Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός 2-1

Την τρίτη του ήττα σε ισάριθμα ματς φέτος γνώρισε από τον Ολυμπιακό Βόλου ο τραγικός Παναθηναϊκός, χάρη στην ανατροπή των παικτών του Μάκη Κατσαβάκη και το τελικό 2-1. Οφσάιντ το δεύτερο γκολ του Βόλου. Απομακρύνεται η 1η θέση για τους "πράσινους".Το τρία στα τρία έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου έναντι του Παναθηναϊκού την φετινή χρονιά νικώντας τον με 2-1 και ουσιαστικά βάζοντας του την "θηλιά" στο λαιμό για την συνέχεια των πλέι οφ.



Οι "ερυθρόλευκοι" αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Λέτο (33') έκανε την ανατροπή στην επανάληψη και με γκολ των Σολάκη (52') και Μαρτίν (63') από θέση οφ σάιντ, πήραν μια νίκη που δικαιούνταν με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.Πραγματικός εφιάλτης έχει εξελιχθεί για τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός Βόλου με αρκετά ψυχικά απωθέματα και παρά την εντός έδρα ήττα από τον ΠΑΟΚ, κατάφερε με ανατροπή να πάρει την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ και να αφήσει το "τριφύλλι" στην 3η θέση και τέσσερις ολόκληρους πόντους πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.



Η βαθμολογία των πλέι οφ (3η αγωνιστική)

1. ΑΕΚ 8 βαθ

2. ΠΑΟΚ 6 βαθ

3. Παναθηναϊκός 4 βαθ

4. Ολυμπιακός Βόλου 3 βαθ



Γήπεδο: Πανθεσσαλικό στάδιο



Διαιτητής: Κουκουλάκης Μιχάλης (Ηρακλείου)



Βοηθοί: Ευθυμιάδης Δαμιανός (Πιερίας) - Γκάγκας Δημήτριος (Λάρισας)



Τέταρτος διαιτητής: Κωνσταντινέας Πέτρος (Μεσσηνίας)



Κίτρινες: 58' Τόμας / 28' Βύντρα, 66' Λέτο



Γκολ: 52' Σολάκης, 64' Μάρτιν / 33' Λέτο



Οι συνθέσεις των ομάδων:



Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούμποβιτς, Σανκαρέ, Σέλεζι, Μαρτίν, Μόνχε, Τομάς, Μπρέσκα (90' Ψυχογιός), Αλβάρεζ, Ζαραδούκας, Σολάκης (75' Ακόστα), Μητρόπουλος.



Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Νίνης (69' Γκοβού) , Κλέιτον (46' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρθία (69' Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ.



Τα πλάνα των προπονητών



Ο τεχνικός των γηπεδούχων παρέταξε την ομάδα του με το γνώριμο σύστημα και τους Μπρέσκα, Μαρτίν και Σολάκη στην επίθεση έχοντας παράλληλα ισχυρή μεσαία γραμμή με τον αρχηγό Αλβάρεζ και τους Μητρόπουλο, Σελεζί και Μόνχε να πιέζουν ασφυκτικά.



Στην αντίπερα όχθη, ο Φερέιρα επέλεξε στα αρχικά του πλάνα τον Κλέιτον στην μεσαία γραμμή αντί του Καραγκούνη που είχε το δεξί άκρο ενώ επέστρεψε αριστερά και ο Λέτο που ήταν τιμωρημένος για δύο αγωνιστικές. Στην μεσαία γραμμή μετά την απώλεια των Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο Σίλβα την θέση τους πήραν οι Σιμάο και Νίνης με τον Λουίς Γκαρθία να είναι πιο μπροστά.



Πίεση από την αρχή ο Ολυμπιακός



Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πίεσαν πρώτοι την αντίπαλοι εστία όταν ο Βύντρα βρέθηκε σε θέση βολής στο 2' επιχείρησε ένα δυνατό σουτ και ο Γιακούμποβιτς με εντυπωσιακή ενέργεια απομάκρυνε. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι ανταπέδωσαν με τον ίδιο τρόπο όταν μετά απο σουτ του Αλβάρες η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Τζόρβα.



Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Μπρέσκα από πλάγια θέση που πέρασε άουτ ενώ ένα λεπτό αργότερα οι "ερυθρόλευκοι" μετά από μια σέντρα του Μαρτίν ο Μόνχε έστρωσε στον αμαρκάριστο Σολάκη που δεν σημάδεψε σωστά και από πλεονεκτική θέσση σούταρε άουτ.



Πιο δραστήριος ο Ολυμπιακός Βόλου πίεζε σε όλους τους χώρους τον αντίπαλό του που δεν είχε καθόλου "καθαρό μυαλό" και σωστή λειτουργία τόσο στα αμυντικά χαφ όσο και στην άμυνα. Οι παίκτες του Κατσαβάκη στο 19' απείλησαν εκ νέου με μια καρφωτή κεφαλιά του Άλβαρες την οποία απέκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο των "πράσινων".



Σημάδευαν τα δοκάρια οι γηπεδούχοι



Η πίεση των "ερυθρόλευκων" συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ένα πολύ αρνητικό πρόσωπο στην γενική αμυντική του λειτουργία και τους Βολιώτες να φτάνουν μέσα σε επτά λεπτά δύο φορές μια "ανάσα" από το γκολ. Αρχικά, στο 22' μετά από σέντρα του Μόνχε, ο Μαρτίν πήδηξε μόνος του στην μικρή περιοχή αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του άναδου Τζόρβα.



Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγα λεπτά και στο 29' και πάλι οι γηπεδούχοι σημάδεψαν το δοκάρι, όταν μετά από στημένη φάση και φάουλ έξω από την περιοχή ο Μπρέσκα με δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα, με τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού να απομακρύνουν μακριά.



Η μπάλα... και ο Λέτο τιμώρησαν



Στον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, οι γηπεδούχοι μετά την σωρεία των χαμένων ευκαιριών με ένα λάθος τους βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στο 33' ο Λέτο πίεσε και έκλεψε την μπάλα από τον Μπρέσκα (που προσπάθησε να κάνει ντρίπλα στην περιοχή μέσα) μετά από μια χαμένη επίθεση των "πράσινων" και με ευθύβολο σουτ έβαλε μπροστά την ομάδα του Παναθηναϊκού.Την ώρα που ο Κατσαβάκης τα είχε με την τύχη της ομάδας του, ο Φερέιρα από τον άλλο πάγκο ζητούσε ως εντολές από τους Λουίς Γκαρθία και Νίνη να κρατήσουν την μπάλα όσο μπορούσαν στα πόδια τους για να ημερήσουν τον ρυθμό. Ταυτόχρονα, ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε εντολή στον Καραγκούνη να κάνει άμεσα προθέρμανση σε μια κίνηση να κάνει πράξη αυτό που ζήτησε από τους παίκτες του και ο "τυπάρας" γνωρίζει πολύ καλά να κάνει.



Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε πολύ με τους γηπεδούχους να μοιάζουν λες και είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα στο ματς και τους "πράσινους" υπομονετικά να περιμένουν και να μην εκμεταλλεύονται καν τους χώρους που είχαν στην διάθεσή τους μετά το 0-1 και το "ανέβασμα" ολοένα και περισσότερο των "ερυθρόλευκων". Στο 41' ο Σολάκης έκανε την κάθετη μπαλιά στον Μαρτίν, που μπήκε στην περιοχή πλάσαρε αλλά ο Τζόρβας απομάκρυνε σε κόρνερ στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.



Μέσα ο Καραγκούνης, ισοφάρισε ο Σολάκης



Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε πράξη τις προθέσεις που είχε από το 33' με τον Καραγκούνη να αντικαθιστά τον αρνητικό Κλέιτον που μετά από καιρό επέστρεψε βασικός αλλά δεν άρπαξε την ευκαιρία αυτή. Η εικόνα ωστόσο των δύο ομάδων ήταν ανάλογη του πρώτου ημιχρόνου με τους Βολιώτες καλύτερους από τους "πράσινους" παρόλο που ήταν μπροστά στο σκορ.



Στο 50' μετά από σέντρα του Αλβαρεζ από δεξιά, ο Μαρτίν πήρε την κεφαλιά σε μια φάση "καρμπόν" από το πρώτο 45λεπτο, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Τζόρβα. Δεν έγινε ωστόσο και δύο λεπτά αργότερα που οι παίκτες του Ολυμπιακό Βόλου έφτασαν σε αυτό που "κυνηγούσαν" από πρώτο λεπτό. Ο Ζέλεσι ελήχθηκε από δεξιά πραγματοποίησε την σέντρα και ο Σολάκης με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Τζόρβα που προσπάθησε να αποτρέψει το γκολ αλλά δεν τα κατάφερε και μέσα σε έξαλλα πανηγύρια οι "ερυθρόλευκοι" ισοφάρισαν σε 1-1 στο 52'.




Με γκολ οφ σάιντ ανέτρεψε το σκορ ο Ολυμπιακός



Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα στο ματς με τους γηπεδούχους πλέον να πιστεύουν ακόμα περισσότερο στις δυνάμεις τους και να πιέζουν ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι με ένα σουτ του Καραγκούνη (58') και ένα πλασέ υπό πίεση του Λουίς Γκαρθία (62') έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο ματς δεν είχαν ανάλογη συνέχεια.



Στο 63' οι παίκτες του Κατατσαβάκη πήραν προβάδισμα στο σκορ ανατρέποντας την εικόνα και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα από μακρινή απόσταση, ο Μαρτίν από θέση οφ σάιντ (όπως έδειξε το τηλεοπτικό ριπλέι του συνδρομητικού καναλιού) άγγιξε την μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στα δίχτυα του Τζόρβα και ενώ πίσω του βρίσκονταν και ο Σέλεζι.






Αλλαγές ύστατης προσπάθειας από Φερέιρα



Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βλέποντας να μην λειτουργεί τίποτα καλά για την ομάδα του έκανε την ύστατη κίνησή του στο παιχνίδι και την "σκακιέρα" του κάνοντας διπλή αλλαγή. Ο Πορτογάλος τεχνικός απέσυρε τους Λουίς Γκαρθία και Νίνη και έβαλε στο ματς τον Πετρόπουλο και τον Γκοβού μήπως έτσι βοηθήσει την ομάδα του επιθετικά.



Οι γηπεδούχοι πλέον είχαν και ελεύθερους χώρους στο ματς αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανέβηκαν πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο αναζητώντας την ισοφάριση και με τους Καραγκούνη, Λέτο και Γκοβού να προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούσαν τους Σισέ και Πετρόπουλο.



Τα λεπτά κυλούσαν και ο Κατσαβάκης απέσυρε διαδοχικά τους Σολάκη και Μόνχε (που αποθεώθηκαν) με τους Ακόστα και Ντολεζάι να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο με τους Βολιώτες να έχουν εμφανή πλάνο να κρατήσουν τουλάχιστον το υπέρ τους νικηφόρο αποτέλεσμα.



Στο 83' σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν ομαδικό πνεύμα και καθαρό μυαλό, ο Γκοβού πήρε την πάσα από τον Λέτο, αλλά την ύστατη ώρα και ενώ ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός έκανε την κίνηση για να βγει φάτσα με το τέρμα, ο Γάλλος προτίμησε να σουτάρει και τον Γιακούμποβιτς να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.



Στα τελευταία λεπτά του αγώνα και παρά την μικρή κατοχή του Παναθηναϊκού, οι παίκτες του Φερέιρα δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν καν ευκαιρία για να απειλήσουν την αντίπαλη άμυνα και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στα πλέι οφ και την τρίτη στα παιχνίδια τους με το "τριφύλλι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου