Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ηρακλής – ΑΕΚ 2-0

Το «φάρμακο» στην εσωτερική κρίση που είχε ξεσπάσει στις τάξεις του, βρέθηκε: η ΑΕΚ.
Ο Ηρακλής χωρίς να... κοπιάσει ιδιαίτερα επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ, χάρη στα γκολ των Ντάνι και Παπαστεριανού (εκπληκτικό) και έκανε βαθμολογικό άλμα. Η Ενωση, απλά κάκιστη για ένα ακόμα παιχνίδι εκτός έδρας, υπέστη την έκτη φετινή της ήττα και έχασε μια ακόμα ευκαιρία για να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις...

Ο Ηρακλής με μια δύο εκπλήξεις στην ενδεκάδα (Ντάνι, Σοτ) και με σαφή προσανατολισμό να παίξει από τα αριστερά, εκεί που ήταν ο διαρκής «αδύναμος κρίκος» της ΑΕΚ, Σανέλ Γιάχιτς, θέλησε να εκμεταλλευτεί τον δραστήριο Πάμπλο Λίμα από εκείνη την πτέρυγα. Στην ΑΕΚ των τριών κεντρικών χαφ (Ντιόπ, Γκέντσογλου, Καφέ) η μπάλα έφτανε με δυσκολία μπροστά και έπρεπε είτε να την κουβαλήσει ο Σκόκο είτε με μακρινές πάσες να βρεθεί ο Λυμπερόπουλος.

Μια τακτική που γρήγορα απέτυχε αλλά και αμυντικά η ΑΕΚ προσπαθούσε, έστω και δύσκολα, να κρατήσει τα φορ του Ηρακλή μακριά από την εστία της. Από τις εκτελέσεις του Λίμα (κόρνερ ή φάουλ) προκαλούνταν διαρκείς κίνδυνοι στα καρέ του Αραμπατζή, που προτιμήθηκε από τον Σάχα.

Και στο 41’, από εκτέλεση κόρνερ του Λίμα, οι ψηλοί του Ηρακλή έπαιξαν βόλεϊ στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και ο Ντάνι με γυριστό σουτ από το ένα μέτρο έκανε το 1-0, προβάδισμα μάλλον δίκαιο για τον Ηρακλή απέναντι στην παθητική ΑΕΚ, από την οποία έλειπαν τα τρεξίματα του καλύτερού της χαφ φέτος, του Μάκου.

Ο Χιμένεθ έριξε στην ανάπαυλα τον Μπλάνκο, στη θέση του άφαντου Ντιόπ και γέμισε την περιοχή, η ΑΕΚ έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, με ευκαιρίες από τους Λεονάρντο και Λυμπερόπουλο. Ομως το ποδόσφαιρο είναι θέμα στιγμών και ατομικών λαθών και στο 58’, ένα λεπτό μετά την ευκαιρία του Λυμπερόπουλου, ο Γκέντσογλου «πούλησε» τη μπάλα στο κέντρο, ο Παπαστεριανός έκανε μερικά βήματα και με «κεραυνό» την έστειλε στο παραθυράκι του Αραμπατζή, 2-0 ο Ηρακλής!

Ο Ισπανός προπονητής άλλαξε γνώμη και αντί να αποσύρει τον Λυμπερόπουλο, έβγαλε τελικώς τον Σκόκο, μια ακόμα... πρόωρη αντικατάσταση του Αργεντίνου, στο ματς πέρασε ο Τζιμπούρ. Υπερφόρτωση της περιοχής του Ηρακλή με ψηλά κορμιά και πίεση ψηλά, για να αναζητηθεί η γρήγορη μείωση από την ΑΕΚ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ωστόσο οι Κυανόλευκοι είχαν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, πια, έδωσαν χώρο στην ΑΕΚ και έψαξαν τη γρήγορη αντεπίθεση.

Με την απόσυρση και του Γκέντσογλου, η ΑΕΚ έμεινε με μόνο ανασταλτικό μέσο (και αυτόν... ντεμί) τον Καφέ, στο ματς μπήκε και ο Γκερέιρο. Γκερέιρο, Λεονάρντο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Λυμπερόπουλος, επιθετικογενείς παίκτες, τη στιγμή που ο Ουζουνίδης με την είσοδο του Ηλιάδη στη θέση του Σολτάνι, προσπάθησε να δέσει τη μεσαία γραμμή και να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους για την εστία του Ελευθερόπουλου.

Με την πίεση του χρόνου η ΑΕΚ κατέφυγε στις σέντρες και τις ψηλές μπαλιές, που ήταν εύκολη λεία για τους Κατσικά και Χοσέμι. Κάποια μακρινά σουτ των Γιάχιτς και Λεονάρντο δεν είχαν αποτέλεσμα για την ΑΕΚ, ενώ ο Ηρακλής ήταν επικίνδυνος σε κάθε του κόντρα και με τον Γιάκομπ στο 76’ πλησίασε στο τρίτο γκολ.

Η ΑΕΚ δεν είχε καθαρό μυαλό, δεν είχε δυνάμεις και ο Ηρακλής με χαρακτηριστική άνεση κράτησε τη νίκη του, επέστρεψε μάλιστα στα «τρίποντα» μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Και το ματς τέλειωσε μέσα σε αρκετά νεύρα, με τις «κοκκορομαχίες» στην ημερήσια διάταξη. Κάτι που ούτως ή άλλως ευνοούσε τον Ηρακλή για να ροκανίσει τον χρόνο.

Ηρακλής – ΑΕΚ 2-0
41’ Ντάνι, 58’ Παπαστεριανός

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Χοσέμι, Κατσίκας, Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (78’ Καρλίνιος), Πίτου Γκαρσία (85’ Σίσιτς), Στσοτ, Σολτάνι (65’ Ηλιάδης), Γιάκομπ.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Ντιόπ (46’ Μπλάνκο), Γκέντσογλου (70’ Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Σκόκο (59’ Τζιμπούρ), Λυμπερόπουλος.

Διαιτητής: Παππάς
Κίτρινες κάρτες: Κατσικάς, Πίτου Γκαρσία / Ντιόπ, Καφές, Δέλλας






πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου