Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πόρτο - Μπράγκα 1-0

Με γκολ του Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία η Πόρτο νίκησε με 1-0 την Μπράγκα στον τελικό του Δουβλίνου και κατέκτησε το Europa League για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά από αυτήν με Μουρίνιο το 2003.
Ο Φαλκάο πέτυχε το μοναδικό γκολ του τελικού στο 44' με κεφαλιά από ύψος του πέναλτι έπειτα από σέντρα του Φρέντι Γκουαρίν.



Αυτό ήταν το 17ο γκολ του στράικερ των "δράκων" στην φετινή διοργάνωση, έτσι ανέβασε την επίδοσή του που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού (και ως UEFA Cup παλαιότερα), με τον Γιούργκεν Κλίνσμαν να είναι δεύτερος με 15 την περίοδο 1995-1996 με την Μπάγερν.Η Πόρτο είχε κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά το 2003 με τον Ζοζέ Μουρίνιο και ο Αντρέ Βίλας-Μπόας θέλει πλέον να την οδηγήσει την επόμενη χρονιά στην κατάκτηση του Champions League, όπως δηλαδή είχε κάνει και ο "Μου".



Η Μπράγκα είχε στο ματς δύο καλές ευκαιρίες με Κουστόντιο και Μοσορό στις αρχές κάθε ημιχρόνου, όπως συνήθως είχε καλή αμυντική λειτουργία και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο της να κάνει... παιχνίδι, αλλά μία φάση αρκούσε στον Φαλκάο για να "εκτελέσει" και να χαρίσει το τρόπαιο στην πρωταθλήτρια Πορτογαλίας.



Το εντυπωσιακό για την Πόρτο είναι πως νίκησε και στον 4ο τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης που πήρε μέρος, καθώς έχει πάρει πλέον δύο φορές το Champions League (1987, 2004) και δύο φορές το Europa League (2003, 2011), χωρίς να έχει άλλες συμμετοχές σε τελικούς.



Πόρτο - Μπράγκα 1-0



Σκόρερ: 44' Φαλκάο

Γήπεδο: "Ντάμπλιν Αρίνα", Δουβλίνο

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)



Η πρώτη καλή φάση του τελικού ήταν για την Μπράγκα, με τον Κουστόντιο να σουτάρει στην κίνηση έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Έλτον.



Η Πόρτο απείλησε για πρώτη φορά στο 7' με το διαγώνιο πλασέ του Χουλκ μέσα από την περιοχή, αφού ο Βραζιλιάνος είχε μπει σε αυτήν με εντυπωσιακή προσπάθεια.



Η ομάδα του Ντομίνγκος κατάφερε αρχικά να φέρει το ματς εκεί που ήθελε, καθώς καμία πλευρά δεν δημιουργούσε ευκαιρίες, μέχρι όμως το 44', όταν η Πόρτο κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία.



Ο Κολομβιανός στράικερ σκόραρε 17η φορά στην διοργάνωση με εξαιρετική κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έπειτα από σέντρα του συμπατριώτη του, Φρέντι Γκουαρίν.



Το δεύτερο ημίχρονο



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με σπουδαία ευκαιρία για την Μπράγκα. Μετά από λάθος της άμυνας της Πόρτο στο 46' ο Μοσορό, ο οποίος μόλις είχε μπει στο ματς, βγήκε τετ-α-τετ με τον Έλτον, σούταρε και ο Βραζιλιάνος πορτιέρο απέκρουσε με το δεξί πόδι.



Έπρεπε να φτάσουμε στο 72' για να δούμε ξανά αξιόλογη φάση, χωρίς πάντως τελική προσπάθεια, καθώς ο Χουλκ από αριστερά έκανε την σέντρα και ο Άλβαρο Περέιρα βρέθηκε μόνος στο πρώτο δοκάρι, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά.



Ο Φερνάντο Μπελούστσι πέρασε στο ματς στο 73' στην θέση του Φρέντι Γκουαρίν και είχε μια καλή στιγμή στο 86'.



*Το LIVE του τελικού



ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο, Γκουαρίν (73' Μπελούστσι), Ζοάο Μοουτίνιο, Χουλκ, Βαρέλα (79' Χάμες Ροντρίγκες), Φαλκάο.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Παουλάο, Αλμπέρτο Ροντρίγκες (46' Κακά), Σίλβιο, Κουστόντιο, Βαντίνιο, Ούγκο Βιάνα (46' Μοσορό), Άλαν, Πάουλο Σέζαρ, Λίμα (66' Μεγιόνγκ Ζε).



***έμειναν στον πάγκο για την Πόρτο οι Μπέτο, Μάικον, Σόουζα, Ρούμπεν Μικαέλ και Ουάλτερ, ενώ για την Μπράγκα οι Κριστιάνο, Έλντερσον, Λεάντρο Σαλίνο και Έλντερ Μπαρμπόζα






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου