Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Άρης – ΠΑΟΚ 0-0

Πριν από την αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης», ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, λίγος ντόρος είχε γίνει γύρω από το παιχνίδι. Μετά το τέλος του πολλοί λίγοι θα το θυμούνται, αφού ήταν ένα από τα χειρότερα ντέρμπι των δυο. Το τελικό 0-0 ήταν απόλυτα δίκαιο και για τους δυο, αφού τα φάουλ και τα λάθη ήταν αυτά που κυριάρχησαν στο ματς και οι ευκαιρίες των δυο ομάδων μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Μπορεί η κατοχή να ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία του παιχνιδιού για τους γηπεδούχους, όμως ο Μάκης Χάβος είχε στήσει πολύ καλά τους παίκτες τους και κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, χωρίς μάλιστα οι φιλοξενούμενοι να ιδρώσουν και πολύ. Τέταρτο παιχνίδι χωρίς νίκη για τον Άρη που ισοβαθμεί στην 7η θέση, ενώ ο "δικέφαλος" πέρασε μόνος τρίτος.Από την αρχή του αγώνα ο Άρης ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού οι γηπεδούχοι ήθελαν από την αρχή να ζητήσουν το γρήγορο γκολ και να εκμεταλλευτούν την έδρα και τον κόσμο τους. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλές τοποθετήσεις και δεν άφηνε πολλούς ανοιχτούς διαδρόμους στους «κιτρινόμαυρους».
Τα πολλά λάθη των παικτών και των δυο ομάδων είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού στο πρώτο 25 λεπτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το χρονικό σημείο που αναφέραμε συνολικά οι δυο ομάδες είχαν τριάντα λάθη!!! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δυο τερματοφύλακες να μην καρδιοχτυπήσουν ούτε για μια στιγμή...

Η πρώτη πολύ καλή στιγμή από οργανωμένοι προσπάθεια έγινε στο 34ο λεπτό, όταν ο Μίσελ από δεξιά σέντραρε στον Χαβίτο, ο οποίος κατέβασε στον Κόκε με κεφαλιά, αλλά το σουτ του τελευταίου βρήκε πάνω στον Κοντρέρας.

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει, όταν η μπάλα μετά από μακρινό φάουλ του Γκαρσία γκέλαρε μπροστά στον Σηφάκη, αλλά τελικά ο διεθνής τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου.

Το ίδιο δυνατά μπήκε ο Άρης και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και μάλιστα απείλησε τον Χαλκιά μόλις στο 49ο λεπτό, όταν ο Χαβίτο σούταρε αλλά τελευταία στιγμή ο Τσιρίλο με κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν και προσπάθησαν να παίξουν από τα πλάγια. Στο 58ο λεπτό ο Βανγκέλι σύγκλινε προς το κέντρο της μεγάλης περιοχής, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Χαλκιά. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ αυτή την φορά προσπάθησε να απειλήσει με τον Γκαρσία, αλλά το κόρνερ του έδιωξε τελευταία στιγμή ο Σηφάκης.

Το άγχος και η κούραση των παικτών του Άρη έφεραν πολλά λάθη για τους γηπεδούχους από το 70 και μετά και ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του, ειδικά από την είσοδο του Κουτσιανικούλη και μετά... Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας πάντως, παραλίγο ο Νέρι Καστίγιο να γίνει ο ήρωας του Άρη, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.


Άρης – ΠΑΟΚ 0-0

Οι συνθέσεις:


ΑΡΗΣ:Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Πορτίγια (79’ Μενδρινός), Κόκε, Τσέζαρεκ (62’ Καστίγιο).
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ιβιτς (69’ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (85’ Φιλομένο), Μουσλίμοβιτς (77’ Αθανασιάδης).
Κίτρινες: Μίτσελ – Τσιρίλο, Χαλκιάς, Τσουκαλάς



















πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου