Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΟΚ 1-2

Όπως και στην κανονική περίοδο έτσι και τώρα στα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό για το οποίο πήγε στο Βόλο επικρατώντας του Ολυμπιακού με 2-1 και διπλασίασε τις νίκες του. Μόνο που αυτή τη φορά αυτή η νίκη επετεύχθη πολύ πιο δύσκολα σε ένα εξαιρετικό ματς με αρκετές ευκαιρίες και ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Παρόλο που προηγήθηκαν με 2-0 οι φιλοξενούμενοι (33΄ Βιεϊρίνια, 54΄ Σαλπιγγίδης), οι “ερυθρόλευκοι” μείωσαν γρήγορα (62΄ Μαρτίν) και άσκησαν μεγάλη πίεση, χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες.Στο 78΄ ο Νέμεθ απώλεσε μία φανταστική ευκαιρία (είχε και κεφαλιά στο 89΄) για την ισοφάριση και μαζί και την ελπίδα για πλήρη ανατροπή. Στον ΠΑΟΚ παρά τα πανηγύρια για την πολύ μεγάλη νίκη ανησυχούν για την κατάσταση του Βιεϊρίνια που βγήκε από το παιχνίδι με πρόβλημα τραυματισμού.

Η Ανάλυση

Πολύ καλό το ματς στο πρώτο ημίχρονο με τους δύο προπονητές να έχουν φορτώσει την επίθεση τους. Μαρτίν και Σολάκης προσπαθούσαν να “βρεθούν” στην κορυφή με τους Μπρέσκα, Ακόστα και Μόνχε να τους πλασιώνουν, ενώ κάτι αντίστοιχο γινόταν και στον ΠΑΟΚ, αφού πίσω από τον Αθανασιάδη κινούνταν οι Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης, οι οποίοι μάλιστα άλλαζαν συχνά θέσεις και μπέρδευαν τους αντιπάλους τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ουσιαστικά να “φορτώσουν” οι δύο ομάδες το χώρο μπροστά από την αντίπαλη περιοχή και να “αδειάσει” ο χώρος του κέντρου με αποτέλεσμα κάθε φορά που χανόταν η μπάλα, έβγαινε αντεπίθεση. Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, αλλά πολύ γρήγορα ο ΠΑΟΚ όχι μόνο ισορρόπησε το ματς αλλά ξεκίνησε να απειλεί και την εστία του Γιακούποβιτς.

Ακολούθησε μία σωρεία χαμένων ευκαιριών με τον Ολυμπιακό Βόλου να... αγχώνει αρκετά τον Χαλκιά που έβαλε την υπογραφή του σε κάποιες από αυτές σώνοντας τον ΠΑΟΚ από δύσκολες στιγμές. Κι αφού δεν έγινε στο δίλεπτο 13΄-14΄ το 1-0, ο Βιεϊρίνια σε μία φάση που δεν έδειχνε πως θα συμβεί το οτιδήποτε, εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία Γιακούποβιτς και Σέλεζι πετυχαίνοντας ένα “παλικαρίσιο” γκολ.

Δυστυχώς δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις στο γήπεδο, όταν έκαναν την εμφάνιση τους κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό. Οι παίκτες του Κατσαβάκη προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση και παρόλο το γεγονός πως κράτησαν τη μπάλα ψηλά δεν κατάφεραν να μπουν στην περιοχή του Χαλκιά.

Ο Χάβος (σωστά) σκέφτηκε να “φορτώσει” τη μεσαία του γραμμή με τον Φωτάκη, ώστε να έχει έναν παίκτη να ηρεμεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ όποτε χρειαζόταν και αυτό φάνηκε, αφού οι γηπεδούχοι δεν έφταναν στο ίδιο εύκολα έξω από την περιοχή του Χαλκιά. Και όχι μόνο δεν συνέβει αυτό, αλλά ο Σαλπιγγίδης παρότι έφυγε ωραία στον κενό χώρο χρειάστηκε να του κλείσει το μάτι η τύχη!

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως ο δικέφαλος του βορρά θα “κλείδωνε” το θετικό αποτέλεσμα ήρθε από το... πουθενά ένα ωραίο γκολ του Μαρτίν να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Κατσαβάκης ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα με αρκετό ρίσκο (μέχρι και δεξί μπακ τον Μπρέσκα γύρισε) βάζοντας και τρίτο επιθετικό στο παιχνίδι, τον Νέμεθ και περίμενε από την ομάδα του να πιέσει ακόμα περισσότερο.

Οι παίκτες του Χάβου μετά το 70΄ έδειξαν να “σκάνε” και να μένουν από δυνάμεις και ακολούθησε ένα 20λεπτο ασφυκτικής πίεσης των γηπεδούχων. Ο Νέμεθ, όμως, έχασε το... άχαστο και τελικά παρέμεινε το 1-2 με τον Χάβο να επιστρατεύει ακόμα έναν αμυντικό στο τελευταίο δεκάλεπτο (Μαλεζάς) για να κρατήσει το σκορ.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΟΚ 1-2
62΄ Μαρτίν – 33΄ Βιεϊρίνια, 54΄ Σαλπιγγίδης

ΟΛ. ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ζέλεσι, Σανκαρέ, Τόμας (64΄ Νέμεθ), Ζαραδούκας, Αλβαρεζ, Ακόστα (60΄ Ρόκας), Μόνχε, Μπρέσκα, Σολάκης, Μαρτίν 

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Έτο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Ελ Ζαρ (46΄ Φωτάκης), Βιεϊρίνια (80΄ Μαλεζάς), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (67΄ Μουσλίμοβιτς)

Διαιτητής: Β. Παμπορίδης
Κίτρινες κάρτες: Μόνχε, Ρόκας – Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Κοντρέρας
Κόκκινες: -






πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου