Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Μόνη πρώτη η Γιουνάιτεντ

Μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League, έστω και προσωρινά,παρέμεινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον συνέτριψε με 5-0 τη Μπέρμιγχαμ στο “Ολντ Τράφορντ”, σε αναμέτρηση για την 24η αγωνιστική, και πλέον περιμένει να δει τι θα κάνει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία δοκιμάζεται αργότερα στο “Βίλα Παρκ” με την Άστον Βίλα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους “κόκκινους διαβόλους” ήταν ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 2' το 31' και το 53'. Ο Ράιαν Γκιγκς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ο Νάνι στο 76' σημείωσαν τα άλλα γκολ για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η οποία έχασε όμως στο 24' τον Κάρικ, Λόγω τραυματισμού.

Με σούπερ Φαν Πέρσι η Άρσεναλ


Εύκολη νίκη και για την Άρσεναλ, η οποία επιβλήθηκε με 3-0 της Γουίγκαν στο “Έμιρεϊτς” και ανέβηκε προσωρινά στην 2η θέση της βαθμολογίας. Ο αναγεννημένος Ρόμπιν Φαν Πέρσι ήταν... όλα τα λεφτά για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, αφού άνοιξε το σκορ 21' και εδραίωσε τη νίκη της ομάδας του στο 58'. Στο 70' μάλιστα έχασε την ευκαιρία να σημειώσει χατ τρικ, αφού έστειλε τη μπάλα άουτ σε εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Φάμπρεγκας από τον Γκάρι Κάλντγουελ. Ο τελευταίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Ολλανδός στράικερ δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη και στο 85' βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα, ολοκληρώνοντας την προσωπική του... ραψωδία.
Σεφτές για Νταλγκλίς

Την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Λίβερπουλ πανηγύρισε ο Κένι Νταλγκλίς, με τους “κόκκινους” να επικρατούν με το επιβλητικό 3-0 της Γουλβς μέσα στο “Μολινό”, σπάζοντας παράδοση 32 ετών. Ο Φερνάντο Τόρες για μία ακόμα φορά έκανε τη διαφορά, ανοίγοντας και κλείνοντας το σκορ, στο 36' και το 91' αντίστοιχα. Ενδιάμεσα, ο Ραούλ Μεϊρέλες στο 50' είχε γράψει το 2-0, για μια Λίβερπουλ που απομακρύνθηκε πλέον αισθητά από τη διακεκαυμένη ζώνη, αφήνοντας εντός αυτής τους “λύκους”.

Ασταμάτητη η Σάντερλαντ, το έσωσαν στις καθυστερήσεις Τότεναμ και Έβερτον


Στην 6η θέση της βαθμολογίας εδραιώθηκε η Σάντερλαντ, η οποία επικράτησε με 2-1 της Μπλάκπουλ μέσα στο “Μπλούμφιλντ”. Ο Ρίτσαρντσον χτύπησε δις για τις “μαύρες γάτες”, στο 15' και 36', με το πέναλτι του Άνταμ στο 86', ανατροπή Βον από τον Ονουόχα, να μην είναι αρκετό για τους γηπεδούχους.

Με γκολ του Λένον στις καθυστερήσεις η Τότεναμ απέφυγε τα χειρότερα στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ”, στο τελικό 1-1 με τη Νιούκαστλ. Η τελευταία έδειχνε να έχει στα χέρια της τη νίκη, έχοντας ανοίξει το σκορ στο 59' με τον Κολοτσίνι, ενώ οι “πετεινοί” έχασαν και τον Γκάρεθ Μπέιλ που τραυματίστηκε και αποχώρησε από το ματς μόλις στο 11'.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Φούλαμ, η οποία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κλίντον Ντέμπσεϊ επικράτησε με 2-0 της Στόουκ Σίτι στο “Κρέιβεν Κότατζ”. Ο Αμερικανός μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ στο 33', ενώ στο 56' διαμόρφωσε το τελικό σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Σόουκρος που αποβλήθηκε στην ίδια φάση.

Τέλος, τις ελπίδες της για να παραμείνει στην κατηγορία δεν αναπτέρωσε τελικά η Γουέστ Χαμ που έμεινε στο 2-2 με την Έβερτον μέσα στο “Γκούντισον Παρκ”. Τα “σφυριά” άνοιξαν το σκορ στο 26' με τον Σπέκτορ, για να έρθει η προσωρινή απάντηση στο 77' με τον Μπιλιαλέντινοφ. Ο Πικιόν με κεφαλιά στο 85' έγραψε το 1-2 για τους φιλοξενούμενους, αλλά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στους πανηγυρισμούς. Το αριθμητικό της πλεονέκτημα εκμεταλλεύτηκε η Έβερτον και με τον Φελαϊνί στο 92' έσωσε τον πόντο της ισοπαλίας.













πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου