Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Και τώρα... τρέχουμε

Ο Παναθηναϊκός έχασε με 68-67 από την Λιέτουβος Ρίτας και τώρα όχι μόνο βλέπει την πρώτη θέση να κρίνεται από τα χέρια άλλων, αλλά κινδυνεύει άμεσα και με αποκλεισμό.Για ένα παιχνίδι όπου οι πράσινοι σουτάρουν συνεχώς αμαρκάριστοι και χάνουν τα... πάντα, αλλά και οι παίκτες της Λιέτουβος ορμάνε στα ριμπάουντ ανανεώνοντας συνεχώς τις επιθέσεις τους, δεν μπορείς να πεις και πολλά πράγματα.



Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός, η κακή μέρα των Νίκολας και Διαμαντίδη του στέρησε πολλές λύσεις και με 2/16 τρίποντα και 16 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, έχασε δίκαια με 68-67 από την Λιέτουβος.Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο τελευταίο σουτ, με την επιλογή του Παναθηναϊκού και ενώ απέμεναν 3,1'' να είναι τραγική. Ο Νίκολας σηκώθηκε από την γωνία, αστόχησε ενώ όλοι έλεγαν πως οι πράσινοι θα μπορούσαν να πάνε προς το καλάθι.



Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε στραβά (11-18), πήγαινε στη συνέχεια πόντο πόντο και δεν βρισκόταν ένας παίκτης να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ο Παναθηναϊκός σούταρε με πολύ άσχημα ποσοστά, η Λιέτουβος είχε το Νιούλεϊ σε καλή μέρα και πήρε βοήθειες και από τους ψηλούς της και κυρίως τον Βαλαντσιούνας σε αμυντικό τομέα και έμεινε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος.



Εκεί που ο Ελ Αμιν με δύο βολές απάντησε στην ευστοχία του Διαμαντίδη (7,7'' πριν το τέλος ο αρχηγός του τριφυλλιού είχε δώσει προβάδισμα στους πράσινους) και στην τελευταία επίθεση, ο Παναθηναϊκός έκανε ότι έκανε και σε όλη την διάρκεια του αγώνα... την χειρότερη δυνατή επιλογή.



Τι σημαίνει αυτή η ήττα; Αρχικά ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι πρώτος μέχρι το... βράδυ όπου η Κάχα υποδέχεται την Μάλαγα. Με νίκη των Βάσκων το καλό νέο για τους πράσινους είναι ότι η Μάλαγα μένει εκτός μάχης και θα είναι αδιάφορη στο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης κόντρα στους πράσινους, ενώ η Κάχα θα ισοβαθμεί με Παναθηναϊκό και Λιέτουβος. Που πάει να πει ότι με νίκη των Λιθουανών στο Βίλνιους, ο Παναθηναϊκός (αν νικήσει) είναι και πάλι πρώτος...



Αν η Κάχα κάνει το 2/2 ο Παναθηναϊκός μένει δεύτερος... ακόμα και αν χάσει από την Μάλαγα. Τι γίνεται τώρα, αν κερδίσει η Μάλαγα;



Εκεί το πράγμα μπερδεύεται... Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος με 8 βαθμούς όσους και η Λιέτουβος και η Κάχα με την Μάλαγα έχουν 7. Τα ζευγάρια της επόμενης αγωνιστικής είναι Μάλαγα- Παναθηναϊκός και Λιέτουβος - Κάχα, οπότε ο Παναθηναϊκός αν κερδίσει ότι και να γίνει στο Βίλνιους έρχεται πρώτος.



Αν χάσει όμως... κινδυνεύει να μείνει και τέταρτος με τις διαφορές πλέον να παίζουν το δικό τους ρόλο.



Συνοψίζοντας... Ο Παναθηναϊκός διάλεξε τον πολύ δύσκολο δρόμο και τώρα... τρέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου