Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΜΑΡΣΕΪΓ 2-1

Μπορεί να… άγχωσε τους φίλους της, να έκανε τον Φέργκιουσον να μασά με μανία την τσίχλα του τα τελευταία λεπτά, ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το χρέος της και με τη νίκη της 2-1 επί της Μαρσέιγ έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κόκκινους διαβόλους» ο Ερνάντες που πέτυχε και τα δύο γκολ.

Η Γιουνάιτεντ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις της, ασκώντας πίεση στην άμυνα των Γάλλων από το πρώτο δευτερόλεπτο. Μόλις στο 5ο λεπτό ήρθε το γρήγορο γκολ που όλες αυτές τις ημέρες ζητούσε ο Φέργκιουσον, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να βγάζει την παράλληλα μπαλιά από τα αριστερά και τον Ερνάντες να πλασάρει προ κενής εστία ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Η απάντηση των Γάλλων που προς στιγμήν έδειξαν… αποσβολωμένοι ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Ζινιάκ, ο οποίος αν και βρέθηκε φάτσα με τον Φαν ντερ Σαρ δεν κατάφερε να τον νικήσει με το πλασέ του να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ολλανδού γκολκίπερ.

Μετά το πρώτο «εκρηκτικό» δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε και οι γηπεδούχοι έλεγχαν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες το ρυθμό. Σταδιακά η Μαρσέιγ ανέβαζε στροφές και προσπαθούσε να απειλήσει, ωστόσο συχνά-πυκνά τα κενά που δημιουργούνταν στην άμυνα έδιναν την ευκαιρία στη Γιουνάιτεντ να φεύγει ταχύτατα στην αντεπίθεση.

Στο 36’ οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία τους, με τον Ντιαβαρά να παίρνει την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας της Γιουνάιτεντ χωρίς όμως να βρίσκει στόχο, ενώ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Σμόλινγκ σε μια αντίστοιχη περίπτωση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μανταντά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο (με τη Γιουνάιτεντ να ελέγχει πλήρως το ρυθμό) με τη μόνη διαφορά πως… δεν μπήκε γκολ, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά. Σταδιακά η Μαρσέιγ όλο και… παραδινόταν στην ανωτερότητα των παικτών του Φέργκιουσον που στο 75’ απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα.

Ήταν το 75’ όταν ο Βαλέντσια έδωσε στον Γκιγκς και ο πολύπειρος Ουαλός με πάσα «πάρε βάλε» στον Ενράντεζ έδωσε στην ευκαιρία στον Μεξικανό να κάνει το 2-0 σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ, το οποίο… δεν έμελλε να εξασφαλίσει την ηρεμία της Γιουνάιτεντ.

Και αυτό γιατί επτά λεπτά αργότερα ο Γουές Μπράουν έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας δραματικά τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, στα οποία τελικά τίποτα δεν άλλαξε με τη Γιουνάιτεντ να παίρνει το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μαρσέιγ 2-1 (2-1)
6’ και 75’ Ερνάντες – 82’ αυτ. Μπράουν
Μάντσεστερ Γ.: Φαν ντερ Σαρ – Ο΄Σέι (37’ Ράφαελ, 70’ Φάμπιο), Σμόλινγκ, Μπράουν, Εβρά – Νάνι (62’ Βαλένσια), Κάρικ, Σκόουλς, Γκιγκς – Ερνάντες, Ρούνι.
Μαρσέιγ: Μανταντά – Φανί, Ντιαβαρά, Χάινσε, Ταϊβό – Μπία (80’ Τζ. Αγιού), Λούτσο, Σερού – Ρεμί, Ζινιάκ (69’ Βαλμπιενά), Α. Αγιού.
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου