Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3

Η ιστορία επαναλήφθηκε και στη Γλυφάδα με τον Ολυμπιακό να παίρνει το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1 Ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 3-2 του Παναθηναϊκού, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη τους.Μετά του Ρέντη, ήρθε η Γλυφάδα! Μπορεί η έδρα να άλλαξε, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-2 τον Παναθηναϊκό κι ας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στα σετ.



Οι "ερυθρόλευκοι" συμπλήρωσαν δύο νίκες στην ημιτελική φάση των πλέι οφ και εξασφάλισαν την πρόκριση στους τελικούς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έφτασε τις εννέα συνεχόμενες νίκες εις βάρος του "αιωνίου" αντιπάλου, οι έξι εκ των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί φέτος. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στους τελικούς, οι οποίοι ξεκινούν στο κλειστό της Μίκρας στις 27 του μήνα.



Η χρονιά τελειώνει εδώ για τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" έμειναν από δυνάμεις στο τρίτο σετ. Ανήμποροι να αντιδράσουν στο τέταρτο σετ, είδαν οπαδούς του Παναθηναϊκού να κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να πλησιάζουν τον πάγκο του Γιάννη Λάιου, δίχως να διευκρινίσουμε, απειλητικές διαθέσεις.



Στο πρώτο σετ ο Γκενς... τροφοδοτούσε τον Σάκι και οι γηπεδούχοι προηγούνταν σταθερά με πέντε πόντους. Ο Σάκι εκμεταλλεύτηκε μια από τις πολλές άσχημες υποδοχές του Παναθηναϊκού με τη διαφορά να φτάνει στους οκτώ πόντους (23-15). Το πρώτο σετ ολοκληρώθηκε 25-18 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Λάιου.



Στη συνέχεια ο Γιορντάνοφ πήρε πάνω του την επίθεση του Παναθηναϊκού. Στην αντίπερα όχθη ο Ντεσπέιν δεν... βλεπόταν και αποσύρθηκε στον πάγκο από τον Γιάννη Καλμαζίδη από το πρώτο σετ. Μετά από 48 λεπτά αγώνα ο Παναθηναϊκός προηγούνταν με 2-0 (25-20).



Ο Γιορντάνοφ πήρε τον πρώτο πόντο του Παναθηναϊκού στο τρίτο σετ και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είδαν την πλάτη του Ολυμπιακού. Χάρη σε λάθος του Λάππα οι κυπελλούχοι Ελλάδας πέρασαν μπροστά με 11-5 και αργότερα έκαναν το 16-9. Με λάθος του Πανταλέοντα το τέταρτο σετ ολοκληρώθηκε 25-19 υπέρ του Ολυμπιακού.



Στο τάι μπρέικ οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ μέχρι τον 11ο πόντο. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε δύο σετ μπολ τα οποία σπαταλήθηκαν για να πανηγυρίσουν οι φιλοξενούμενοι ήρεμα τη νίκη-πρόκριση στο 16-14.

Τα σετ: 25-18, 25-20, 17-25, 19-25, 14-16.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάιος): Πετρέας 6, Γιορντάνοφ 25, Γκενς 2, Πανταλέων 7, Λάππας 10, Σάκι 17, Παπαδημητρίου (λ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 2, Γιαμπλόνσκι 10, Σωτηρίου 1, Φιλίποφ 1, Παπάζογλου 4, Εστράδα 6, Ανδρεάδης 4, Τζούριτς 19, Φράγκος 13, Κουζούνης (λ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου