Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 78-67

Πανηγυρική πρόκριση στο Final 4 της Βαρκελώνης για τον Παναθηναϊκό ο οποίος μετά από εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με 78-67 της Μπαρτσελόνα στον τέταρτο προημιτελικό.Ο Παναθηναϊκός νίκησε και τρίτη φορά την Μπαρτσελόνα και απέδειξε πως ήταν η καλύτερη ομάδα, παίρνοντας πανάξια την πρόκριση για το Final 4 της φετινής Ευρωλίγκας. Για δέκατη φορά οι "πράσινοι" στο κορυφαίο ραντεβού της Ευρώπης, πάνε για το ...έκτο αστέρι στη φανέλα τους.



Με τον κόσμο του να δημιουργεί εκπληκτική ατμόσφαιρα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και να γίνεται ο 6ος παίκτης του, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των πρωταθλητών Ευρώπης. Στις 6 Μαΐου στο Παλαού Σαν Τζόρντι αντιμετωπίζουν τη Σιένα, που απέκλεισε τον Ολυμπιακό...Οι "πράσινοι" έστειλαν σπίτι της τη Μπαρτσελόνα αλλά όχι για πέμπτο ματς... Την απέκλεισαν από το φάιναλ φορ που θα γίνει στην έδρα της και αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο ήταν αυτό.



Με όπλο τη γρανιτένια του άμυνα ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή το προβάδισμα, το έχασε παρά μόνο σε ορισμένα σημεία και στο δ' δεκάλεπτο κατάφερε να χτίσει ασφαλή διαφορά την οποία δεν μπορούσε να καλύψει η Μπαρτσελόνα.



Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Νικ Καλάθης με 12 πόντους ενώ από 11 είχαν οι Διαμαντίδης και Φώτσης. Η νίκη του Παναθηναϊκού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι έχασε 16 βολές.



Ο αγώνας



Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι όπως την περασμένη Τρίτη και προηγήθηκε γρήγορα με 6-0 ωστόσο αυτή τη φορά το πρώτο πρόβλημα ήρθε πολύ νωρίς για την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Στα 2.10'' μετά την έναρξη του αγώνα ο Διαμαντίδης χρεώθηκε με 2ο φάουλ και πέρασε στον πάγκο για να προστατευτεί.



Χωρίς αυτόν στο παρκέ, η Μπαρτσελόνα βρήκε την ευκαιρία να μειώσει αρχικά και στη συνέχεια να ισοφαρίσει σε 9-9 με τους Ρούμπιο και Άντερσον να ευστοχούν σε τρίποντα. Στο 7' πάντως ήρθε και το νέο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Ντρου Νίκολας τραυματίστηκε και αποχώρησε κουτσαίνοντας από το παρκέ.



Ο Περπέρογλου πήρε προσπάθειες και κέρδισε φάουλ ωστόσο ήταν κι αυτός άστοχος στις βολές όπως όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Τελικά, αυτός έγραψε το 16-12 του δεκαλέπτου που βρήκε τον Παναθηναϊκό με 6/12 βολές και δύο λιγότερα ριμπάουντ από τους φιλοξενούμενους (7-9).



Το σερί της Μπαρτσελόνα



Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός με το Φώτση ξέφυγε με 20-16 όμως η Μπαρτσελόνα έτρεξε ένα σερί 8-0 και ξέφυγε με 20-24, εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη που έγιναν κυρίως από τους Τέπιτς, Καλάθη. Στα 6.36'' πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Διαμαντίδης πέρασε ξανά στο παρκέ και με τον Φώτση να ευστοχεί από τα 6.75μ. ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα (25-24).



Στο 15' ο Μπατίστ με κάρφωμα έκανε το 27-24, ωστόσο η Μπαρτσελόνα πάντα έβρισκε τρόπους να στέλνει την μπάλα στο καλάθι. Στο δίλεπτο πριν το τέλος του αγώνα ο Ναβάρο βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 31-31, με πέντε προσωπικούς πόντους. Τελικά, ο Τσαρτσαρής με καλάθι και φάουλ έκανε το 34-31 και ο έμπειρος Λόρμπεκ σκόραρε στο τέλος μπροστά στον Τσαρτσαρή.



Καλή άμυνα από τους γηπεδούχους



Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε μάλιστα να ξεφύγει από την Μπαρτσελόνα. Με τον Φώτση να παίρνει ωραία πάσα από τον Διαμαντίδη, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 5 στο 24' (44-39), ενώ ο τελευταίος έγραψε με βολές το 48-40.



Οι Ισπανοί μείωσαν με τον Βάσκεθ (48-42), ωστόσο δεν πλησίασαν περισσότερο. Με τον Σάτο έκαναν το 53-45 κι εξακολούθησαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Έχοντας το "μομέντουμ" του αγώνα με το μέρος τους και τον κόσμο να παραλληρεί στις εξέδρες, οι "πράσινοι" έφυγαν για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 56-47.



Τους... τέλειωσε ο Σάτο



Στο καθοριστικό δεκάλεπτο με το γήπεδο να έχει πάρει φωτιά και αποδοκιμάζει σε κάθε επίθεση τους Ισπανούς, κατάφερε όχι μόνο να τη διατηρήσει αλλά και να την αυξήσει. Στο 33' ο Διαμαντίδης με τρίποντο έκανε το 61-50 και υποχρέωσε τον Πασκουάλ να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ.



Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτεροι για τους πράσινους οι οποίοι ξέφυγαν και με 13 (63-30, 66-53), πριν η Μπαρτσελόνα αρχίσει να ροκανίζει τη διαφορά με τους Βάσκεθ και Ναβάρο. Στο 1.32'' πριν το τέλος οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους 6 (68-62) και ο Ομπράντοβιτς πήρε τάιμ άουτ. Στο 39' ο Περπέρογλου έκανε το 70-62.



Στα 28'' πριν το τέλος ο Καλάθης με 2/2 βολές έκανε το 74-67 ενώ ο Φώτσης με δικές του βολές ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Πάντως, ο Σάτο με κάρφωμα στα 7,8'' πριν το τέλος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 34-33, 56-47, 78-67.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 8, Φώτσης 11(1), Σάτο 10, Νίκολας, Τσαρτσαρής 8(1), Διαμαντίδης 11(1), Βουγιούκας 10, Καλάθης 12(1), ΚαΪμακόγλου.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 3(1), Λάκοβιτς 5, Ναβάρο 7(1), Βάσκεζ 14, Ινγκλς 2, Ν'Ντονγκ 7, Μόρις 5(1), Λόρμπεκ 9(1), Άντερσον 13(2), Γκριμάου 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου