Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0

Πολύ μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό από τα πόδια ενός πολύ μεγάλου παίκτη. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, στην τελευταία του παράσταση μπροστά στον «πράσινο» κόσμο, κράτησε ζωντανό το «τριφύλλι» στη διεκδίκηση της θέσης για το Champions League, χαρίζοντας του τη νίκη με 1-0. Οφσάιντ για πολύ λίγο ο Βραζιλιάνος στη φάση του γκολ. Πλέον ο Παναθηναϊκός πέρασε στην πρώτη θέση των πλέι οφ και κρατάει την τύχη του στα χέρια του.


Η ανάλυση

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Σιμάο τελικά στη θέση του Κατσουράνη, αλλά και τον Σαριέγκι στη θέση του Μπουμσίνγκ, κάτι που προκάλεσε την απορία αρκετών. Από την άλλη, ο Μάκης Χάβος έβαλε τον Τσουκαλά στη θέση του Γκαρσία, δίπλα στον Βιτόλο.

Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι από την αρχή του αγώνα και λίγο έλειψε να πάρουν το προβάδισμα από το πρώτο 5λεπτό, αν το δυνατό σουτ του Βύντρα δεν έδιωχνε δύσκολα ο Χαλκιάς. Ο ΠΑΟΚ σιγά σιγά ισορρόπησε το παιχνίδι του και παρά το γεγονός ότι δεν είχε την κατοχή, απειλήθηκε ελάχιστα.

Τα αίματα πήραν «φωτιά» στο 24ο λεπτό όταν ο Κάκος αρχικά έδειξε πέναλτι για χέρι του Τσιρίλο και μετά το πήρε πίσω, αφού συμβουλεύτηκε τον βοηθό του, δείχνοντας κόρνερ. Οι «πράσινοι» αποδοκίμασαν έντονα αυτή την απόφαση, τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και στις κερκίδες.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε και οι δυο ομάδες πήγαν με το μηδέν στα αποδυτήρια, αν και ο Παναθηναϊκός παραλίγο να πάρει το προβάδισμα ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με ένα δυνατό σουτ του Νίνη, που έδιωξε σε κόρνερ ο Χαλκιάς.

Πολύ πιο δραστήριος ο Παναθηναϊκός με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η είσοδος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και η μετατόπιση του Σωτήρη Νίνη πίσω από τον Σισέ, έκανε τον ΠΑΟ πιο δημιουργικό.

Στο πρώτο τέταρτο η πίεση των παικτών του Φερέιρα ανάγκασαν τον ΠΑΟΚ να αρκεστεί σε αμυντικό καθαρά ρόλο και τον Χαλκιά να δηλώνει παρών στα ξαφνικά σουτ των παικτών του «τριφυλλιού», το οποίο προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με τις εμπνεύσεις του Λέτο.

Η πίεση του Παναθηναϊκού απέφερε καρπούς στο 74ο λεπτό με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από θέση οφσάιντ, έστω και λίγο, αφού από το ριπλέι φάνηκε ότι ήταν λίγο ακάλυπτος.

Μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ έγινε αναγκαστικά πιο επιθετικός ζητώντας την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Τζόρβα, αφού οι μπαλιές του Βιεϊρίνια και του Ελ Ζαρ σταματούσαν στους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0
74’ Σίλβα

Οι συνθέσεις:


Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Νίνης (68’ Καραγκούνης), Σισέ, Λέτο, Γκαρσία (45’ Χριστοδουλόπουλος), Σίλβα, Σιμάο, Βύντρα, Σπυρόπουλος (68’ Μαρίνος)
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (76’ Ελ Ζαρ), Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (80’ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Τσουκαλάς, Αθανασιάδης, Εττό (69’ Σνάουτσνερ)








πηγή:www.sportsnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου