Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΛΑΡΙΣΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-2

Το καράβι της παραμονής έχει... σηκώσει καταπέλτη και φεύγει μακριά από τη Λάρισα! Οι “βυσσινί” ηττήθηκαν κατά κράτος (1-2) από τον εκπληκτικό ανά διαστήματα Ολυμπιακό Βόλου στο ντέρμπι της Θεσσαλίας και βλέπουν τη Superleague να απομακρύνεται (στους έξι βαθμούς από τον Πανιώνιο). Πρωταγωνιστής ο Μάριο Μπρέσκα που πέτυχε δύο γκολ, αλλά και οι δύο βοηθοί του Τριτσώνη που σε δύο -δύσκολες είναι η αλήθεια- φάσεις έπαιξαν το ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα.
Θα είναι κρίμα να πέσει η Λάρισα και να χάσουμε την... διαφορετικότητα ενός ντέρμπι Θεσσαλίας! Που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα μεγάλο ματς της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης...

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, μάλιστα, ήταν και πολύ ενδιαφέρον αφού οι δύο ομάδες έχουν και διαφορετική φιλοσοφία παρά το ίδιο σύστημα, με τη Λάρισα να προσπαθεί από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλει το ρυθμό της, να γυρίσει τη μπάλα σίγουρα, αποφεύγοντας τα λάθη και σιγά-σιγά να πλησιάσει στην αντίπαλη περιοχή. Την ίδια στιγμή, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν στημένοι εξαιρετικά και περίμεναν ένα λάθος, μία ευκαιρία από τους γηπεδούχους για να βγάλουν τις γνωστές τους αντεπιθέσεις-φωτιά!

Στα πρώτα λεπτά θα μπορούσε κανείς να πει πως οι “βυσσινί” είχαν πετύχει το σκοπό τους, αλλά πέρα από μία περίεργη μόλις στο 7΄ δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Γιακούποβιτς. Τρία λεπτά αργότερα, το παιχνίδι διακόπηκε (περίπου για πέντε λεπτά) εξαιτίας ενός πανό (συμβαίνουν αυτά στα ελληνικά γήπεδα...) και αμέσως μετά οι Μαρτίν και Μπλάζεκ έκαναν... διαγωνισμό για το ποιος θα περάσει τη μπάλα πάνω από τις δύο “κοντές” εξέδρες πίσω από τα τέρματα

Από το 25΄ και μετά ο Ολυμπιακός Βόλου όχι μόνο ισορρόπησε το ματς αλλά ξεκίνησε να εκμεταλλεύεται το χώρο και τα λάθη των μέσων της Λάρισας με αποτέλεσμα να τον “νιώσει” ο Τσοντοφάλσκι. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, πέτυχαν και γκολ στο 45ο λεπτό το οποίο κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ (μία δύσκολη φάση ωστόσο για τον βοηθό). Νωρίτερα, όπως και σε αυτή τη φάση, ο Μπρέσκα δεν έβρισκε εμπόδιο μπροστά του στη δεξιά πλευρά, αφού ο Βενετίδης ήταν σε πολύ κακή βραδιά.

Το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος, ουσιαστικά “έσωσε” τη Λάρισα που στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Κούλιτς (στο ντεμπούτο του Σλοβάκου με τη “βυσσινί” φανέλα) προσπάθησε να εντείνει την πίεση ψηλά. Και πάλι, όμως, ο Ολυμπιακός Βόλου και άντεξε και ήταν αυτός που απείλησε.

Υπήρξε, παρόλα αυτά, ένα πεντάλεπτο (53΄-58΄) που η Λάρισα “έψαξε” το γκολ και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, με τον Τσιμπάμπα να προσπαθεί να σκοράρει αλά... Τζιμπούρ σχεδόν πάνω στην πλάγια γραμμή. Σίγουρα, η Λάρισα δεν “έπειθε” με την εμφάνιση της, αλλά τουλάχιστον σε αυτό το διάστημα σούταρε αρκετά.

Και μετά... πάρτι Μπρέσκα! Ο Σλοβάκος επιθετικός μέσα σε ένα τρίλεπτο “σκότωσε” τη Λάρισα, αφού στο 60΄ από θέση οφσάιντ (η αλήθεια είναι πως κι εμείς χρειαστήκαμε το ριπλέι) άνοιξε το σκορ και μετά από τρία λεπτά εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Αμπουμπακάρι. Ένα λάθος που δεν πρέπει να το πιστωθεί μόνο ο μέσος της Λάρισας αλλά και το τεχνικό τιμ αφού έπαιζε τραυματίας από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου! Παιδικά λάθη που τα πλήρωσαν οι γηπεδούχοι, με αποτέλεσμα να μην ακούγεται τίποτα στο AEL FC Arena.

Τελικά, υπήρχε λίγη ακόμα... ζωή στη Λάρισα που γρήγορα απάντησε με πέναλτι που κέρδισε ο Βενετίδης (έξυπνα έπεσε πάνω στον αντίπαλο του που έκανε ετεροχρονισμένο τάκλιν) και μετέτρεψε σε γκολ ο Μετίν. Ο Τσιώλης έβγαλε τον καλύτερο του παίκτη (Μπρέσκα) για να βάλει τον Τόμας και να διαφυλάξει το υπέρ του αποτέλεσμα, αλλά η ομάδα του δέχτηκε ασφυκτική πίεση και εν τέλει ήταν τυχερός που όλα τα σουτ των γηπεδούχων βρήκαν τα σώματα των αμυντικών του.


ΛΑΡΙΣΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-2
74΄ Μετίν – 60΄, 63΄ Μπρέσκα

ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης, Κολοβέτσιος, Νταμπίζας, Βενετίδης, Αμπουμπακάρι (70΄ Ρέντζας), Ρομέου, Σίμιτς (46΄ Κούλιτς), Μετίν, Μπλάζεκ, Τσιμπάμπα 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ζέλεσι, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Ούμπιντεζ, Ζαραδούκας, Αλβάρεζ, Μπρέσκα (75΄ Τόμας), Καπετάνος, Μόνχε, Μαρτίν (93΄ Ροντρίγκεζ)

Διαιτητής: Σ. Τριτσώνης
Κίτρινες κάρτες: Βενετίδης, Κολοβέτσιος, Ρέντζας – Μπρέσκα, Καπετάνος, Σανκαρέ, Μαρτίν
Κόκκινες: -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου