύτερο ημίχρονο. Ακούστηκαν αποδοκιμασίες από την πλευρά των οργανωμένων προς το πρόσωπο του Γιάννη Βαρδινογιάννη, κάτι που με τη σειρά του αποδοκιμάστηκε από όλο το υπόλοιπο γήπεδο.

Η ανάλυση

Με τρεις σημαντικές επιστροφές παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο λόγος για τον Νίκο Σπυρόπουλο, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Κώστα Κατσουράνη. Από την άλλη, ο Μάκης Κατσαβάκης, δεν είχε εκπλήξεις στο σχήμα του και παρέταξε τον Ολυμπιακό Βόλου με το κλασσικό 4-2-3-1 και τον Σολάκη πίσω από τον Μαρτίν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που ξεκίνησε έχοντας την πρωτοβουλία και με κινητήριο μοχλό των επιθέσεων του τον Σεμπάστιαν Λέτο, προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Γιακούποβιτς.

Αυτοί που απείλησαν όμως πρώτοι ήταν οι φιλοξενούμενοι στο 16ο λεπτό, όταν ο Μπρέσκα πέρασε σαν σταματημένους τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καντέ, μπήκε μέσα στην περιοχή σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Τζόρβα.

Αυτή η φάση σα να ξύπνησε τους παίκτες του Φερέιρα, οι οποίοι ανέβασαν ταχύτητα και κατάφεραν να προηγηθούν με κοντινό πλασέ του Λουίς Γκαρσία στο 27ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος είχε βγει στα δεξιά της επίθεσης.

Από το γκολ και μετά ο ρυθμός έπεσε και πάλι, ενώ το ματς έγινε αρκετά σκληρό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης Μήτσιος να βγάλει κάποιες κίτρινες κάρτες ώστε να κρατήσει τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με αρκετή όρεξη και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό Βόλου να περιμένει να χτυπήσει την ευάλωτη άμυνα των γηπεδούχων με τις γρήγορες αντεπιθέσεις του. Το «τριφύλλι» όμως κατάφερε να «κλειδώσει» νωρίς το ματς, με το δυνατό σουτ του Σισέ στο 57’ έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Γιακούποβιτς.

Από το 2-0 και έπειτα ο Βόλος προσπάθησε να μπει και πάλι στο ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε σωστά σε όλες τις φάσεις που πήγε να απειληθεί η εστία του Τζόρβα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν κάποια σουτ με τους Μαρίνο, Σισέ και Νίνη, τα οποία όμως δε βρήκαν στόχο. Στόχο όμως βρήκε ο Κώστας Κατσουράνης με δυνατό συρτό σουτ, πέντε λεπτά πριν από την λήξη μετά από πολύ όμορφη συνεργασία με τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Το 3-0 ήταν και το τελικό σκορ στο ματς. Ο τρίτος σκόρερ του Παναθηναϊκού όπως και ο Ηλίας Σολάκης αποβλήθηκαν εσκεμμένα στις καθυστερήσεις, αφού είχαν συμπληρώσει κάρτες και θα έχαναν και τα δυο επόμενα παιχνίδια.



Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου 3-0
27’ Λουίς Γκαρσία, 57’ Σισέ, 85’ Κατσουράνης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Νίνης (83’ Καραγκούνης), Γκαρσία (62’ Μαρίνος), Λέτο, Σισέ (90' Σιμάο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακούποβιτς, Σέλεζει, Ντολεζάι (62’ Νέμεθ), Τόμας, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Αλβάρεζ, Ακόστα, Μπρέσκα (78’ Ψυχογιός), Σολάκης, Μαρτίν (72’ Μητρόπουλος)
Διαιτητής: X. Μήτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου