Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ολυμπιακός - Περιστέρι 101-64

Ο Ολυμπιακός κράτησε πατημένο το γκάζι από την αρχή ως το τέλος και διέλυσε με 101-64 το Περιστέρι την Κυριακή το μεσημέρι στο άδειο ΣΕΦ, πετυχαίνοντας την πρώτη του κατοστάρα στο πρωτάθλημα.Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν ορεξάτοι από το ξεκίνημα του αγώνα και συνέχισαν να πυροβολούν το καλάθι του Περιστερίου μέχρι το τέλος.

Σ' ένα ματς που ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τους Κέσελ και Παπανικολάου οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν αντίστοιχα από ίωση και τράβηγμα στους προσαγωγούς.Πρώτη κατοστάρα στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό ο οποίος παρουσιάστηκε σοβαρός από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και σε καμία περίπτωση δεν χαλάρωσε. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στο 34' ο Ίβκοβιτς ζήτησε τάιμ άουτ στο 34' και ενώ η διαφορά ήταν στους 35 πόντους (85-50).



Οι παίκτες του δεν του χάλασαν το... χατίρι έμειναν συγκεντρωμένοι και τελικά με ένα τζαμπ σουτ του Γκόρντον γράφτηκε το 101-64 που αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα για τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που όχι μόνο διατήρησε αλώβητη την έδρα του σε ένα ακόμα ματς χωρίς κόσμο αλλά έκανε και το 9-0 στην Α1.


Ο αγώνας:



Από πολύ νωρίς έδειξαν τις προθέσεις τους οι παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι προηγήθηκαν με 9-0 στο 3' και δεν άφησαν σε καμία περίπτωση το Περιστέρι να πάρει το προβάδισμα. Ο Μαυροκεφαλίδης έγραψε το 13-2 λίγο αργότερα και όλα πήραν το δρόμο τους.


Η άμυνα ζώνης με προσαρμογές που επέλεξε το Περιστέρι δεν ήταν αποτελεσματική καθώς μπορεί οι "ερυθρόλευκοι" να είχαν 1/5 τρίποντα όμως έβρισκαν τρόπους να φτάνουν στο καλάθι. Τελικά, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το α' δεκάλεπτο προηγούμενος με 11 πόντους (24-13) και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να κάνει από νωρίς αλλαγές στη βασική του πεντάδα.



Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για την ομάδα του Ολυμπιακού που με σερί 8-0 εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 πόντους. Ο Νεστέροβιτς έκανε νταμπλ σκορ για την ομάδα του (34-17) και το Περιστέρι δεν μπορούσε με τα πολλά του λάθη να ακολουθήσει, ούτε να μειώσει.



Στο 17' ο Τεόντοσιτς με τρίποντο έκανε το 43-20 και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο +23 (43-20). Ο Χαλπερίν εκτόξευσε τη διαφορά στους 28 πόντους, πριν οι φιλοξενούμενοι μειώσουν με κάποια καλάθια των Μάντζαρη και Τσιάκου για το 49-26 με το οποίο έφυγαν για τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.



Στην επανάληψη, το σκηνικό έμεινε ίδιο και απαράλλακτο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να προσφέρει θέαμα στο λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ και τα κατάφερε. Ο Σέρβος προπονητής συνέχισε να κάνει αλλαγές, έχοντας στο παρκέ πότε τον Σπανούλη και πότε τον Τεόντοσιτς, ενώ στο "4" ο Μαυροκεφαλίδης για μία ακόμα φορά απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα:
 24-13, 49-26, 74-41, 101-64






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου