Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακος 0-1

Με το καλύτερο τρόπο έκλεισε ο Ολυμπιακός την χρονιά! Μετά το +5 στο πρωτάθλημα πήρε, έστω και δύσκολα, την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου επί του Αστέρα.
Ο Ιμπαγάσα πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και ξελάσπωσε την ομάδα του στο 86’. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μέλμπεργκ. Τραυματίστηκε ο Ριέρα. Πολύ καλός οι Πειραιώτες στο πρώτο μέρος κακοί στο δεύτερο.

Ο Ολυμπιακός με τον αέρα του +5 από το πρωτάθλημα πήγε στην Τρίπολη για να πάρει την πρόκριση επί του Αστέρα και να πάνε χαμογελαστοί στις γιορτές! Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που λόγω των απουσιών αναγκάστηκε να κάνει αλχημείες ξεκίνησε με τον Γκαλίτσιο, ενώ έπαιξαν και ο Μάρκο Πάντελιτς.

Από την άλλη η ομάδα του Βλάχου είχε σαν πρωταρχικό στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα κι εν συνεχεία να απειλήσει στις αντεπιθέσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες από την αρχή του αγώνα και κυνήγησαν το γκολ. Αλλά λίγο η αστοχία την κρίσιμη στιγμή, λίγο οι επεμβάσεις του Ντεγκρά τον κράτησαν στο μηδέν. Αντίθετα ο Αστέρας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να αμύνεται! Στο 11’ ο Ριέρα δεν μπόρεσε να νικήσει αρχικά τον Ντεγκρά, στην συνέχεια ο Ισπανός πήρε και πάλι την μπάλα έδωσε στον Μιραλάς που ούτε αυτός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 22’ ωραία ενέργεια του Μιραλάς από δεξιά κόβει παράλληλα στην μικρή περιοχή, ο Ιμπαγάσα βρίσκει την μπάλα, όμως ο Ντεγκρά εκπληκτικά διώχνει σε κόρνερ. Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχιζόταν. Ενα λεπτό αργότερα ο Ριέρα σεντράρει από δεξιά, οι αμυντικοί του Αστέρα αδυνατούν να διώξουν και ο Μοντέστο από κοντά καταφέρνει να στείλει την μπάλα ψηλά. Ως το ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με το 0-0.

Στην επανάληψη οι Πειραιώτες ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και πίεζαν για να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα και θα τους έδιωχνε το άγχος. Ομως δεν είχαν την... φρεσκάδα του πρώτου μέρους με αποτέλεσμα οι αμυντικοί του Αστέρα να κρατάνε εύκολα σχετικά το μηδέν. Στο 65’ ο Μιραλάς από αριστερά τροφοδοτεί τον Ουρτάδο, το σουτ του δεύτερου παίρνει εξωτερικά φάλτσα και καταλήγει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Πάντελιτς ωραία γυρίζει το σώμα του μέσα στην περιοχή, ο Ντεγκρά διώχνει με τα πόδια, στην συνέχεια της φάσης ο Ριέρα με το κεφάλι αστοχεί.

Στο 78’ οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν μιας και ο Μέλμπεργκ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και στο 86’ ήρθε η λύτρωση. Ο Ζαϊρί με ωραία προσποίηση αδειάζει τον Πουλίδο, κόβει για τον Ιμπαγάσα και αυτός με πλασέ γράφει το 0-1.


Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακος 0-1
86’ Ιμπαγάσα

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρ.
: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης (81’ Φρανκού), Καρέρα, Κρις (71’ Κερ), Ουντότζι, Μπακασέτας (57’ Φορτούνης).
Ολυμπιακός: Πάρντο, Γκαλίτσιος (71’ Ζαϊρί), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ριέρα (84’ Ποτουρίδης), Πάντελιτς (76’ Φουστέρ)









πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου